Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Teljesen ki vagyok borulva és kétségbe vagyok esve. A férjem másodszorra csalt meg.

Figyelt kérdés

39 éves nő vagyok, várandós a harmadik gyermekemmel (hetedik hónapban vagyok). 10 évvel ezelőtt házasodtunk össze a férjemmel, óriási volt a szerelem, a megértés, rendesen kerestünk, lakást vettünk, egyforma volt az értékrendünk. Egyszóval minden passzolt. Csak a baba nem jött. Orvosról-orvosra, kivizsgálásról-kivizsgálásra jártunk, de egyikünknél sem találtak hibát vagy akadályt. Évekig küzdöttünk, amikor öt évvel ezelőtt váratlanul és teljesen véletlenül várandós lettem. Nagyon nehéz terhességem volt már az első hónapoktól kezdve, veszélyeztetett is voltam, így nem jutott elég idő a férjemre. Akkor csalt meg először. Hamar rájöttem, megtaláltam a telefonjában az SMS-eket, amit egy 18 éves lánynak küldött, úgyhogy nem is volt mit tagadni, rögtön elmondott mindent. Én válni akartam, de esküdözött, hogy soha többet nem lesz ilyen, szeret, imád, az első perctől fogva tudja, hogy én vagyok álmai nője. Vele maradtam, mert gondoltam, egy egyszeri botlás még belefér akkor is, ha én a mai napig képtelen lennék őt megcsalni. Megszületett a kislányunk, nagy volt a boldogság. Aztán két év múlva megint várandós lettem, azzal a terhességgel minden rendben volt, a férjemmel is tudtam „foglalkozni”. Megszületett a kisfiunk és minden a lehető legnagyobb rendben volt. Egészen mostanáig. Ugyanis harmadszorra is várandós lettem, most éppen a hatodik hónapban járok. A terhességem szerencsére zökkenőmentes, jó volt a házaséletünk is, úgy tűnt, nincs semmi probléma. Aztán a férjem egyre később ért haza a munkahelyéről, de ráfogta a rengeteg feladatra, a váratlan megbeszélésekre, aztán hétvégente is egyre többször kellett vidékre utaznia a munka miatt, de akkor még nem is gyanakodtam. Aztán két hete, amikor elment fürdeni, nyitva hagyta a postafiókját, én pedig, bár nem szép dolog, de beleolvastam. Megint megcsalt. És megint ugyanazzal, mint akkor, amikor az első gyerekünket vártuk. Persze most sem volt szükség magyarázatra, mindent megtudtam a levelekből, amit csak akartam (talán még többet is). Elmondtam neki, hogy el fogok válni, viszem a gyerekeimet és elköltözöm, mert nem fogom elviselni, ahogy harmadszorra-negyedszerre-századszorra is megaláz. A gyerekek viszont nagyon kötődnek hozzá, és ez kölcsönös. Miután elolvastam a leveleket, mindenféle kétely nélkül tudtam, hogy nekem nincs vele jövőm, már akkor el kellett volna hagynom, amikor először megcsalt. Viszont amikor esténként látom, ahogy a gyerekeivel játszik, birkózik, szereti őket, összeszorul a szívem. Tudom, milyen csonka családban felnőni (engem is egyedül nevelt édesanyám), és nem szeretném ugyanazt a gyerekkort a gyerekeimnek, mint amilyen nekem volt. De ez a helyzet meg elviselhetetlen.

Ti mit csinálnátok? Hogy döntenétek?

2013. júl. 29. 18:00
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
81%

Most le fogtok pontozni, de en visszaadnam! Hidegverrel elmennek massal es masnap reszletekbe menoen elmondanam. Erezze mar a tetteinek a sulyat!

39F

2013. júl. 30. 11:15
 32/39 anonim ***** válasza:
100%
Már akkor rosszul döntöttél, amikor nem hagytad ott az első megcsaláskor! Súlyosbító körülmény, hogy terhes voltál és hogy egy sokkal fiatalabb lánnyal csalt meg. Ez számomra elfogadhatatlan kategória. Erre fel még szülsz neki két gyereket...hát most már hiába kérdezed a közvélemény, hogy mit csinálj, nem sok választásod van! Vagy el tudod tartani egyedül a három gyereket, aki közül a legkisebb még csak meg se született? Egyébként miből gondolod, hogy csak ez a két megcsalás volt, attól mert óvatos volt és nem tudod a többit, simán lehet hogy a 2. terhességednél is eljátszotta ezt. Egyébként a 18 éves csajnak meg még fizetnie is kellett szerintem...
2013. júl. 30. 12:53
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom, mit tennék a helyedben, mert az első ilyen eset után repült volna a pasi, így nem lennék a te helyedben. Most nincs mit tenni, rúgd ki. Eszedbe ne jusson azon agyalni, hogy csonka családdá tetted a családodat, mert a férjed tette azzá, nem te. Nem lesz könnyű, de mások is nevelnek három gyereket egyedül, és boldogulnak valahogy. Kitartás!
2013. júl. 30. 14:45
 34/39 anonim ***** válasza:
46%
Tényleg terveztétek a gyerekeket? Mert ez az elege van abból, hogy mindig terhes vagy beszólásból nem úgy tűnik.
2013. júl. 31. 11:24
 35/39 anonim ***** válasza:
46%
Hát úgy látszik ez a gyermekvállalás, csak egyoldalú, a férjed, nem nőtt fel az apa szerepébe még. Ő még mindig ott tarthat szellemiségben, amikor megismert téged. Neki nem család, gyerekek kellenek, hanem egy szerető, fogalma sem lehetett mivel jár egy család, benne gyerekek.
2013. aug. 26. 18:39
 36/39 anonim ***** válasza:
Kérdező,mi lett veled?Elváltál végül?A 18 éves csajjal van még a férjed?
2014. júl. 29. 22:11
 37/39 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi lennék,mi lett veletek?
2015. júl. 2. 13:03
 38/39 A kérdező kommentje:
Elváltunk, igen. Nehéz volt, sok-sok átsírt és átbeszélgetett éjszakával a hátunk mögött, de beláttuk mindketten, hogy nekünk együtt nem megy. A gyerekekkel rendszeresen tartja a kapcsolatot, velük nem változott a viszonya, viszont a sok nehézség ellenére én is sokkal kiegyensúlyozottabban élek. :)
2015. aug. 14. 17:10
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Biztos nehéz volt,de ha ez volt az ára, hogy kiegyensúlyozottabb légy,hogy többé ne alázzon meg,akkor meg kellett lépni. A gyerekek elfogadták a helyzetet? Neked kívánom,hogy olyan párt találj,aki szeret,megbecsül a gyermekeiddel együtt!

2015. aug. 14. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!