Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a férjetek...

Mit szólnátok, ha a férjetek nem engedné, hogy automata mosógépetek legyen?

Figyelt kérdés

Ahol lakunk lakik egy házaspár. A férfi 75 éves a nő 70.

(Elég jól tartják magukat.) A férfi nem engedi, hogy automata mosógépük legyen, pedig megtehetnék. Szegény asszonynak fél napokat ott kell állnia a mosógép mellett, közben a férfi naponta 2 doboz cigarettát elszív meg napi szinten eljár a kocsmába 1-2 pohár borra. Ti mit szólnátok hozzá, ha a férjetek nem engedne automata mosógépet venni?

2013. júl. 28. 23:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%
Azt mondanám, hogy akkor mosson szépen ő magának...
2013. júl. 28. 23:38
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

Lehet hogy jobb a régi, de azért valljuk be 70 évesen az ember már nem 20... Nem tud úgy emelni, pakolni, hajolni. Régi, jó minőségű ágyneműket emelni, amikor jól megszívták magukat vízzel nem könnyű, nagyon nem, nekem sem pedig én nem vagyok messze a 20-tól még. Aztán ha párnát, paplant kell mosni, arról nem is beszélek.

Az én nagyijaimnak is sokáig volt ilyen gépe, 2 éve sikerült rávennünk egyikőjüket, hogy ideje lesz lecserélni. Megterhelő volt már és ezt egy idő után ők is belátják. Sok idős ember, már a karjait sem tudja a válla fölé fölemelni, avagy nem tud lehajolni hogy felhúzza a cipőjét. Akkor hogyan várjuk el tőlük, hogy innen ki, oda be? Centrifugák még alacsonyabbak, rá kell támaszkodni, görnyedni felette... Ha a páromnak nem tetszene az automata ötlete szépen megmondanám neki, hogy akkor a mosás mostantól az ő feladata.

2013. júl. 29. 00:05
 13/24 anonim ***** válasza:
90%

nekünk is volt régen.

de legalább 3 öblítővíz kell.

mindben emelgetni, facsargatni a ruhákat ...

2013. júl. 29. 00:10
 14/24 anonim ***** válasza:
47%
Akkor onnantól kezdve a férjem dolga lenne a mosás. Ezt szólnám. Hát, őszintén szólva nekünk egy "fullextrás" mosó-szárító gépünk van, nemrég cseréltük le az előző szintén automatát, de valami baja lett, és kb. 60 ezer lett volna megcsináltatni, így inkább úgy döntöttünk, hogy veszünk egy gépet 190-ért 0% THM hitelre, így havi kb. 13 ezret fizetünk, ezt az összeget észre sem vesszük, a 60 viszont nem esett volna jól, főleg, hogy mondták a szervízesek, hogy ettől a javítástól sem fog még 20 évet élni a gép. Ez a gép egy álom, mióta megvan minden ruhánk olyan, mintha kicserélték volna, pedig a mosószer és az öblítő ugyanaz. A szárító olyan puhára szárít, mintha a napon száradtak volna a ruhák, ami télen szuper lesz. Ja, és millió program van rajta, mindent úgy mosok, ahogy annak a ruhának a legjobb. Ezt egy Hajdú se tudja utána csinálni. És egy mosásom 3 percet vesz igénybe bepakolással, beindítással és ruha kiszedéssel. A teregetés már más téma, azt se ez, se a Hajdú nem csinálja meg.
2013. júl. 29. 00:25
 15/24 anonim ***** válasza:
66%
70 évesen már semmit sem szólnék, ha addig hagytam irányítani magam, akkor már teljesen mindegy.
2013. júl. 29. 00:28
 16/24 anonim ***** válasza:
Hát igen, ha a mamának jó, akkor ... én különben utálom a forgótárcsásat, sokáig olyan volt nekünk is, kollégiumban is sokáig azzal mostam, de az összes ruhámat elcsépelte, elformátlanodtak, kifacsarodtak a pólóim, pulcsijaim. Lehet, tisztábbra mosott, mert kevesebb ruha fért bele és jobban gyömöszölte őket, de hogy dupla olyan gyakran kellett ruhatárat cserélnem, az is fix.
2013. júl. 29. 00:48
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Itt nem a mosás a lényeg, hanem a "papa bölcsessége".

Nem hagyja, hogy "unatkozzon" otthon az asszony.

Vagyis nincsen ideje minden héten új szeretőt keresnie magának, mint az ide írogató jó néhány otthon ülő eltartott nőnek...

Erre bizonyíték, hogy nem is váltak el 2 éven belül, mint a -statisztika szerinti- mai házasságok többségénél!

2013. júl. 29. 08:46
 18/24 anonim ***** válasza:
90%
Persze utolsó, akkor kövessük az arabok példáját, nő utcára nem mehet az ura és parancsolója nélkül és más férfival nem is érintkezhet. Egyébként sok önbecsülésed lehet, ha szerinted nem marad meg melletted senki magától, csak ha mindenféle trükköket vetsz be, hogy ne legyen ideje másra nézni. A pasikkal mi van? Ők csalhatják a nőket? És nem azért nem nem volt régebben szinte semennyi válás, mert akkor annyira szerették meg tisztelték egymást az emberek, hanem mert a nőnek kuss volt, mert teljesen ki volt szolgáltatva és nagy szégyen is volt elválni.
2013. júl. 29. 10:17
 19/24 anonim ***** válasza:

Az jutott eszembe, hogy a párom nem engedi, hogy a mosogatógépet használjam, merthogy megnézte az áramszámlát és drága. Szóval inkább mosogassak, gyűjtsem össze a koszos dolgokat és mossam el, ha van időm.. csak amíg ő egész délután játszik, nekem egy darab szabadidőm nincs.

Gondolom a bácsi is így van vele, meg a modern mosógép az ördög találmánya. Mamám így volt vele, nem volt hajlandó automatát használni, inkább fél napig keverőtárcsással mosott. Bár szerintem a mai mosógépek egyre rosszabbul mosnak, kimosom 2-3x folttisztítóval, áztatom, bedörzsölöm, de semmi. Kézzel kimosva, kidörzsölve meg kijön, csak az megint idő.

Anyósom is emiatt panaszkodik, a régi szétrohadó mosógépük jobban mosott, pedig ők szerintem drágábbat vettek.

2013. júl. 29. 10:41
 20/24 anonim ***** válasza:
Különösebben nem érdekelne, megvenném és kész. Soha nem szolgáltattam ki magam egy férfinak, van saját fizetésem és saját akaratom. A másik pedig, hogy nyilván olyan férfihez mentem hozzá, akivel normálisan kijövünk, hasonló az értékrendünk, így ilyen jellegű probléma fel sem merülhet.
2013. júl. 29. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!