Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel?...

Pinky1981 kérdése:

Mit csináljak a szüleimmel? Már elegem van.

Figyelt kérdés
28 éves felnőtt nő vagyok. Van egy lassan 9 hónapos kisfiam. A szüleim ha jönnek hozzánk állandóan veszekszünk. Nem tisztelnek engem, nem fogják föl hogy felnőttem. Most is röhögnek rajtam.Voltam a gyerekkel sétálni és mire visszaértem a kutyát fürösztötték a gyerek samponjával, remélem nem kap allergiát. Mondtam nekik, hogy ne fürösszék meg, mert nem tesz jót a bőrének. Nem érdekli őket amit beszélek. Az apám amikor megszületett a gyermekem 8 óra vajúdás után, sajnos császárral azt mondta hogy nekem fogalmam sincs a szülésről. Állandóan kersztbe tesznek. Mit tegyek ? Már nem bírom idegekkel.
2009. okt. 24. 13:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Soha többet nem beszélnék velük!Mégis mi az Istent képzelnek magukról?Apád meg egy nagy tuskó,na ő az a férfi aki semmibe veszi a nőket,csak robotnak jók!...Mit kell ezen túllihegni?Nem kell velük találkozni!Ennyi!Ha meg találkozol velük mégis és bántanak,magadra vess!Semmi se muszály!
2009. okt. 24. 14:43
 12/16 anonim ***** válasza:
Be nem engedném őket a házamba.Fel is út,le is út.
2009. okt. 24. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Én jól beolvasnák nekik úgy Isten igazából aztán majd lesz ahogy lesz. Nem kell hogy kapcsolatott tarts velük ha ők úgy hát akkor te is úgy. Majd ha nem nyitsz ajtót rájuk talán észbe kapnak.
2009. okt. 24. 15:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előttem szólóval!

Még annyit fűznék hozzá,hogy ne is haragudj,de semmi értelme eltűrnöd ezeket a viselkedéseket,modorúkat nekik,különálló felnőtt ember vagy,nem?

Akkor viselkedj is úgy!

Az a te házad a te"játékszabályaiddal",ha ők erre nem hajlandóak akkor meg tárd ki nekik az ajtódat,mond meg nekik,hogy neked erre nincsen szükséged szeretnéd nyugodtan élni a saját életedet és látogassanak meg legközelebb csak akkor,hogyha normálisan viselkednek és,ha ezt nem tudják betartani inkább ne menjen senki senkihez,szerintem ez a legjobb megoldás!

2009. okt. 24. 15:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a válaszokat.Szép délutánt, estét !
2009. okt. 24. 17:25
 16/16 anonim ***** válasza:

kicsit hosszú lett

Kedves Kérdező! Először is őszintén együtt érzek veled! Egy könyv címe jutott az eszembe: Mérgező szülők. Sajnos ez a kifejezés pontosan ráillik a te szüleidre.

Azt gondolom, hogy a szüleid igen egyszerű gondolkodásúak. Valószínűleg ők is elég rossz mintákat láthattak otthon és két sérült gyerekből sérült felnőttekké váltak. Azt gondolják, hogy azért hoztak gyereket a világra, hogy zsarnokoskodjanak fölötte. Biztosan azt szerették volna mint minden szülő, hogy többre vidd náluk. Ezért "dresszíroztak", ezért tették egyre magasabbra a mércét. Írtad, hogy kelet-magyarországiak, ott pláne jellemző az, hogy az emberek szeretnek dicsekedni: az én gyerekem ezt is elérte -- az semmi, mert az enyém meg ezt... Ezért érezhetted gyerekkorodban, hogy nem tudsz nekik megfelelni (ezt abból gondolom, ahogy apád a szülésre reagált).

Többre vitted, neked sikerült. Jó körülmények között élsz boldog családban. Ahelyett, hogy örülnének, baromira irigykednek. Továbbra is zsarnokoskodni akarnak feletted.

Két út van: vagy kizárod őket az életedből amennyire csak lehet, vagy szembenézel velük és leülsz beszélgetni, pontosabban átveszed az irányítást és innentől te diktálod a feltételeket. Mindkettő nagyon nehéz. Utóbbiban segít az említett pszichológiai könyv.

Az ilyen típusú szülőknek az egyik fegyvere, hogy bűntudatot keltenek a gyerekükben, aki pont ezért tűr inkább, s nem lázad fel. Apád is ezt tette, mikor a szülésed után tette azt a szörnyű megjegyzést (olyannyira, hogy képes vagy itt megkérdezni), s anyád is ezt teszi, mikor követeli az unokáját láthatásra, ráadásul rettentő buta érvekkel!

Mindenkit arra nevelnek, hogy tisztelje és szeresse a szüleit. És sokan inkább a szőnyeg alá söprik az elszenvedett sérelmeiket semhogy szembeszálljanak a szülőkkel. Akiknek ugye, azonnal ez lesz a védekezésük: hát ezt teszed szegény szüleiddel, akik annyi éven át ezt meg azt tették meg érted?! - Na, ilyenkor nem kell ebbe a csatába beszállni, hanem megköszönni a sok éven át tartó törődést, aztán rátérni a jelen problémára: hogy már nem vagyunk gyerekek, olyannyira nem, hogy saját gyerekeink is vannak.

Ajánlom a könyv forgatását, és sok sikert és békességet kívánok!

2009. okt. 26. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!