Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan nyugtassam meg a...

Hogyan nyugtassam meg a baratnomet annak vonatkozasaban, hogy nem marad le semmirol?

Figyelt kérdés
30eves lesz a következo honapban, es ugy erzi, hogy innentol mar csak a lejton lefele megy. Probaltam neki elmagyarazni, hogy a XXI. sz.-ban vagyunk es nem 1800-ban, amikor mar mindenki 20eves hazas volt, es 24evesen mar a 2. gyereknek adott eletet. O tovabbtanult, es kesobb kezdett dolgozni, mint az atlag, en szinten meg a karrierepitesemre helyezem a hangsulyt, mintsem csaladalapitasra vagy gyerekvallalasra. En fiatalabb vagyok a paromnal es realisztikusan tervezve kb. 5 even belül lennek olyan helyzetben, hogy azt tudnam mondani, hogy mostanra sokat elertem a szakmamban, es egy sziklaszilard anyagi hatter van mögöttem. Szerinte ha 35evesen szüli meg az elso gyerekünket, az keso. Hogy miert, azt nem sikerült megtudnom, nyilvan mert o sem tudja, csak bele van oltva. Hogyan gyozhetnem meg az ellenkezojerol? Azt mondogatja felig viccelodve, hogy a 30. szülinapjat itthon az agyban akarja tölteni bezart ajtok mögött. Neha szerintem komolyan gondolja. Van ez ellen valami ellenszer? Egyebkent nem tudom, hogy mennyi összefügges van a 30. szülinap es a gyerekvallalasi hacacare között, de gondoltam megemlitem.

2013. aug. 1. 14:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
43%
Most már valóban kitolódik a szülés sok mindenkinél van aki 40 évesen várja az elsőt és a mai orvos tudománnyal haladva miért ne lehetne egészséges? Nézz meg jó pár hírességet 36-40 éves koruk között szültek egészséges gyereket. Lehet itt jönni mindennel,hogy szüljünk 25 előtt stb nem mindenkinek az az álma,hogy húszon évesen babázzon,én csak egyet szeretnék azt is majd csak 10 év múlva vagyis 32 évesen aztán lehet jönni a szent szöveggel,hogy az már késő.
2013. aug. 1. 15:56
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

"Lehet itt jönni mindennel,hogy szüljünk 25 előtt stb nem mindenkinek az az álma,hogy húszon évesen babázzon,én csak egyet szeretnék azt is majd csak 10 év múlva vagyis 32 évesen aztán lehet jönni a szent szöveggel,hogy az már késő."

Kimondta, hogy mindenkinek ez az álma, vagy ez kelljen, hogy legyen az álma? Lehet, hogy fejlődik az orvos tudomány, jobban kiszűrik a betegségeket, már szinte mindent és mindenkit életben tartanak, kitolódik a várható élettartam, de attól még tény, hogy a szülésre alkalmas kor, az nem a harmincas években van.

Ezen kívül 22 évesen szerintem ne nyilatkozzál ilyenekről, hogy majd 10 év múlva 32 évesen akarsz gyereket, mert az ilyen nem úgy működik, mint a szocializmusban az 5 éves terv, hogy elő van írva, hogy majd te mit mikor fogsz akarni.

Ráadásul a kérdező barátnője közölte, hogy ő NEM 35 évesen akar szülni, szóval ez a szöveged, hogy a hírességek is szülnek ám későn marhára nem idevaló. Engem krvára nem nyugtat meg, ha 30 évesen már gyereket akarok, a párom meg nem, és akkor azt mondják, hogy jaj ne aggódjál már, xy is 40 felett szült.

Meg majd haláli jó lesz, ha a gyerekem barátainak a szülei 15 évvel fiatalabbak nálam, fel se fogom, hogy mi a divat akkoriban, vagy hogy mennek a dolgok, nyugdíjból kell elindítanom a gyereket az életbe, tele vagyok már egészségügyi gondokkal, mikor még javában egyengetnem kéne az útját... Úúúú tényleg, de megnyugtató, hogy a multimilliomos híreske is 40 felett szült, várj csak... Lehet neki a milliárdjai miatt egy rakás gond eleve kiesik, amivel egy átlag ember szembe fog nézni?

2013. aug. 1. 16:09
 13/16 anonim ***** válasza:
45%
Hát engem meg nem fog érdekelni,hogy hány évesek a gyerekem barátainak a szülei:D Igen lehetek akár beteg is,de ez mindig benne van a pakliban. Miért ne tervezzek? Akkor inkább írjam azt,hogy 30 alatt nem szeretnék,mert még rengeteg olyan dolog van az életemben amit egy gyerekkel nem lehet és stb. Amúgy nem tudom miért kötsz belém:D Nem ártottam szerintem ezzel a kijelentéssel senkinek.
2013. aug. 1. 16:18
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

Hát engem meg nem fog érdekelni,hogy hány évesek a gyerekem barátainak a szülei :D

22 évesen nyilván nem látod át, hogy milyen az, mikor nem értesz velük se úgy szót és teljesen máshogy látod a világot.

2013. aug. 1. 16:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Érdekes körülöttem még sokan mások nem terveznek 30 előtt és 2 női ismerősöm is még csak most szült egyik 30 másik 31,de amúgy nem akarok ezen vitázni,mert igazából nem érdekel:D Felmérések is mind azt mutatják nem szülnek a nők ilyen fiatalon,én meg speckó nem a nyugdíjból fogom segíteni majd a leendő gyermeket. Na szia
2013. aug. 1. 16:28
 16/16 A kérdező kommentje:

"Hát engem meg nem fog érdekelni,hogy hány évesek a gyerekem barátainak a szülei"

Engem is ez a legutolso, ami erdekel. Nem is ertem, hogy miert kellene a leendo gyerekeim baratai szüleivel nagy haversagban lennem, de ez mar mas teszta. Aki az egeszsegügyi dolgokrol irt, annak köszönöm, utanna fogok kerdezni szakembereknel, hogy ez valojaban igy van-e. Egy biztos, az orvostudomany elkepesztoen fejlett, a baratnomnek van egy elkepsztoen ritka, örökletes csontbetegsege, aminek a tovabbörökiteset az orvosok allitolag ki tudnak iktatni genek szintjen. A nyugdijas komment meg nevetseges, en nem a nyugdijambol akarok majd nyuggerkent megelni - ami 90% hogy nem is lesz -, hanem legkesobb a 60-as eveimre penzügyileg független akarok lenni. Ez az en szakmamban lehetseges, csak az elejen bele kell tenni a melot. En jelenleg ezen vagyok, a ket es fel szobaba - ami most van - pedig nem fogok 2 gyereket csinalni meg a kedvesem kedveert se.

2013. aug. 1. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!