Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 11 éves gyereket már otthon...

11 éves gyereket már otthon lehet egyedűl hagyni?

Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 11:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Persze, én is hagytam már itthon a 9,5 évessel. Na nem egész napokra, csak 1-2 órára, ha úgy alakult.

Sőt, amikor a kicsi nagyon beteg volt, ő ment el vásárolni. Persze megbízható környék, a bolt itt van 200 méterre. Kérdés, hogy a te gyereked mennyire megbízható és milyen környék. Ahol régen laktunk, ott nem engedném ki egyedül, mert a bolt előtt a bokros részen állandóan a hajléktalanok randalíroztak, nem szerettem volna, ha belekötnek egy kislányba, akin látszik hogy vásárolni megy be, vagyis van pénze.

2013. júl. 27. 11:49
 12/21 anonim ***** válasza:

11 éveset szerintem lehet otthon hagyni, én már egyedül jártam iskolába is ennyi idősen, sőt már fiatalabban, de szerintem nagyon ne bízz rá egyedül főzést, különösebb bevásárlást, stb.

viszont pár órára simán otthon maradhat, ha van felelősségérzete.

2013. júl. 27. 12:04
 13/21 anonim ***** válasza:
Kb 8 éves koromtól minden nyáron egyedül voltam otthon nap közben, 11 évesen meg már egyedül mentem nagyon sok helyre, iskolába 10 éves koromtól jártam egyedül. Miért merül fel benned egyáltalán, hogy nem lehetne egyedül hagyni ilyen korban?
2013. júl. 27. 12:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Engem már bőven otthon hagytak ennyi idősen, még korábban is.
2013. júl. 27. 13:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Ezért kérdeztem én is, hogy mennyi időre akarja egyedül hagyni, és hogy volt-e már egyedül a gyerek. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy ez lesz az első eset, és ez is pl. 1-2 órahossza, vagy pl. egész napra akarja egyedül hagyni, és ez lesz az első eset?

De a kérdező nem válaszol.

2013. júl. 27. 14:49
 16/21 A kérdező kommentje:
Ez lesz az első alkalom, egy fél nap.
2013. júl. 27. 15:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Fél nap és első alkalom? Kicsit necces!

Elvileg nem szabad, hogy gond legyen, de neked kell tudni, mennyire önálló: hogyan tudja már kezelni a gáztűzhelyet, tud-e magának szelni egy darabka kenyeret, vagy felmelegíteni magának akár a mikróban egy tányér kaját.

Ha ezen a téren már önállóan ellátja magát, akkor csak a lakáskulcsot "varrd a nyakába" és egy feltöltött (!) telót a kezébe.

Max. a szomszédasszonyt még megkéred, hogy nézzen rá, egy alkalommal.

De a saját gyermekedet te ismered, te tudod, hogyan nevelted, mi mindenre tanítottad!

2013. júl. 27. 15:42
 18/21 anonim ***** válasza:

én már 10 évesen is voltam sokat egyedül otthon. anyum délutános volt, ráadásul egedül nevelt, máshogy nem tudtuk megoldani. kaja a hűtőben, tudtam kezelni a mikrót, tudtam a munkahelye telefonszámát, óránként rámcsörgött vagy én hívtam helyzetjelentést tenni :)

egy 11 éves gyerek már jó esetben ötödikes. gondolom ha el tud menni egyedül iskolába, akkor otthon is kibír fél napot.

2013. júl. 27. 19:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Miért ne már 7 évesen egyedül jártam suliba,és vigyáztam az öcsémre is nem hogy 11 évesen.
2013. júl. 27. 23:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Engem simán otthon hagytak anyáék 11 évesen. Sőt, én vigyáztam a 9 éves öcsémre. Kaja volt a hűtőben, szomszéd gyerekek átjöttek játszani, el voltunk egész nap. Persze, a szomszéd gyerekek anyja néha átnézett 1-2 percre, de anélkül se lett volna gond:)

25/N

2013. júl. 28. 06:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!