Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljük ezt a helyzete...

Hogyan kezeljük ezt a helyzetet? A férjemnek az első házasságából van 2 lánya, akik borzasztóan követelőzősek és hisztisek, főleg az utóbbi időben.

Figyelt kérdés
12 és 15 évesek, a nagyobbik idén kezdi a gimit. A férjem rendesen fizeti a gyerektartást (2*24000Ft) és ezen felül természetesen kapnak a lányok ezt-azt amit kérnek, amire szükségük van. Heti 2-3 napot vannak nálunk. Mostanában azt vettük észre, hogy kezd velük elszaladni a ló, mert túl nagy összegben kérnek sőt néha követelnek maguknak cuccokat és nem is vigyáznak a kapott dolgokra, ha valami elvész kérnek másikat. A férjem ezzel kapcsolatban próbált beszélni a volt feleségével, de ő meg sem hallgatta, mert szerinte ez a minimum, amiért az apjuk nélkül kell felnőniük. Később megpróbáltunk vele együtt is beszélni, hogy kicsit mérlegeljen, mire van szükség és mire nincs, de megkaptam, hogy minek kellett nekem 3 gyerek, ha a férje meglévő 2 gyermekéről sem tudunk megfelelően gondoskodni. Elég nagy vita lett az egészből. Ennek már lassan 2 hónapja. Ez a kialakult helyzet senkinek sem jó, de eddig még nem tudtuk megbeszélni, mert a volt feleség és a gyerekek is csak minket támadnak. Mit tehetünk, hogy rendeződjenek a dolgok? Hogyan kezdjünk hozzá?
2013. aug. 2. 06:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
én ezt nem értem...az én kislányom pont apukánál van elkapatva,mivel ő sokkal jobban keres,tehát ott lényegében mindent megkapna amit kinyög,én ezzel nem értek egyet...de a lányomnak már most több esze van mint a felnött apjának,mi nagyon szépen megbeszéljük mire van keret ,mik a lehetőségek...és nagyon jó töle hallani "anya ez most nem kell nincs rá igazán szükség,vagy "anya a célnak tökéletesen megfelel az olcsóbb is"nagyon büszke vagyok rá ....egy jó viszony és sok építő beszélgetés csodákra képes...ezt próbáljátok ti is
2013. aug. 2. 07:21
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

Egy csomó válaszoló csak veszekedni akar, jellemzöen a 66%-os.

A kérdezö nem azt mondta, hogy a gyerekek nem kapnak semmit náluk, hanem hogy valahol van egy határ. Az, hogy az anya erre neveli öket, illetve hogy miért váltak el - mert az egyáltalán nem biztos, hogy az apa hagyta ott öket, igen sok esetben az anya akar "szabad meg boldog" lenni - ehhez a kérdéshez semmi köze.

A helyetekben leülnék a lányokkal (vagy ti ketten közösen vagy csak az apa a köztetek lévö viszonytól függöen), és megmondanám nekik, hogy ennyit kaphatnak, többet nem, mert nincs fölöslegben. Utána meg csak ezt kell betartani, rövid idö múlva megszokják. A mostani követelözésük részben az anya befolyása is lehet, de legalább annyira a kezdödö kamaszkor jele is. Még most célszerü leállítani ezeket a dolgokat, mert különben csak egyre rosszabb lesz.

2013. aug. 2. 07:53
 13/21 anonim ***** válasza:
59%

Ezt a témát az anya NÉLKÜL, csak a gyerekkel beszélje meg a párod.

Ha hözöngenek - mert ebben a korban (kiskamasz) ez elég általános -, az apuka közölheti velük, hogy NEKI kizárólag a tartásdíjat KELL fizetnie, amit ezen felül ad, az önkéntes ajándék, és éppen ezért CSAK annyit ad, amennyit jónak lát és nem hiányzik máshol.

