Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni ebben az...

Mit lehetne tenni ebben az esetben? Tesómnak problémái vannak a munkahelyén.

Figyelt kérdés

A bátyám kb, 2 hónapja van az új munkahelyén. A munkakört inkább nem írnám le, csak annyit, hogy büntetésekről van szó. A lényeg, hogy van egy alapfizetés ami kb 80ezer kézhez kapva, és ezen felül pedig teljesítmény után lehet kapni fizetést. Minnél több büntetés, annál több fizetés.

A testvérem nem egyedül van aki büntet, sokan vannak a cégnél. A tesóm olyan sokat büntet, hogy 1 nap alatt többet büntet mint a műszak összesen. Pl.: egy munkatársa átlagosan 1 nap alatt 1-5-öt büntet, tesóm meg akár 20-25-öt is. Ez nem azért van, mert tesóm megy mint a güzü, vagy jogtalanul büntetne (jogtalanul nem is lehetne, mielőtt valaki azt hinné) hanem egyszerüen csak nem ül a fenekén egész nap. A munkatársai mind olyanok hogy felveszik a munkát, leülnek sakkozni 1-2 órát, aztán mennek egy kört, büntetnek vagy kettőt, hármat, majd műszak végéig röhögcsélnek meg dumálnak az elosztóban, mert nekik elég az alap fizetés. Tesómnak meg nem fűlik a foga ehhez, egész nap megy és csinálja a dolgát, így ő nem is 80at keres hanem 110ezret kap kézhez.

A probléma ott kezdődik hogy tesómat kiutálták emiatt a kollégái, piszkálják, kötekednek vele, ugyanis a vezetőségnek feltünt, hogy érdekes hogy jött egy új ember aki rendre minden nap sokszorosan túltesz minden kollégáján. A kollégák meg félnek hogy azt fogják megszabni normának és akkor mindenkinek dolgoznia kell.

Tesóm viszont haladni akar, azért nem mindegy hogy valaki 1 hónapban 80at, vagy 110et visz haza. Most ne dolgozzon, azért, hogy a többiek ne bántsák, és ezért keressen 30ezerrel kevesebbet?! Sajnálom szegényt mert mondja minden nap, hogy gyomorgörcse van már mikor megy dolgozni, és nem a munkája miatt, hanem a kollégák miatt :( most mit lehet tenni ebben az esetben?

22L

2009. okt. 22. 18:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
18%
Utálom a parkolóőröket. És a tesvéred meg még szemetebb a kolégákkal is. Odajött valami újgyerek pattogni. Majd megtudná ő is ötven év mulva.
2009. okt. 22. 19:14
 2/17 A kérdező kommentje:
NEM PARKOLÓŐR!!!! köze sincs hozzá nagyon rossz irányba gondolkodsz!
2009. okt. 22. 19:19
 3/17 A kérdező kommentje:
És miért is szemét? Kérlek fejtsd ki!
2009. okt. 22. 19:19
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Kedves első, az egy dolog, hogy utálod a parkolóőröket, de lehet hogy valahol téged is utál valaki. Nem általánosítani kellene. Másfelől neki ez a munkája és azért csinálja, hogy kapjon fizetést, azért, hogy megtudjon élni ebben az undorító porfészekben, mert mindketten jól tudjuk, hogy ma 80ezer Ft-al kitörölheted a segged, de gyakorlatilag még arra sem elég. A fogyasztóvédők, a rendőrök, a parkolóőrök, az ellenőrök és még sorolhatnám, csak a munkájukat végzik, azt a munkát amiből megtudnak élni.

Kérdezőnek: ha valóban parkolóőr a bátyád, ami a szövegkörnyezetből eléggé valószínűnek tűnik szerintem nem kell ebből nagy ügyet csinálnia. Naponta jórészt egyedül dolgozik, így nem igen tudják bántani napközben. Az a kevés idő, amit velük kell tölteni kibírható szerintem. Én legalábbis nem foglalkoznék velük. Leperegne minden hozzám vágott szó, és örülnék annak, hogy én legalább kapok normális fizetést, nem úgy mint ők. Amúgy szerintem simán elmagyarázhatná a többieknek, hogy ő nem azért dolgozik többet, mert túlbuzgó, hanem azért mert szüksége van a pénzre. Ezt igazán meg lehet érteni. Ha van annyi büntetendő autó, akkor igenis tegye meg a dolgát, mert ezért fizetik.

2009. okt. 22. 19:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

szar ügy, mert hosszú távon kimerül tesód pszichésen, és abból nehéz kimászni. gyomorideg, pánikbetegség...stb. lehet belőle, amik kezelése több év. szóval ha nem tudja lesz@rni a kollégákat, elengedni a füle mellett a beszólásokat vagy kiállni önmagáért, akkor váltson melót!

a legjobb az lenne, ha találna egy szövetségest, együtt hajtanának, a többi meg sakkozzon, ha büdös nekik a meló. nincs ilyen kollega? akinek szintén kell a pénz?

2009. okt. 22. 19:28
 6/17 anonim ***** válasza:
95%

ez előbbi vagyok

amúgy miért lenne parkolóőr? a buszok jegyellenőrei is büntetnek.

2009. okt. 22. 19:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Mondtam már, nem parkolóőr, és nem egyedül dolgozik hanem közösségben, állandó munkatársakkal.
2009. okt. 22. 19:32
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nehéz így tanácsot adni, hogy nem tudjuk mit dolgozik. Miért olyan nagy titok?
2009. okt. 22. 19:44
 9/17 anonim ***** válasza:
94%
Nehogy már mások miatt ne keressen normálisan! Ne törődjön senki véleményével, amíg a főnök meg van vele elégedve addig gond egy szál se, csak győzze idegileg.
2009. okt. 22. 19:49
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem akarom megírni mi a cég ugyanis a történet szempontjából teljesen lényegtelen, azt megírtam hogy büntet, az meg már teljesen mindegy hogy embert, autót, cégeket, vagy fákat büntet.
2009. okt. 22. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!