Szerinted mennyire túlzás ezen kiakadni?
Már régebben történt, de engem valamilyen szinten még most is zavar.
A párom már évek óta modell autókat gyűjt, ez a hobbija, mivel igaziakra nincs pénze így beéri ezekkel is.
Ezek általában nagyon részletesen kidolgozott modellek és az áruk is borsos, de csak alkalmanként újít be.(az ő pénze, ő dolgozott meg érte, én elfogadom,hogy ez a hobbija)
Egyik nap viszont eljött egy közös ismerősünk az 5 éves kisfiával aki azonnal kiszúrta az autógyűjteményt, és nagyon szeretett volna egyet, nagyon oda volt érte, párom pedig nagyon húzta a száját, nem örült neki, de végül odaadta azt az egyet.
Aztán elment dolgozni, én pedig maradtam a vendégekkel, aztán mikor menni készültek a kisfiú beleszeretett még két autóba, és annyira szerette volna,hogy én megsajnáltam és odaadtam még kettőt, mert egyszerűen nem tudtam azt mondani,hogy nem.
Úgy gondoltam,hogy majd lerendezem párommal, de mikor hazajött és megtudta,hogy még két kisautóját elajándékoztam hát nagyon nem örült, és teljesen kiakadt,hogy én miért ajándékozgatom el az ő dolgait, mikor ő sem teszi ezt az enyéimmel, vagy hogy én mit szólnék ha ő ajándékozgatná el az én cuccaimat.
Mondta,hogy már az elsőnek sem örült,hogy elvitték, de odaadta mert neki is nagy örömet okozott volna ennyi idősen egy ilyen kisautó.
Felajánlottam neki,hogy akkor vegye meg őket újra és majd én kifizetem, de állítólag a 3-ból 2 nem kapható kereskedelmi forgalomban sem, és az áruk is az eget veri.
Nekem igazából az összes ilyen értéktelennek tűnik, de megértem,hogy neki ez fontos volt, és tényleg igaza van abban,hogy nem ajándékozhatom el az ő dolgait, (maga az elv)Meg valójában neki az eszmei értékük fáj a legjobban.
Nem beszélnünk erről mert ez nem a világ vége, de szerintem őt még most is bántja ez a dolog, és engem is mert így utólag rájöttem,hogy azt kellett volna mondanom,hogy nem az enyémek így én nem adhatom oda, de már mindegy.
Szerintetek érdemes ezen rágódnom?Többet biztosan nem fogok ilyet csinálni, de ami megtörtént azzal már nem tudok mit csinálni.
nagyon türelmes nagyon megértő és nagyon egy szeretetgombóc vagyok:D
de ilyen/hasonló helyzetben ez válóok lenne nekem
és még csak nem is kell hogy az a cucc valóban értékes legyen ha az enyém és számomra fontos akkor lehet az egy utolsó papírfecni is akkor is kiakadnék de így hogy ráadásul sikeresen elajándékoztál két ritkaságot ami drága és már nem is kapható? fpuuu...én ott kaptam volna agyvérzést
Te is nagyon-nagyon csúnyán viselkedtél, de a szülők is, akik képesek voltak elfogadni TŐLED az ajándékot, mikor tudták, hogy NEM A TIÉD (azon felül elég rosszul nevelik a gyereküket, de ez más kérdés).
Én már attól kiakadok, ha anya a megkérdezésem nélkül kölcsönadogatja otthon a könyveimet számomra ismeretlen embereknek. Pedig azok pótolhatóbbak, mint a ritka modellek...
Ezekkel tisztában vagyok amiket leírtatok és tényleg sajnálom,hogy így történt.
Természetesen én sem örülnék fordított esetben, de akkor még nem tudtam,hogy az összes ilyen autó drága, kettő vásárlásánál voltam ott azokról tudtam,hogy mennyit érnek, a többit nem tudtam, és azt sem hogy ilyen ritkák.
De persze maga az elv is rossz, hogy más dolgát elajándékoztam...
A gyerek szülei többször is szóltak a gyereknek, de szerintem látta hogy ha engem meggyőz még meglehet amit akar, így nem hagyta abba és sikerült is neki.
Utólag már nem tenném, és az a baj,hogy mikor mondtam páromnak hogy kifizetem azt mondta hogy ne fizessem mert akkor még haragudott.Én magamtól nem tudom megvenni mert fogalmam sincs,hogy milyen autók voltak, vagy hogy hol keressek ilyeneket, de akkor újra felhozom neki,hogy kifizetem.(azóta sem /tudta?/ pótolta egyiket sem)
Kérd vissza, és vegyél helyette olcsóbban másikat a kisfiúnak, a szülők meg azt mondanák neki, hogy eltűnt, nem tudják hol van...
A gyerekek amúgy is megunják egy idő után a játékokat, mindig mással akarnak játszani.
A szülők is megérthetik, ha nem akkor nem is fontos emberek, nem jó ismerősök.
(-.-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!