Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel?...

Pinky1981 kérdése:

Mit csináljak a szüleimmel? Már elegem van.

Figyelt kérdés
28 éves felnőtt nő vagyok. Van egy lassan 9 hónapos kisfiam. A szüleim ha jönnek hozzánk állandóan veszekszünk. Nem tisztelnek engem, nem fogják föl hogy felnőttem. Most is röhögnek rajtam.Voltam a gyerekkel sétálni és mire visszaértem a kutyát fürösztötték a gyerek samponjával, remélem nem kap allergiát. Mondtam nekik, hogy ne fürösszék meg, mert nem tesz jót a bőrének. Nem érdekli őket amit beszélek. Az apám amikor megszületett a gyermekem 8 óra vajúdás után, sajnos császárral azt mondta hogy nekem fogalmam sincs a szülésről. Állandóan kersztbe tesznek. Mit tegyek ? Már nem bírom idegekkel.
2009. okt. 24. 13:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szakítsd meg velük a kapcsolatot, ha nem képesek megérteni, hogy ez neked nem jó.
2009. okt. 24. 13:50
 2/16 A kérdező kommentje:
Holnap mennek haza. Egy jó darabig biztos nem jelentkezek. Állandóan üvöltöznek és úgy viselkednek vekem mintha 5 éves lennék. Az apám egész nap csicskáztatja az anyámat és rám senkinek sincs ideje. Ezért jöttem is el Magyarországról. Tőlük lettem beteg gyermekkoromtól kezdve, de ha ezt mondom nekik, akkor kiröhögnek és szemrehányásokat tesznek. Amit én csinálok, bármi is legyen az nem jó nekik. Mindent úgy kell hogy csináljak ahogy ők akarják. A párom épített házat, azt mondták erre hogy ez nem az enyém.........
2009. okt. 24. 13:56
 3/16 anonim ***** válasza:

Ne szégyeld magad, mert császárral szültél! Ez nem szégyen! Apukád nem normális, már bocs! Szüljön ő, kíváncsi vagyok, hogy menne neki! Mit szól bele olyanba és mit ítélkezik olyanról, amihez köze nincs?! Ezt nyugodtan mondd meg neki! Ahelyett, hogy örülne az unokának! Szégyellje magát ő, hoyg ilyen miatt lelkiismeretfurdalást akar kelteni benned! Az ember nem állat, nem csak a természet dolgozik benne, hanem a civilizáció is, és ez teljesen normális - nem szégyen, hogy az ember nem pottyantja ki egy bokorban az utódát, hanem segítségre szorul! Hah fogalmad sincs a szülésről, ezt monda? Apukádnak van? Kérdezd már meg!!!!!!!

Azt tedd, hogy állj a sarkadra, ne hagyd magad, ne hunyászkodj meg, vágj vissza! Nehogymár!

A kutya fürdetése talán nem olyan nagy dolog - bár én se venném jó néven, ha valaki az engedélyem nélkül megfürdetné a macskámat, de a kutya talán jobban viseli - de ez a szülés miatti beszólás nagyon durva, nagyon!

Egyidős vagyok Veled. Tényleg ne hagyd magad! :)

2009. okt. 24. 13:57
 4/16 A kérdező kommentje:
Én már nem bírok harcolni, elegem van. Én szeretetre és nyugalomra vágyom. Állandó negatív dolgokról meg nem akarok hallani, mert nekünk is megvannak a saját gondjaink és mégsem nyavalygunk egész nap. Ha meg határozottan ellenállok akkor meg megsértődnek mint az ovodások, sír az anyám és azt mondják hogy nem jönnek. Minden nap valamikor többször is a messengeren zaklatnak a gyerekemet akarják látni másnem érdekli őket.
2009. okt. 24. 14:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a szüleidnek van néhány ezer pszichés problémájuk, amiket rajtad vezettek le. Egyszerűen ne vedd őket komolyan. Unottan, tárgyilagosan mond el nekik, hogy egy adott szituációban éppen mért hülyék. És akár tovább is gördítheted és felhozhatod a régi dolgokat is. Mond azt, hogy mivel nulla beleérző képességük van és valószínűleg teljesen érzelmetlenek, ezért te se nagyon fogod magad idegesíteni miattuk, mert eléggé fölösleges lenne. Megfürdetik a kutyát? Akkor erre úgy reagálj szerintem, hogy ha nem lehet őket egyedül hagyni a házban, akkor amikor te el mész, akkor őket is tessékeld ki. Mond meg nekik, hogy addig foglalják el magukat, üljenek be egy kávézóba, de te nem bízol rájuk semmit véletlenül sem. Valószínűleg mindenki leszarja őket csak belőled tudnak még érzéseket kiváltani és ezt kihasználják. Ne add meg ezt nekik.
2009. okt. 24. 14:20
 6/16 anonim ***** válasza:

Hát ha ez így van, ahogy írtad, akkor én többet be nem engedném őket magamhoz, az biztos! És én se mennék hozzájuk. Minek, azér, hogy megalázzanak, hülyének nézzenek?

Ha tényleg így érzel, szakíts meg velük minden kapcsolatot. Az MSN-re se reagálj semmit. Nem kötelező érintkezned velük ám. És jelen esetben teljesen felsleges is ilyen áldozatot hoznod. A gyereknek is jobb lesz ilyen nagyszülői példa nélkül, hidd el.

2009. okt. 24. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:

Ha felnött vagy, akkor ne akarj mindig a szüleiddel lenni, keress magadnak valahol lakást tölük távolabb, ne hivd meg öket magadhoz, ne látogasd öket, csak nagy ritkán, és ha valami megjegyzést tesznek, vagy kiröhögnek, akkor menj haza.

A császárral szülés meg éppen olyan szülés, mint a természetes, egyik se jobb vagy rosszabb (én mindkettöt átéltem, tudom, hogy miröl van szó).

2009. okt. 24. 14:24
 8/16 A kérdező kommentje:
Szoktam nekik mondani, hogy ha továbbra is csesztetnek akkor nem látják a gyereket sem. Erre meg anyám azt mondja hogy de joguk van, mert ők a nagyszülők !!!
2009. okt. 24. 14:27
 9/16 anonim ***** válasza:

Törvényben lévő joga nincsen látni, max ilyen íratlan jog, hogy mivel ő a nagyanyó ezért szeretné látni de ennyi.

Egyébként hol laksz?

2009. okt. 24. 14:38
 10/16 A kérdező kommentje:
Én Ausztriában élek, itt találtam párra. Van egy szép házam a párommal. Ők kelet Magyarországon.
2009. okt. 24. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!