Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? A párom...

Most mit csináljak? A párom miért teszi ezt velem?

Figyelt kérdés

Már jópár éve együtt vagyunk, de nem élünk együtt. Nagyon jól megvagyunk, soha nem veszekszünk semmin, mindent megbeszélünk, közös programokat csinálunk, segítjük egymást mindenben, szeretjük egymást. De van egy elég fájó probléma :( 2-3 havonta elmegy a haverokkal és berúg. Ami önmagában nem gáz mert előfordul az emberrel, mert nem alkoholista meg soha nem jár kocsmába meg ilyenek, pár havonta megtörténik, ennyi. Viszont ilyenko mindig felhív telefonon és kőkeményen elkezd kötekedni velem és szidni, a "gyenge" hülyézéstől a kőkemény anyázásig. Hallottam már tőle hogy r.hadjak meg, qrva vagyok, meg a jó anyám is, meg menjek a p.csába és a többi. Soha nem szólok ilyenkor vissza neki mert tudom hogy csak rontanék a helyzeten, csöndben végighallgatom a "kedves" mondandóját.

Aztán másnap felhív és bocsánatot kér, igaz csak a felére emlékszik arra amit mondott nekem előző éjjel, de nagyon bántja a dolog és megígéri hogy soha többé nem lesz ilyen, és napokig látszik rajta a bűntudat és kutyaszemekkel kér bocsánatot, hogy nem tudja mi van vele olyankor ő ezeket egyáltalán nem gondolja komolyan. Mégis megtörténik újra és újra.

Ezt leszámítva semmi probléma nincs a kapcsolatunkkal, azt tudnám rá mondani hogy mindig is ilyennek képzeltem el egy kiegyensúlyozott, harmónikus kapcsolatot, amiben a felek mindent megbeszélnek és nem csak úgy vannak egymás mellett, hanem a másikért is megtesznek mindent. De ezen a részegen-szidás dolgon egyszerüen nem tudok eligazodni. Mit tegyek??????

Kérlek titeket ne gyertek azzal hogy ő alkoholista mert 2-3 havonta berúg (mert tudom hogy könnyen rámondjátok másokra) mert akkor alkoholista a magyar lakosság 90%-a is.

Tanácsért jöttem, remélem kapok! Köszönöm nektek!

2009. okt. 23. 13:35
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
86%
még ha igaz is, hogy csak a haverok előtt játssza magát, ez akkor sem elfogadható!! gondolkodj el szerintem ezen a dolgon, közöld vele , hogy nem érdekel hogy mi a szitu ha mégegyszer ezt csinálja akkor repül, és ezt tartsd is be! Sok dolgot meg lehet beszélni egy kapcsolatban , illetve sokmindenre van magyarázat de szerintem ez nem megbocsájtható, főleg ha rendszeresen fordul elő.
2009. okt. 23. 14:04
 12/37 anonim ***** válasza:
78%

A részeg őszinte nem erre a fokozatra vonatkozik. Akkor őszinte, mikor egy picit ivott.

Ezek már szerintem ilyen mérgezéses tünetek: ilyenkor is őszinte, de ez az őszinteség nem rád vonatkozik, hanem hogy feltárja személyisége árnyékos oldalát, ami ugye mindannyiunkban él, csak letakarjuk.

Az exed nyalizós volt valahol mélyen, ez volt a hibája, s ő ezt tárta fel. Könnyebb elviselni, de számomra kevésbé szimpatikus hiba az.

2009. okt. 23. 14:06
 13/37 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is volt hasonló helyzet, megoldottuk, szerintem ezt kipróbálhatod. Mondjuk ő szimplán berúgott, hányt összevissza, de nem káromkodott, nem szidott. Másnap mindig szörnyen érezte magát, másnapos volt, egy darabig sajnáltam, aztán elegem lett. Amikor durván berúgott, megmondtam neki, hogy az én családomban, környezetemben ez nem szokás, és ha hozzám akar tartozni, ne tegye ezt. Tanulja meg, hol a határ, és ne lépje át. Azóta soha nem rúgott be, csak kicsit kapatos volt, de ezt el tudom fogadni. Talán ha nem hallgatnád végig, hanem kinyomnád a telefont, és ha kijózanodott, elbeszélgeténl vele erről, és látná, hogy komolyan gondolod, akkor változtatna.
2009. okt. 23. 14:07
 14/37 A kérdező kommentje:

"én még soha nem mondtam egy nőnek, hogy nem ütném meg, mert az számomra természetes. ha már ilyeneket mond, az azt jelenti, hogy már megfordult a fejében." Én kérdeztem rá nála és akkor mondta!

