Mit szólnátok, ha a férjetek nem engedné, hogy automata mosógépetek legyen?
Ahol lakunk lakik egy házaspár. A férfi 75 éves a nő 70.
(Elég jól tartják magukat.) A férfi nem engedi, hogy automata mosógépük legyen, pedig megtehetnék. Szegény asszonynak fél napokat ott kell állnia a mosógép mellett, közben a férfi naponta 2 doboz cigarettát elszív meg napi szinten eljár a kocsmába 1-2 pohár borra. Ti mit szólnátok hozzá, ha a férjetek nem engedne automata mosógépet venni?
Lehet hogy jobb a régi, de azért valljuk be 70 évesen az ember már nem 20... Nem tud úgy emelni, pakolni, hajolni. Régi, jó minőségű ágyneműket emelni, amikor jól megszívták magukat vízzel nem könnyű, nagyon nem, nekem sem pedig én nem vagyok messze a 20-tól még. Aztán ha párnát, paplant kell mosni, arról nem is beszélek.
Az én nagyijaimnak is sokáig volt ilyen gépe, 2 éve sikerült rávennünk egyikőjüket, hogy ideje lesz lecserélni. Megterhelő volt már és ezt egy idő után ők is belátják. Sok idős ember, már a karjait sem tudja a válla fölé fölemelni, avagy nem tud lehajolni hogy felhúzza a cipőjét. Akkor hogyan várjuk el tőlük, hogy innen ki, oda be? Centrifugák még alacsonyabbak, rá kell támaszkodni, görnyedni felette... Ha a páromnak nem tetszene az automata ötlete szépen megmondanám neki, hogy akkor a mosás mostantól az ő feladata.
nekünk is volt régen.
de legalább 3 öblítővíz kell.
mindben emelgetni, facsargatni a ruhákat ...
Itt nem a mosás a lényeg, hanem a "papa bölcsessége".
Nem hagyja, hogy "unatkozzon" otthon az asszony.
Vagyis nincsen ideje minden héten új szeretőt keresnie magának, mint az ide írogató jó néhány otthon ülő eltartott nőnek...
Erre bizonyíték, hogy nem is váltak el 2 éven belül, mint a -statisztika szerinti- mai házasságok többségénél!
Az jutott eszembe, hogy a párom nem engedi, hogy a mosogatógépet használjam, merthogy megnézte az áramszámlát és drága. Szóval inkább mosogassak, gyűjtsem össze a koszos dolgokat és mossam el, ha van időm.. csak amíg ő egész délután játszik, nekem egy darab szabadidőm nincs.
Gondolom a bácsi is így van vele, meg a modern mosógép az ördög találmánya. Mamám így volt vele, nem volt hajlandó automatát használni, inkább fél napig keverőtárcsással mosott. Bár szerintem a mai mosógépek egyre rosszabbul mosnak, kimosom 2-3x folttisztítóval, áztatom, bedörzsölöm, de semmi. Kézzel kimosva, kidörzsölve meg kijön, csak az megint idő.
Anyósom is emiatt panaszkodik, a régi szétrohadó mosógépük jobban mosott, pedig ők szerintem drágábbat vettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!