2013. aug. 2. 07:55
 14/21 anonim ***** válasza:
61%

az utcsóval értek egyet

még annyi h apuka egy időre szüntesse be a plusz dolgokat

és csak a hivatalos láthatáson vigye el a gyerekeket

2013. aug. 2. 08:02
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az a lányok igazi problémája, hogy míg nekik az apjuk nélkül kellett felnőni, addig veled új családot alapított, amiben apa 100%-ig részt vesz. Szerintem ez a pénzszórás valamilyen büntetés féle akar lenni az apa felé. Ezt csak az apának kellene megbeszélni a lányokkal - a múltat elsősorban. Azért vegyük figyelembe, hogy kamaszodnak, ami nagyon nehéz időszak mindenkinek.
2013. aug. 2. 08:05
 16/21 anonim ***** válasza:
54%

Apukának meg kell húzni a vonalat, hogy a tartásdíjon felül mi az az összeg, amivel tudja szponzorálni a gyerekeket. Vonja be valamennyire őket a család költségvetésébe, valami olyan formában, hogy

x összeg a tartásdíj

x összeget ezen felül tudok adni nekik, de állítsanak fel egy sorrendet, hogy kinek mikor mit

vagyis, szeptemberben új suli, oda ezt meg ezt meg tudom venni, októberben viszont a kisebb gyerek kap ezt vagy azt.

Következetesen kell kezelni ezeket a helyzeteket, mert a gyerekek nagyon is számon tartják, hogy kinek mi lett ígérve.

2013. aug. 2. 08:35
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem a férjem vált el, hanem a felesége, mert talált magának mást, aki később elhagyta.

Igen, el tudnánk tartani őket, ha hozzánk kerülnének. Nem arról van szó, hogy sajnáljuk tőlük a pénzt, hanem arról, hogy szerintünk például ennyi idős gyerekeknek felesleges a 90000Ft-os mobil, főleg úgy, hogy a nagyobb elhagyta 2 hónap után, a kicsi meg beleejtette a kádba és még 10 hónapig fizeti az anyjuk a részleteket. Tőlünk kaptak egy-egy 7000Ft-osat, amilyenünk nekünk is van, de ők nem használták, mert az csak szemétnek jó, erre az anyjuk vett nekik másikat szintén hitelre...

Az apjuk próbál velük beszélni, aminek 1-2 napig van is hatása, de mire megint találkozunk minden ugyanolyan mint előtte.

2013. aug. 2. 08:37
 18/21 anonim ***** válasza:
85%

Szerencse,hogy el tudnátok tartani őket is, mert ha az anyjuk így költekezik, és ész nélkül veszi fel a hiteleket, akkor be is fog következni. Ostoba nőszemély lehet, aki olyan negatív példát mutat ezzel a gyerekeknek, hogy megpecsételheti vele az ő sorsukat is.

Ha esetleg meg tudnátok oldani, én megoldanék nekik egy-két nap nyári munkát, hogy lássák, mennyire sokat kell dolgozni a pénzért, és a munka után el is beszélgetnék velük erről. Nem kell nagy dologra gondolni, de pl gyümölcsszedés vagy fűnyírás hátha megoldható valamelyik ismerősnél.

2013. aug. 2. 09:15
 19/21 anonim ***** válasza:
71%

Dackorszakban vannak, elrontott neveléssel.

Nem gond, ha nem vesztek meg nekik mindent, amit megkívánnak. Legalább ti nem rontjátok el őket még jobban. Előbb-utóbb kinövik ezt a nehéz korszakot.

Én a helyedben nem beszélnék a volt asszonnyal, és akkor nincs vele vita. A férjed beszéljen a gyerekekkel, hagyja ki ebből a volt asszonyt.

2013. aug. 2. 09:21
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem a lányokkal kéne beszélnetek,ültesse le Őket a párod,mondja el neki,hogy a pénzért megdolgozik,12 és 15 évesen illik azért felfogni,hogy a pénz nem csak hullik az égből,ha követelőznek ne foglalkozzatok velük.Sőt mindig mondjatok egy határt mennyiért kérhetnek valamit és legyen mondjuk ez csak havonta egyszer,és persze ugye szülinap,karácsonykor amikor szokás ajándékozni.Ha a volt feleség ennyire sügér akkor a lányokkal kell próbálkozni.

2013. aug. 2. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!