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek nyomtam egy zöld kezet. A Bennünk élő gyermek könyv után pedig utánanézek mert nagyon kiváncsi lettem.

Azzal hogy azt mondom neki, hogy ha mégegyszer ezt csinálja, repül, hát már elkéstem mert azt hiszem nyár elején mondtam neki. És ez a dolog most ismétlődött meg, tegnap este. De amúgy tényleg én is hibás vagyok, minek veszem fel ilyenkor a telefont????Már bánom hogy a legelső csöngés után nem kapcsoltam ki!

2009. okt. 23. 14:11
 15/37 anonim ***** válasza:
87%

Mindenkinek olyan az igazi személyisége ahogyan piásan viselkedik.Ezt vedd intő jelnek,és nehogy feleségül menj hozzá.Hidd el teljesen jóindulatúan mondom ezt neked.Ha részegen ilyen,akkor Ő ilyen valójában,csak józanul az ember mérlegel,kontrollálja önmagát amire részegen képtelen.Akkor teljesen önmagát adja,amit elnyom józanul.

Aki arrogáns agresszív,abból a pia kihozza mégjobban.Ha józan akkor meg ahogy mondani szokás kenyérre kenhető.

Ezért kell egy házasság előtt minden oldaláról megismerni a párunkat,minél több a konfliktus helyzet annál jobb,mert ilyenkor tudjuk meg mikor mennyire lehet rá számítani,egyes helyzetekben hogyan viselkedik.Itasd le egyszer otthon is,hívj társaságot,és figyeld meg hogyan viselkedik.Ja,és ezek után ne legyél benne annyira biztos,hogy soha nem ütne meg!!!Ezt csak Te nem tudod még elképzelni róla.Döntsd el,hogy ennek fényében hogyan tervezel vele,a Te életed neked kell eldöntened mit akarsz.De jobb ha nem dugod a fejed a homokba,és nem akarod a szőnyeg alá seperni a szemetet,mert az nem vezet jóra.

16/37 anonim ***** válasza:
80%

Részeg ember őszinte, és hozzá a részegek egymásra gyakorolt hatása. Itt a zár és a kulcs a helyzethez, csak össze kell illeszteni előbb, aztán nyílik meg a titok.

Tehá benne lakik mint a telefonálást kiváltó ok,az a rengeteg harag, sérelem, csalódottság, de valószínüleg nem te ellened. Az élet, a politika, a pénz, munkahelyi megalázások, stb, és akkor valakinek jól be kell olvasmi. Na, de kinek? Nem tud más telefonszámot.És akko ott vannak az ivócimborák, és azzal hősködnek, hogy ki hogyan mondja, üti, bünteti, stb odahaza az asszonyt. Miközben veled beszél, a háttérben esetleg ott bíztatják a többiek. Lehet, azt gondolják a fiúk, egyszer egy negyedévben kieresztik a gőzt. Ezt hívják katarzisnak. Megkönnyebbülés , de a környezet nehezen viseli, vagy sehogyse.

És végül nincs haszna, mert a gőz újra és újra összgyűlik.

REcept:megbocsátás, de azzal, hogy legyen vége ezzel.Mondd el, hogy mennyire bánt ez téged. Beszéljétek meg szépokosan és józanul, mit lehetne tenni.PL. nem meni inni. Vagy ha muszáj, nem ugyanazokkal. Esetleg közös barátaitokkal tartsatok néha egy-egy jó kis borozós- éneklős-táncolós gőzleeresztést, esetleg beszéljétek meg, mi az ami igazán bántja.Ha látja, hogy érdemes veled beszélni, akkor őszinte lesz, és minden rendbejöhet.

17/37 anonim ***** válasza:
86%

Figyelj. AZ ALKOHOL NEM SZEMÉLYISÉGÁTALAKÍTÓ VARÁZSITAL! A részeg emberre legfeljebb akkor mondhatjuk, hogy kifordul önmagából, ha gyógyszerre iszik rá, vagy tényleg olyan bődületes mennyiségű alkoholt benyom, hogy detoxba kell(ene) vinni. De egy sima kocsmázástól nem lesz az ember másvalaki!

Ez a pasi vagy nem tisztel Téged, vagy a haverjai előtt akar "vagánykodni" - és mivel ezt megteszi, szintén nem tisztel Téged. Nem hiszed el? Miért, te részegen mondanál neki olyat, hogy "te fa.sz"?

