Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak? A párom...

Most mit csináljak? A párom miért teszi ezt velem?

Figyelt kérdés

Már jópár éve együtt vagyunk, de nem élünk együtt. Nagyon jól megvagyunk, soha nem veszekszünk semmin, mindent megbeszélünk, közös programokat csinálunk, segítjük egymást mindenben, szeretjük egymást. De van egy elég fájó probléma :( 2-3 havonta elmegy a haverokkal és berúg. Ami önmagában nem gáz mert előfordul az emberrel, mert nem alkoholista meg soha nem jár kocsmába meg ilyenek, pár havonta megtörténik, ennyi. Viszont ilyenko mindig felhív telefonon és kőkeményen elkezd kötekedni velem és szidni, a "gyenge" hülyézéstől a kőkemény anyázásig. Hallottam már tőle hogy r.hadjak meg, qrva vagyok, meg a jó anyám is, meg menjek a p.csába és a többi. Soha nem szólok ilyenkor vissza neki mert tudom hogy csak rontanék a helyzeten, csöndben végighallgatom a "kedves" mondandóját.

Aztán másnap felhív és bocsánatot kér, igaz csak a felére emlékszik arra amit mondott nekem előző éjjel, de nagyon bántja a dolog és megígéri hogy soha többé nem lesz ilyen, és napokig látszik rajta a bűntudat és kutyaszemekkel kér bocsánatot, hogy nem tudja mi van vele olyankor ő ezeket egyáltalán nem gondolja komolyan. Mégis megtörténik újra és újra.

Ezt leszámítva semmi probléma nincs a kapcsolatunkkal, azt tudnám rá mondani hogy mindig is ilyennek képzeltem el egy kiegyensúlyozott, harmónikus kapcsolatot, amiben a felek mindent megbeszélnek és nem csak úgy vannak egymás mellett, hanem a másikért is megtesznek mindent. De ezen a részegen-szidás dolgon egyszerüen nem tudok eligazodni. Mit tegyek??????

Kérlek titeket ne gyertek azzal hogy ő alkoholista mert 2-3 havonta berúg (mert tudom hogy könnyen rámondjátok másokra) mert akkor alkoholista a magyar lakosság 90%-a is.

Tanácsért jöttem, remélem kapok! Köszönöm nektek!

2009. okt. 23. 13:35
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
95%

Van egy mondás.

"Az igazságot a gyermek és a részeg ember mondja ki"..

Nos nem tudom,hogy így van,de az biztos,hogy egy gyermeki száj tud igazán keményen őszinte lenni(hisz nem méri fel még,hogy amit kimond az esetleg bántó is lehet,még nem tud mérlegelni)ugyanúgy a részeg ember sem..de én személy szerint vérig sértődnék ha a párom 2-3 havonta mindig leqrvázna...most teljesen mindegy,hogy az ital hatása alatt áll.Nem tűrném el akkor sem,hogy így beszéljn velem!!!

neked sem kéne tűrni,egyszerűen megmondani neki,hogy még egyszer egy ilyennel felhívja,akkor páros lábbal rúgod ki.

Ha szeretünk valakit akkor semmilyen körülmények között nem alázzuk meg!

2009. okt. 23. 13:43
 2/37 anonim ***** válasza:
94%
ha az én párom kicsit többet iszik akkor inkább mindig érzelmesebb lesz (amúgy nehezebben mutatja ki az érzéseit)és mondogatja hogy mennyire szeret meg bújik hozzám . Jó persze minden ember más, de szerintem ha részegen ezt csinálja az nem sok jóra utal. És az nem megoldás ha másnap bocsánatot kér. mi lesz ha együtt éltek és iszik és netán meg is ver, aztán másnap elintézi egy bocsánatkéréssel ??? szerintem itt nagy gondok vannak és ez nem normális dolog.
2009. okt. 23. 13:48
 3/37 anonim ***** válasza:
94%
amennyiben igaz az, hogy a részeg ember őszinte, akkor szerintem lépned kellene
2009. okt. 23. 13:49
 4/37 anonim ***** válasza:
84%
Nekem az jutott eszembe,lehet,hogy a barátai elött játsza az agyát.Dolgoztam kocsmában és láttam már pár vagány fickót összeülni,és ne tudd meg milyen hatással vannak egymásra.
2009. okt. 23. 13:51
 5/37 A kérdező kommentje:

Nőt megütni soha nem lenne képes ez biztos, és ezt ő is mondta már inkább a saját fejét verné bele a falba minthogy megüssöm egy nőt, akármennyire is oka lenne rá.

De valóban elég érdekes hogy viszont ilyenkor meg teljesen kifordul magából és így bánt engem, holott soha nem adok rá okot.

