Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van a barátnőmnek? A...

Igaza van a barátnőmnek? A férfiak tényleg nem változnak?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a barátommal, fél éve együtt is élünk, nagyon szeretjük egymást, a jövőt is közösen tervezzük. 1-2 jelentéktelen rossz tulajdonságon kívül csak jót tudok mondani róla, boldog vagyok vele, és mindenben támogat.

A problémám az, hogy az előző kapcsolataiban megcsalta a barátnőit. Ezt még az elején őszintén elmondta, én a háttér információkat is ismerve elfogadtam, nem is volt semmi baj. Alapból nem vagyok egy féltékeny típus, szoktunk külön is bulizni, és ha valahova egyedül megy, nem jut eszembe, hogy na majd most biztos megcsal.

Viszont elmondtam ezt az egyik barátnőmnek kb egy éve, és azóta akár hányszor találkozunk, mindig mondja, hogy szakítsak vele, meg órákig ecseteli, hogy aki egyszer megcsalt valakit, akkor az már biztos mindenki mást is meg fog, mert ilyen típus. Én ezt nem vagyok hajlandó elhinni, de mivel a barátnőmnek ez a kedvenc témája, kicsit elbizonytalanodtam.

Annyit kell tudni, hogy az első barátnőjével 17 évesen jött össze, 2 évig voltak együtt, vele csókolózott, feküdt le először. Azt mondta, hogy bizonyos mértékig szerette, de nem volt belé szerelmes, és ahogy felkerült Pestre egyetemre, egyből megcsalta 2 lánnyal is (mindkettővel buliban csókolózott), aztán látta, hogy ez a kapcsolat nem vezet semerre, ezért szakított a lánnyal.

Ezután kb egy évig nem volt másik barátnője, majd összejött a másodikkal, saját bevallása szerint azért, hogy legyen valakije, de mivel messze laktak egymástól, az alatt a 4 hónap alatt amíg jártak, alig találkoztak. Szóval őt is megcsalta egyszer, egyik ismerősömmel. Én tulajdonképpen innen ismerem, csak mikor még nem jártunk, nem tudtam, hogy neki akkor volt valakije.

Azt mondja, az elsőnél még túl fiatal volt, a második meg egyszerűen nem érdekelte, meg hogy beléjük nem volt szerelmes, belém meg az. Én ezt el is hiszem neki, de nem akarok hülye lenni, ezért szeretném attól kérni, akinek van ilyen irányú tapasztalata, akár pozitív, akár negatív, hogy ossza meg velem.

Egyébként nem fogok vele szakítani a semmi miatt, mert itt sokan egyből azt tanácsolják bármi probléma merül fel, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Inkább azon gondolkozom, hogy a barátnőmmel kéne kevesebbet találkoznom.

Mindketten 23 évesek vagyunk.

2013. júl. 31. 11:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%
Eddig mindenkit megcsaltam, így volt ez a férjemmel is. Még a kapcsolatunk elején volt. Most már 100%, hogy nem lennék képes megtenni. Szóval bármi lehet.
2013. júl. 31. 11:57
 12/24 anonim ***** válasza:
74%

Na akkor érhető, hogy miért mondogatja. Azért mert vele megtörtént, nem törvényszerű, hogy veled is megfog.

Mond meg neki, hogy állítsa le magát!

2013. júl. 31. 12:02
 13/24 anonim ***** válasza:
70%
Igen, szólj neki, hogy váltson témát, picsoghat az ő bánatáról, de ne keressen párhuzamot a két kapcsolat között. Ennyi erővel egy férfival se jöhetnél össze, mert az előző őt elhagyta másik nőért. Ha szakítanál és jönne valaki új, akkor abban is találna valami kivetnivalót szerintem. Az ő fejében vannak gondok. Ha a barátod megcsal téged, az a te problémád, te nem az előző barátnő vagy, ne vezekeljen már melletted azért, amit mások ellen tett előtted. Másrészt fiatal is még, ő is komolyodik, sőt őszintén elmondta, hogy volt hűtlen. Szerintem az őszintesége elég jó érv amellett, hogy bízz benne továbbra is annak ellenére, amit a barátnőd zagyvál össze depressziójában.
2013. júl. 31. 12:11
 14/24 anonim ***** válasza:
66%

Soha nem értettem, miért kell lépésről-lépésre beszámolni a múltról, a régi kapcsolatokról a jelenleginek.

Egyrészt minden kapcsolat más, másrészt pont arra jók (rosszak) ezek a "vallomások", hogy ne saját érzéseink, tapasztalataink alapján ítéljünk, hanem belevigyünk régmúlt információkat.

Nem azt mondom, hogy ne beszéljünk a múltunkról, de el kell tudni különíteni a régmúlt dolgokat a jelentől.

Meg kell tanulni hinni, bízni abban, amit a jelenben érzünk és látunk.

