Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen családon belüli "szokás...

Milyen családon belüli "szokások" vannak nálatok?

Figyelt kérdés

Bármilyen szokás jöhet :)

Nálunk pl. szülinapokon meg névnapokon szokás elénekelni a "Serkenj fel kegyes nép"-et.

Ilyesmikre gondolok :)

2009. okt. 25. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

22:30 tökjofej az apád az én nagypapám meg eztcsinálja

Egész nap unicumozik meg borozik aztán már 5kor ágyba és mikor jön a mónika show akkor mondja móni hogy üdvözlünk mindenkit a nagypapám meg köszönti hogy üdvözlünk móóónyika:DMeg az összes hiradosnak is köszön meg joshi barathnak.Apam meg folyton háborodik a barátokköztön pedig mindig mondom neki hogy ez csak egy sorozat.

Aztán ninc ssemmi különös:D

2009. okt. 25. 22:53
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

karácsonykor éneklés még ajándékbontás előtt :)

és minden este apukámmal (csak apával csinálom , anyával nem) úgy búcsúzom el lefekvés előtt, hogy odamegyek hozzá, egy puszi az arcára és a fülébe súgom: jóéjt álmodj szépeket. és ő is ugyanezt:) anya meg mindig az ágyamban ad puszit.

meg ha a paplanom nem jól van (pl a huzatból kijjebb csúszik a paplan, apa "gatyába rázza" (mi így hívjuk kiskorom óta) vagyis felemeli, és megigazítja benne, helyrerázza :)

2009. okt. 25. 22:57
 13/16 anonim válasza:
A tesómnak a szokása,hogy mikor apu morfondírozik mit kéne még csinálni itthon,akkor bevágja,hogy menjünk aludni. :) Már nagyon-nagyon régi az autónk és minden 1000. kilométernél,megsimogatja apu a motorháztetőjét,meg megdicsérgeti. A családi szokások nálunk a közös étkezések hétvégenként(ami szent és sérthetetlen),Jó étvágyat,az étel megköszönése,a Jó éjt,a "jóéjtpuszik" , a reggeli hogy aludtál, jó reggelt,mikor hétvégén találkozunk a beszélgetések,hogy mi történt velünk a héten,ilyesmik. Csak vigyázni kell,hogy ezeket ne csupán megszokásból,érzéstelenül csináljuk,mert akkor elveszíti a jelentőségét. :)
2009. okt. 26. 09:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk igazából nincs semmi különös. Havonta egyszer van családi kaja a nagymamámmal és unokatestvéreimmel, ahol mindenki megoszthatja mi történt vele az utóbbi pár hétben, nagy vicc mesélések, nevetgélések, mamám szekálása, hogy már megint 15 félét főzött... :) Mivel hétköznap mindenki rohangál, ezért hétvégén közös ebéd, a jótévágyat, és köszönöm az ebédet, nálunk is meg van... Este elköszönünk egymástól. Születésnapokat már nem igen ünneplünk, inkább csak ha már két három alkalom összejött, szülinap + valaki névnapja, akkor tartunk egy családi ebédet, ahol koccintunk, és felköszöntjük egymást, aztán jön a közös nagy tv-zés... :D Persze közben beszélgetés, így a tv csak zajcsinálónak megy, de ez már mindegy. A karácsonynak nálunk is van egy rituáléja, hasonló mint ahogy előttem leírták, azzal ellentétben, hogy nálunk általában a karácsonyfa égősor hal meg. :D Legszebb ünnepnek a mindenszenteket tartom. Távolabbi helyeken is vannak elhunyt rokonaim, így kb soha nem vagyunk itthon november 1-jén. A környékbeli halottainkat, előtte vagy utána lévő valamelyik este látogatjuk meg anyukámmal ketten, amikor már sötét van, és senki nincs a temetőben. Ez általában úgy szokott kinézni, amíg "keressük" a sírt, hogy "Basszus én nem látok semmit... Hallottad ezt?... Most hol is vagyunk?... Na jól van igyekezzünk már" aztán meggyújtjuk a mécseseinket, és azokat is, amiket mások hoztak csak már leégtek és világos lesz. Kicsit ott vagyunk, szöszmötölünk, emlékezünk, aztán elindulunk haza. Nagyon szeretem!
2009. okt. 26. 10:30
 15/16 anonim ***** válasza:
22:57, válunk is ugyanez szokott lenni a takaró témával (vagyis amikro még kisebb voltam) csak mi nem "gatyába rázásnak" hívtuk, hanem csak úgy simán jött apa és "megrázta" a takarót:D
2009. okt. 26. 12:13
 16/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok: most nézem itt mit írok... "nem megrázta", hanem "megcsapta"

=)

2009. okt. 26. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!