A volt párom pont olyan volt ahogy valamelyikőtök leírta: mikor kicsit volt a fejében átment nyalis cicába, tehát nem egyforma mindenki... én is jobban örülnék neki ha ő is ilyen lenne ilyenkor :(

Remélem nem igaz minden esetben hogy a részeg ember őszinte :( ugyanis nem szolgáltam rá ezekre a jelzőkre, pl hogy én qrva lennék??? Még szórakozni se járok el mert nagyon itthonülő típus vagyok, és eszemben sincs megcsalni azt akivel együtt vagyok.

Az biztos hogy nagyon nehéz most ezen rágódnom lehet jobb lenne szakítani vele, de nem tudom hogy "csak" ennyi miatt érdemes e? Más párok úgy vannak együtt hogy sokkal több problémájuk van pl veszekedések, viták, és mégis együtt vannak. Nehéz helyzet :(

2009. okt. 23. 13:59
 6/37 anonim ***** válasza:
82%

Hátha velem így beszéne akkor mehetne a francba.Leqrváz 1nap 2nap meg jó vagyok neki.

Az én párom szerencsére nem iszik max szilveszterkor,de akor is 1-2 pohárral,már az meglátszik rajta,ilyenkor egyfolytában ölelget,puszilagt,bókol,stb

Ha lequrvázna dobnám,hiába szeretem.

És igaz hogy a gyerekek,és részegek mondanak igazat/őszínték.Ez tényleg így van.

22/L

2009. okt. 23. 14:00
 7/37 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is a haverok előtt játsza a macsó csávót, aki kapcának használja a csaját.
2009. okt. 23. 14:00
 8/37 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem, egyszer vedd fel, hogy miket mond... hátha erősebb hatással lesz rá a visszahallgatás, ha az egészet hallja.
2009. okt. 23. 14:01
 9/37 anonim ***** válasza:
65%
én még soha nem mondtam egy nőnek, hogy nem ütném meg, mert az számomra természetes. ha már ilyeneket mond, az azt jelenti, hogy már megfordult a fejében.
2009. okt. 23. 14:02
 10/37 anonim ***** válasza:
79%

Az enyém is ilyen, háromszor vesztünk össze négy év alatt, ezért. Többször nem is volt, hogy annyit ivott volna.

Van a ki kedves lesz az alkoholmérgezéstől, van aki agresszív. Ez verbális agresszió.

Az enyém nagyon jó , jószívű és higgadt ember. De elég zaklatott gyerekkora volt alkoholista apával, fizikai agresszió áldozataként.

Van egy pont józanul is,- elég messze, de van- amikor hirtelen dühös lesz, elönt az agyát a vér.

Én nem vagyok ilyen, én azon a ponton már legyintek az egészre.

Szerintem ez egy tulajdonság. Őrá így hat az alkohol. A gombamérgezettre se mondják, hogy buta ember, attól, hogy zavarodott a mérgezés alatt.

Szerintem erre az egyetlen megoldás: Beszéljétek meg előre, hogy ilyenkor nem fogod felvenni a telefont. És ne is vedd fel! Mondjuk félő, hogy esetleg oda megy az ablakod alá akkor kiabálni. Akkor vedd fel, és tedd mellé! N ehallgasd meg, mert megbánt. De ez nem ő , csak benne valaki. Talán az a sebzett gyermek, akit elnyom józanul.

Az enyémnek volt ifjú korában olyan időszaka, amikor kiélte a beléfojtott agresszót, s ennyi , ami megmaradt.

E miatt semmiképp ne szakíts, de ha meghallgatod, akkor kiszedhetetlen tüskéket rakhat beléd!

Szóval, ha ez nem lenne elég, akkor hosszú távon érdemes lenne pszichológussal kibogozni, lelke mely eldugott bugyrából törnek fel ezek a mondatok?!

Esetleg ketten együtt otthon feldolgozhatnátok:Bradshaw, John:

VISSZA ÖNMAGUNKHOZ - A BENNÜNK ÉLŐ GYERMEK FELFEDEZÉSE c. könyvét. Biztos vagyok, hogy az hasznos lenne, és neked is csak jó, és még közelebb hoz.

Az enyém épp ilyen. Én megértem őt, a gyerekkorára fogom, de megmondtam neki, hogy ezt nem tűröm el. Egyszerűen otthagyom.(mert mi együtt iszunk, ugyebár, csak ő nem bírja. De tényleg.) És ha nem tetszik, akár pakolhat is.

Nemvagyunk alkoholisták, összesen ketten évi 3 láda sört, 4 üveg bort és 3 deci pálinkát fogyasztunk el, meg fél pohár pezsgőt. És ebben már a főzés is benne van.

2009. okt. 23. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!