Mit gondoltok arról, ha egy nő a saját nevét adja a kislányának?
Mindig furcsálltam ha egy szülő a saját nevét adta a gyerekének, de férfiaknál még úgymond elfogadtam, mert az olyan hagyomány-féle néhány családban. De nőknél sosem értettem. Hogy ennyire nincs fantáziájuk? De most kezdek eljutni arra a pontra hogy 22 évesen annyira megtetszett a saját nevem hogy egyre inkább hajlok afelé hogy lehet hogy azt kapja a lányom (ha lesz).
De nem furcsa ez? Vagy csak én csinálok belőle feleslegesen "ügyet"?
Nekem még a férfiaknál is fura.
Nevezd úgy, ahogy akarod, tiéd lesz, ha majd lesz.
Vagy max a második keresztneve legyen az, ami neked. :)
szia!
Nekem nem tetszik a saját nevem, nem is adnám.De nem vagyunk egyformák.Ha úgy érzed , tetszik és jól passzol a vezetéknévhez, akkor miért ne? /egyébként régen volt "divat", főleg vidéken, hogy ált. a legnagyobb lány az anyja nevét viselte, vagy első vagy második névként. ezért volt annyi névegyezés/
Ez a nőknél is hagyomány volt régebben. Pl. nagymamán Klára, a nagynéném is az lett. Anyai nagymamám Jolán, anyukámnak is azt adták. (Bár utálja!) Szerencsére ő már jól döntött, szép nevet kaptam.
Ha lesz kislányom, biztosan nem fogja az én nevemet kapni, de semmi extravagánsat és egyedit nem akarok adni neki. Még nem tudom mi lesz az, de ha útban lesz, gondolkodom rajta. :)
Mi a túrónak második keresztnevet adni szegény gyereknek? Adj neki EGY normális nevet és nem kell aztán mégegy hülyenevet adni neki, hogy kimagyarázd majd magad neki ha felnő, hogy csak azért van két neve hogy tudjon majd közülük választani ha felnő. Na akkor meg majd választhat egy idióta és egy tökkelütött név közül.
Vagy azért ad sok magyar két keresztnevet mert a schizofrénia vonásai kezdi náluk felütni a fejét? Akkor manapság a legpraktikusabb keresztnév az Annabella. Nem tudod nem-e fogja akarni majd átoperáltatni később a nemét (mert ugye ma ez divat) és akkor majd használja azt a részét amely ül rá: vagy ANNA vagy BÉLA.
Nem tudom, nekem fura. Kiskoromban voltak olyan barátnőim, akik az anyjuk nevét viselték, és mindig furcsáltam, hogy kidöglött a kreativitás vagy ennyire szeretjük magunkat?
Pszichológiailag is le lehet vezetni. Olyan ez, mint az ikreknél az öltözködés. Ha mindig ugyanolyan a ruhájuk, nehezen alakul ki a saját identitásuk.
De szerintem igen, sok hűhó semmiért, a te babád (ha lesz), úgy nevezed el, ahogy akarod.
(Én egyébként irigy paraszt vagyok, nem adom a nevem senkinek!)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!