Igaz, hogy a nagyobb képzettségbeli különbségre és anyagi különbségre épített kapcsolatban hamarabb előjönnek a probémák? Tapasztalatokat szeretnék kérni.
OKJ és diploma talán nem olyan nagy különbség. De pl ha illetőnek nincs meg még az érettségije se, te meg egyetemi felvételt nyersz, na ott már lehetnek bajok. És nem feltétlen a végzettség miatt, lehet valaki művelt attól, mert nincs érettségije, van erre példa, van is az ismerettségi körömben ilyen egyén.
A baj ott kezdődik ha az illetőnek kisebbségi érzése van amiatt, hogy te felfelé ívelsz, ő meg egy helyben totyog (ami szerinte a normális, "mert neki volt eze, hogy otthagyja a középsulit" - fú, mondhatom temérdek drágám!). És ő kezd el TÉGED lenézni, ha pl nem értesz v. félreértesz valamit, és mintha hülye lennél, elkezdi elmagyarázni.
Én soha nem fitogtattam egyik párom előtt azt, hogy "hű egyetemre megyek ,te meg egy kis senkiházi hülye vagy". Miért tettem volna? (Az anyám reszortja)
Utolsó hozzászólóval egyetértek. Ha valaki intelligens, akkor ez nem okoz problémát.
Tapasztalatból mondom, hogy nálunk az iskolazottsag es a pénzbeli különbség nem okoz es okozott problémát!
Férjem diplomás, jól működő vállalkozása van, nekem felsőfokú okj-s végzettségem es munka nélkül, szó szerint 0 ft-tal a zsebemben hazasodtunk meg! Az elején nagyon zavarak ezek a dolgok pl.: hogy rengeteget mentünk étterembe, moziba, kirándulni stb es mindig mindent ő fizetett! Aztán a másik oldalról ő idősebb, több tapasztalattal rendelkezik es rendelkezett, minden témában jártas volt en meg szinte a hulyesegeken kívül semmiről semmit nem tudtam! Nálunk azért működik/ött, mert engem is érdekelt mindent, így órákig képes voltam vele beszélgetni mindenről : en meghallgattam, kérdeztem, ő valaszolt! A mai napig rengeteget tanulok tőle es ez mind a kettonknek nagyon jo! Nekem azért mert magamba szivok mindent, ő pedig szereti átadni a tapasztalatait, tudását! A lényeg a kommunikáció! Nem kell mindenben egyezni pl: ő szereti a történelmet, engem nem igazán érdekel! Engem érdekel a sztarokkal kapcsolatos pletykák, ő utálja! Ettől függetlenül meg tudjuk hallgatni egymást, véleményt alkotni es beszélni róla! Mondjuk ez a pletykara nem teljesen igaz! Am az alap dolgokban fontos, hogy megértsük egymást es egy véleményen legyünk!
Szóval a véleményem, hogy igenis tud működni ez a dolog egy esetben, ha a férfi az, akinek van pénze es ő tanultabb, mint a nő! Fordítva nagyon-nagyon ritka esetben működhet! Akkor, ahogyan rgy válaszoló írta, a férfinek mindig kisebbségi komplexusa lesz es csak vitázni fognak! Szerintem az a normális, ha a férfinak van több pénze es nagyobb tudása, ez az élet rendje!
Nekem erről nincs tapasztalatom, viszont van egy ismerősöm, aki társkereső irodát tart fenn. Számtalanszor hallottam már tőle, hogy azok a nők találnak a legnehezebben társat és ha találtak is, egyszerűen nem működik megfelelően a kapcsolat, ahol a nő magas egzisztenciával rendelkezik. A férfiak hosszabb távon nehezen viselik, ha a nő folyamatosan jobban keres, ő tartja el a családot, nem "szorul" rá a férfire.
Valószínűleg nehéz az évezredeken keresztül belénk épült géneket figyelmen kívül hagyni.
Köszönöm a sok választ, mentek a zöldek :) azért is ebbe a kategóriába tettem a kérdést mert itt normálisabb válaszokat lehet kapni.
Nálm a helyzet az, hogy a nő javára lenne a képzettségbeli különbség, anyagi nem biztos, hiszen még tanulok. Viszont van egy férfi aki szimpatikus is, nem arról van szó, csak bizonytalan vagyok tényleg ilyen tekintetben. És nem azért, hogy én lenézem a diplomámmal, mert egyáltalán nem vagyok olyan... én is dolgozom, kétkezi munkát is végzek ha arról van szó. A családom is mind melós volt. Csak a másik félnek lehet ez zavaró mégis, nem tudom mennyire tolerálná. Bár igazából vesztenivalóm nincs, viselve válik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!