Úristen micsoda tapló haverjai lehetnek... És hát tudod, madarat tolláról, embert barátjáról... Meg ha ő szeretne téged, akkor akármilyen taplók a barátai, szembeszállna velük - láttam erre is példát egyik exem részéről. Hidd el nem minden férfitársaság ilyen! Nálunk pl. nem nézik jó szemmel, ha valaki így beszél a barátnőjével, azt mondanák, ez hülye... De voltam olyan társaságban is, ahol a taplóskodás, hímsovinizmus volt a menő, na hát nem töltöttem ott sok időt, de ismerem, tudom, milyen ez... Én azt tudom, biztos nem fogadnám el ezt a viselkedést. Még súlyosabb, hogy társaság, közös ismerősök előtt kompromittál, beéget! Meg nem enyhe dolgokat mond!

Ha nem akarod csípőből kidobni - én azt tenném, bocs - akkor vedd fel a beszélgetést, és játszd le neki másnap, vagy, ami még jobb, amikor részegen ilyeneket mond neked, kérdezd meg OTT ÉS AKKOR, hogy ezt miért mondja. Ne hallgass, hanem kérdezgesd, kíváncsi vagyok, mit mond, miért van veled baja.

2009. okt. 23. 14:16
 18/37 anonim ***** válasza:
71%
2009. okt. 23. 14:18
 19/37 anonim ***** válasza:
85%

Már elnézést de kérdeznék egyet az ittlévőktől. Ha egy nő tenné meg ugyanezt a pasijával akkor is azt mondanátok bocsássa meg? A férfiaknak miért lehet mindent elnézni?

Amúgy a kérdezőnek azt mondanám, hogy itt van valami a felszin alatt, ami ezt váltja ki belőle mikor iszik. Lehet hogy látszólag jó a kapcsolat és valamennyire jól is érzi magát, de van benne valami, ami ilyenkor előtör belőle, mert ilyenkor mer előjönni. Nekem olyan érzésem támadt, hogy ti eléldegéltek egymás mellett, te abban vagy hogy minden rendben van, elvileg boldog vagy, közben pasid nem erre vágyik.

Ha az ember részeg azért olyat nem mond ami legalább KICSIT ne lenne igaz. Énis voltam már részeg ( nő vagyok), de nem mondtam olyasmit amire nem emlékeznék, vagy nem lenne igaz, és erre nem mentség, hogy ő pasi. Ugyanaz vonatkozik rá. Ebben a kapcsolatban egyértelműen nem stimmel valami, csak nem veszed észre. Ezek a jelek pl, amit most elmondtál nekünk.

Most gondolj bele, hogy egy jó müködő kapcsolatban hogy történne már olyan, hogy elmegy a társ bulizni aztén elhordja mindennek a másikat?Még ha esetleg a haverok miatt csinálja akkor sem, az meg egy elég gyerekes és főleg primitív dolog lenne, és nem várhatsz tőle sokat, ha ő ilyen.

nyisd ki a szemed.

2009. okt. 23. 14:20
 20/37 anonim ***** válasza:
66%

Én írtam, hogy az enyém is ilyen, és tényleg elég ijesztően hangzik kívülállónak, de tényleg, nagyon tisztelem őt, és nagyon szeretem.

És hozzá fogok menni feleségül, nem tartok attól, hogy ebből később gond adódhatna. Gyűrű az ujjunkon. Ez csak egy tulajdonság. Én ezt el tudom viselni, nem bánt annyira, jó, először megijedtem, de most inkább mosolygok magamban.

Van, kiből a krízishelyzet csinál hirtelen gyáva beszri alakot, van, aki a bátor magabiztos férfi léttére vinnyog a fogorvosi váróban, de úgy, hogy szégyellem.

Neki meg ez a kis foltja van, de mivel nincs más, ezt meg tudjuk kezelni, engem nem nagyon izgat.

Ha más nem, még mindig ott marad az a lehetőség, hogy ne igyon ennyit.

Mindenesetre

1. NE hallgasd meg!

2. Nagyon komolyan beszélj vele, hogy számodra ez nem elviselhető.Ő nem kell hogy lássa, hogy valahol megérted. Nem az acél, hogy szégyellje magát, mart abból csak visszaesés lesz. Az a cél, hogy arra jusson magában: na , hát nem vagyok én olyan semmi ember, hogy egy ilyen csekélységet meg ne tudnék oldani! Vagyis: szigorúan, de érezze, hogy tudod, hogy megoldja ezt a problémát.

(de ha egyszer-egyszer visszaesne, nyomd ki, és nagyvonalúan hallgass az afférről!)

Azért téged hív, mert benned megbízik. Ennyit tud részegen is, hogy téged hívhat. És mivel te vagy a legfontosabb neki, más nem is jut eszébe, gondolom.

2009. okt. 23. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!