Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig "normális" a féltékenys...

Meddig "normális" a féltékenység (vagy féltés) egy kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Most azt nem szeretném olvasni, hogy semennyire, mert bizalom ide vagy oda, senki se szent , hogy 1-2 dolog ne forduljon meg a fejében...szóval pl. az már erős túlzás ha valakinek a párja pl. elmegy sörözni és a barátnője egyszer felhívja, hogy mizu? vagy mi számít már "betegesnek"?
2009. okt. 25. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem a normális féltékenység azt jelenti, hogy nem tudnám elviselni, ha a párom másik növel bizalmasabb kapcsolatban lenne, mint velem - ez a barátságra is vonatkozik, a megcsalásról nem beszélve, nekem a hüsés nagyon fontos.

VISZONT ezt a kapcslatunk elején elmondtam neki, és azóta se ellenörzöm, mert megbizom benne. Elmehet a haverokkal (ugyan sörözni nem szokott), ismerösök felhivhatják, akár nö, akár férfi - nem hallgatózom, söt kimegyek a szobából. Tudom, hogy nem fog a "szabályok" ellen tenni, mert abban biztos, hgy akkor vége lenne a kapcsolatnak köztünk, és ezt nem kockáztatja.

Ezen az alapon már 23 éve vagyunk együtt és se én nem léptem félre (és nem is juttt eszembe), se ö nem tett semmit, ami a bizalmamat megingatná.

2009. okt. 25. 16:46
 2/5 anonim válasza:
Nehéz röviden válaszolni erre. Először is a kettő, -a féltékenység és a féltés nem ugyanaz. A féltékenységnél saját magunkat féltjük attól hogy a társunk kirekeszt, elszigetel magától. A féltés során a másikért aggódunk, nehogy baja essék. Mindkét érzelem természetes szerintem, és egyáltalán nem nevezném betegesnek. Néha kellemetlen tud lenni, nemcsak saját magunknak, hanem a társunknak is. Ezért érdemes végiggondolni, mi indukálja ezeket az érzelmeket, és akkor talán kiderül hogyan kell viselkednünk ilyen esetben. Talán ott kellene kezdeni, hogy akinek nem fordul meg 1-2 dolog a fejében azzal van a baj. Ha nem mondjuk el a gondolatainkat a másiknak, akkor ezzel máris féltékenységet gerjesztünk benne. Látszik, hogy a beszélgetés lenne az első lépés. Igy egy idő után megtanulhatjuk mikor mire gondol, és hogyan cselekszik a társunk. Ebből lesz majd a bizalom, amikor sorozatosan igazolódnak az elképzeléseink a másikról. Persze megmarad a féltékenység is, meg a féltés is, -ez utóbbi még erősödik is az idő múltával, de elviselhető mértékű marad,és a kapcsolat előnyei egyébként is kárpótolnak.
2009. okt. 25. 16:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak egy megjegyzés, nem csak egy másik miatt veszthetjük el a másikat. A féltés többet takar, mint hogy baja esik...
2009. okt. 25. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:

A féltés és a féltékenység nem ugyanaz. Ha pasim elmegy hegyet mászni akkor nem féltékeny vagyok, hanem féltem.

Ha csajozni megy haverokkal, akkor nem féltem, hanem féltékeny vagyok.

Amúgy nálam ez rendben van, ki van egyensúlyozódva, olyan pasival nem is foglalkoznék tovább, aki olyan kapcsolatba kerülne egy nővel, ami nekem féltékenységre adhatna okot. Még flört sem. Flörtöljön velem :) vagy ha mással akar, akkor én nem kellek neki :) Kiegyensúlyozott kapcsolatban, ahol tisztelik is egymást a felek nem keverdnek olyan szituba, hogy a másikat megingassák a bizalmukban, mert azért valljuk be, mikor féltékenyek vagyunk, egyből elkezdünk filózni, hogy nem hagyna el érte, tehát meging a bizalmunk :)Nekem ennek a felismerésére kellett 3 kapcsolat, és majdnem 8 év néha kínkeserves tapasztalat. De mostmár megtanultam a leckét, talán ezért is teljesen más a mostani kapcsolatom :)

27

2009. okt. 25. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

A féltés és féltékenység nem ugyanaz.

Attól függ, hogy miért hívod sörözés közben. Azért mert féltékeny vagy, az elég gáz! Ám amennyiben félted, az meg beteges. Sörözés közben csak nem üti el az autó.

Nem szabad egy embernek folyton a nyomában lenni, mert az a kapcsolat rovására megy.

2009. okt. 25. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!