2013. júl. 31. 12:12
 15/24 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem a barátnőd csak foglalkozzon a maga dolgával. Egyébként nem lehet megmondani, senki nem jós. 17 évesen még tényleg nagyon fiatal volta a barátod, elhiszem, hogy nem vette igazán komolyan az akkori kapcsolatát.
2013. júl. 31. 12:21
 16/24 anonim ***** válasza:
50%
Én is csaltam már előző kapcsolatomban, de a férjemet sosem csalnám meg!
2013. júl. 31. 12:26
 17/24 anonim ***** válasza:

Ez annyira kiszámíthatatlan...

Senki nem úgy megy bele egy kapcsolatba, hogy "majd úgyis megcsalom".

S nem feltétlenül kell rossznak lennie annak a kapcsolatnak. Bármikor adódhat olyan helyzet, hogy a pillanat hevében félredug.

Abban igaza van a barátnődnek, hogy aki egyszer lelkiismeret furdalás nélkül megcsal valakit, az máskor is megteszi, ha úgy alakul.

2013. júl. 31. 13:05
 18/24 anonim ***** válasza:

A baj már megtörtént, a barátnőd bogarat ültetett a füledbe. Talán mostantól motoszkálni fog a kisördög, hogy mi van, ha igaza van...? Pedig ez kétesélyes, lehet, hogy igaza van és lehet, hogy nem. A válasz pedig a barátod elhatározásán is múlik, és a te viselkedéseden.

A barátod tudja, hogy a barátnőd ilyeneket mond? Ha az én pasim ilyesmiről tudomást szerezne, elbeszélgetne az ilyen irányú ismerőseimmel, vagy bezárna a toronyszobába, ha velük akarok találkozni. Na jó, ez nem komoly, de nem tartanám a kapcsolatot olyasvalakivel, aki egymás ellen uszít minket.

Szerintem, amit tehetsz a saját magad megnyugtatására az, hogy beszélsz a barátoddal erről. Szakítani még mindig jobb, mint megcsalni, és az lenne az optimális, ha úgy érezné, hogy abban az esetben, ha már nem megy a dolog, gond nélkül elengednéd, szakítanátok. Tisztelnie kell téged annyira, hogy úgy érezze, a kapcsolaton belül ilyesmit nem tenne meg - habár szerintem ez pillanatnyilag így van. Ha úgy érzed, képes lennél vállalni a magányt, ami egy esetleges szakítással jár, nagy baj már nem történhet, mert megőrzöd az önállóságodat és méltóságodat. Ez pedig segít, hogy melletted akarjon maradni.

Az én barátom az exét pont velem csalta meg. Én is sokat gondolkodtam azon, mi van, ha ilyen a természete, és velem is megtörténik... De ez paranoia. Mert ami volt, az a múlt, és ami van, az a jelen. Én nem az a lány vagyok, akivel megcsalt és ő nem az a pasi, aki megcsalta a barátnőjét. Az egy rettenetes kapcsolat volt egy ideges természetű lánnyal, aki naponta osztogatott pofonokat a barátomnak és sírva könyörgött, hogy maradjanak együtt, miközben semmiféle szexualitás vagy intim közelség nem volt. A barátom szerelmes volt a lányba 3 hónapig, együtt is voltak addig. De annyira kikészült, hogy muszáj volt keresnie valakit, aki törődik vele. Engem választott, ez pedig nem azt jelenti, hogy engem is meg fog csalni.

2013. júl. 31. 13:13
 19/24 anonim ***** válasza:
18-as, miről beszéljen a barátjával? Arról, hogy a barátnője szerint őt is meg fogja csalni? Szerintem a kérdező találja ki, hogy a barátnője nélkül is aggódna-e. Ha nem, akkor állítsa le a barátnőt. Ha ő is fél, akkor beszélgessen el a barátjával. De azért ne hozza már fel a témát, mert a barátnője szerint őt is meg fogja csalni.. Ki él abban a kapcsolatban: a barátnő vagy a kérdező?
2013. júl. 31. 13:39
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

Én azért a helyedben nyitva tartanám a szemem.

Nekem is most hasonló a helyzetem....nekem van barátom, a barátnőmet pedig nemrég dobta a pasija és hát nem nagyon szeret hallani a barátomról, mindennek elhordja (pedig soha nem is látta, nem is beszélt vele).

Viszont!

Ha régen ennyire szerette megcsalni a barátnőit, akkor azért én óvatos lennék. A helyedben én nem nagyon adnék a barátnőd szavára (hisz egyértelmű, hogy most nem esik neki jól a boldogságod...bár az se kizárt, hogy tényleg csak félt téged), viszont vigyáznék a pasival is. Mert az oké, hogy most minden szép és rózsaszín és happy, nade mi a garancia, hogy pl 1 év múlva is ilyen lesz a helyzet?

2013. júl. 31. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!