Mi a véleményed arról, hogy első az én kényelmem aztán a család?
Nekem apukám ilyen, a lehető legtöbb pénz magára fordítja és csak második a család, aztán panaszkodik,hogy nincs pénzünk és ezért rajtunk spórol.(Pontosan olyan mint egy politikus)
Többször vettünk már fel 500 e alatti kölcsönt, mindannyiszor magának vásárolt luxuscikkeket (tv,számítógép,lejátszók,fényképező,kamera) és ezeket csak ő használja. (A tv-jét nézhetjük, a fényképezőt mi is használhatjuk, a többi csak az övé és senki nem nyúlhat hozzá)
Ugyanakkor rendszeresen panaszkodik az elmaradt számlák miatt és a közelgő anyagi csőd miatt amit ő okoz.(a családnak is panaszkodik és a rokonoknak is -mind nagyon unjuk)
20 éves vagyok és még csak arra sincs remény,hogy albérletbe költözzek, 4 évem van még az iskolából, ha sikerült befejeznem akkor biztos lesz munkám, de 4 év az elég sok...)
Ha keresek pénzt azt is lenyúlja, hogy nem lesz mit ennünk ,nincs befizetve ez meg az, és ennyi.(az elkért pénzt valóban számlákra fizeti, mert amit a számlákra kéne fizetni azt magára költi)
Ha nem adom oda a pénzt, akkor pedig azt nem fizeti be amire nekem szükségem van (pl. internet, ő nem használja, nekem kell, így ez az első amit nem fizet be)
Nekem is első a kényelmem, DE pont ezért nem alapítok családot, és első, hogy a számlák be legyenek fizetve, és legyen egészséges étel. Ez mind biztonságot nyújt, ami pedig a legnagyobb kényelem.
Szerintem apukád nem a kényelmet szereti, egyszerűen önző és felelőtlen.
Bocs, de én ezt nem értem.
Ha még csak nem is ő keresi meg a pénzt, akkor mégis mi a francért adjátok oda neki? Nem csak Te, Édesanyád is. Járjatok Ti bevásárolni és számlákat befizetni, ezek legyenek az elsők és meg lehet neki mondani: hogy Apus, az dönti el a sorrendet aki a pénzt keresi, majd ha a kötelezők után marad, abból ESETLEG lehet venni tv-t meg miegymást.
Azt meg végképp nem fogom fel ép ésszel, hogy ha egyszer tudjátok hogy ilyen, akkor mi a jó fenéért kellett még hitelt is felvenni helyette, neki...
Hát ne haragudj, de ha ennyi eszetek van, akkor nincs mit mondani.
Nem kell neki pénzt adni, ilyen egyszerű. A számlákat szépen beállítjátok online utalásra vagy csoportos beszedésre, akkor még azzal sem érvelhet, hogy ő az, aki ráér elmenni befizetni, hiszen fél perc az egész.
Hitelt meg pláne nem kell neki felvenni.
Minek vette fel anyád a hitelt? Te meg engeded, hogy elvegye a pénzed?
Költözzetek el anyáddal és váljon el ettől a sz@rházitól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!