Lehet egybekötni két névváltoztatást?
Szeptemberben lesz az esküvőnk a párommal és felmerült, hogy megtartanám a nevemet de felvenném az ő vezetéknevét is +nével. Vagyis Kovácsné Kis Anna. Itt jön a bonyolultabb része. Az őseim még a háború idején megváltoztatták a nevüket, lett egy kitalált nevünk amit nem annyira szeretek. Apukám már vissza vette amikor kiskorú voltam, de mivel elváltak a szüleim, én nem kaptam meg automatikusan. Viszont amikor rászántam magam hogy én is vissza vegyem a nevünket, rájöttem hofy felesleges a házasság miatt. Én eredetileg Kovács Sándorné szerettem volna lenni.
A kérdésem az, hogy a házasság kötés után feltudom venni a férjem nevét is, és egyúttal megváltoztatni a vezetéknevem?
Két teljesen különböző eljárásról van szó szerintem. De talán az anyakönyvvezetőt kellene erről megkérdezni.
Úgy lett volna szerintem érdemes, hogy visszaveszed az eredeti nevet és utána férjhez mész. De erre már nem nagyon van idő, kb 1 hónap + a papírok cseréje.
Ha meg Kovács Sándorné akarsz lenni, akkor nem mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!