Az eletem megalapozasa es csaladalapitas, vagy tanulas?
Hamarosan meg kell hoznom egy komoly dontest az eletemre nezve, de egyelore tanacstalan vagyok. Tavasszal diplomazom, dontenem kell hogy tovabb tanulok-e, felvetelizek-e mesterkepzesre, vagy sem.
Mire lediplomazok mar 24 eves leszek, a meterkepzes meg 2 ev. 26 evesen meg a szuleimre kell majd tamaszkodnom anyagilag, nem lesz semmim...
Ha nem megyek tovabbtanulni, akkor igyekszek elhelyezkedni, osszekoltozunk a parommal es elkezdjuk a kozos kis eletunket.
Mind a kettoert faj a szivem. Ti hogy dontenetek?
Ha tanulok tovabb akkor sajnos meg nem lesz lehetosegunk osszekoltozni, ez biztos.
Az is foglalkoutat hogy mi lenne velem akkor, ott 26 evesen minden hatter nelkul. Mikor jutna idom a maganeletemre es a csaladalapitasra, ha csak akkor indul be a "karrierem"?
# 10/10
Nagyon sok szakon semmit sem ér az alapszak, pl tanárin alapszakkal nem taníthatsz, így mester nélkül semmi értelme az alapszaknak.
utolsó, nem mindenkinek úgy megy az élete, ahogy a nagy könyvben meg van írva. te "szerencsés" vagy, mert úgy csináltál mindent, ahogy a társadalom elvárja, megfeleltél mindenkinek, brávó!
de ez nem mindenkinek olyan egyszerű.
a kérdezőnek:
26 évesen diplomázni nincs késő. sőt, sosincs késő.
ha most nem alkalmas az idő a tanulásra, később is megteheted még.
24 évesen nem vagy semmiről sem lemaradva.
Nem is csináltam semmi mást, csak tanultam. Nyelvi előkészítős(5 éves) gimibe jártam és évvesztes vagyok, tehát gyors fejszámolással kiszámolható, hogy 20 évesen kerültem a felsőoktatásba, mivel műszaki képzés, ezért 4 évre (8 félév). Abszolút menetrendszerint fogok végezni, viszont nem tudok a suli mellett dolgozni, megpróbáltam, a szememre vetheti bárki, eljött az pont amikor mérlegelnem kellett, hogy ide koncentrálok, vagy oda és ha megtehettem, persze hogy inkább a sulit választottam.
Mesterképzésből alapból nem is indul levelező képzés, könnyű lenne a döntés, ha indulna. Mellette szintén nem hiszem, hogy fogok tudni dolgozni, de majd körbenézek milyen órarendre lehet számítani.
Szerencsés helyzetben vagyok, hogyha szerényen is, de a szüleim tudnak támogatni, hálás is vagyok ezért nekik. Nem gondolom, hogy ezért megkéne szólnia bárkinek is!
A páromnak sajnos nincs olyan fizetése, hogy abból egy albérletet fenn tudjon tartani Budapesten úgy, hogy közben engem is eltart. Nem is várnám el tőle, hogy megtegye. Az más téma, hogyha megtehetné, akkor tudom, hogy meg is tenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!