Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Köszöntsek névnapot ezek után?

Köszöntsek névnapot ezek után?

Figyelt kérdés

Nyáron volt a névnapom, amit anyósék-sógornőék (5 éve vagyok férjnél) szépen elfelejtettek, pedig itt voltak nálunk aznap, a szüleim is itt voltak, akik virágot hoztak, én süteménnyel készültem, nekik mégsem ugrott be, hogy itt bizony névnapot ünneplünk... Én és szüleim sem reklámozták, hogy névnap van.

Az már más kérdés, hogy a férjem finoman figyelmeztethette volna őket, főleg azok után hogy egyszer apósom itt fontoskodott, hogy "anyucikámnak (értsd anyós)szülinapja lesz ám, ne felejtsétek el!".

Én mindig megköszöntgettem őket szépen, személyre kigondolt ajándékokkal, viszont ez az eset rosszul esett.

És most közeleg anyósom névnapja, szívem szerint nem köszönteném fel, eszem szerint igen, nem akarok olyan szinten lenni mint ők.

Ti mit tennétek?

2009. okt. 22. 13:01
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Én személy szerint felköszönteném...pontosan azért amit írtál, hogy ne alacsonyodjak el a szintjükre. Aztán lehet tényleg csak figyelmetlenek voltak, de ahogy leírtad, elég vaknak kellett lenni ahhoz, hogy ne vegyék észre hogy ti ünnepeltek "valamit". Mindenesetre én tuti felköszönteném.Hátha megkérdezik, neked mikor is van? :-)
2009. okt. 22. 13:06
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ, ünneplik egyáltalán a névnapot?Nem lehet hogy csak a szülinapokat ünneplik?Mert mi nem ünnepeljük pl, soha nem tudjuk kinek mikor van a névnapja.És a szülinapból sem csinálunk nagy cuccot!A férjem családja is ilyen szerencsére....nem lehet hogy csak erről van szó?
2009. okt. 22. 13:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne alacsonyodj le az ő szintjükre, ünnepeld meg. Egyébként nem lehetséges, hogy valóban nem kapcsoltak a névnapodkor? Nem mondom, hogy szép dolog, de emiatt nem lenne érdemes haragszom rádot tartani. Szerintem.
2009. okt. 22. 13:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Felköszönteném. Nálam is hasonló volt a szitu. Ők elfelejtették a szülinapomat, a párom meg nem említette nekik, mert már előtte kikuncsorogtam az ajimat. Amikor tortát vittem nekik akkor kérdezték meg hogy milyen torta... és akkor esett le neki, de másnap felköszöntöttek.
2009. okt. 22. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom, mert nem írtad,hogy egyébként milyen viszonyban vagytok.

Mert ha amúgy sem túl jó a kapcsolat, akkor bizony én sem köszönteném, és ettől nem alacsonyodnál le az ő szintjkre.Csupán ha nekik nem fontos akkor neked sem az és ennyi.

De ha egyébként meg teljesen jóban vagytok, akkor azért felköszönteném őket, és ha egyszer valaha úgy hozza a szituáció, akkor elhinteném hogy ez valahogy kiamradt.

2009. okt. 22. 13:22
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nálunk is ez a szitu, karácsony óta nem kaptam semmit, nem is az érdekel, de ha mi felköszöntünk mindenkit(amikor kevés pénzünk van még akkkoris), akkor nekem is jólesne...

De én azóta is ugyanúgy felköszöntöm őket, csak kisebb értékben:)

2009. okt. 22. 13:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kicsit jobban érezd magad:

Nemrégen halt meg a nagyapám.Párommal évek óta együtt élünk,őt is név szerint említették a búcsúztatásban mint családtagot.Az anyósomék nemhogy nem jöttek el,de még egy szál virágot se küldtek,vagy azt se mondták,részvétem...

Nem voltam rászorulva,van nekem saját családom,de furcsálltam,hogy névnap,szülinap,minden azonnal köszöntve,nehogy sértődés legyen belőle...

Köszöntsd meg,lehet,hogy csak elfelejtették,különben nem lettek volna nálatok aznap!

2009. okt. 22. 13:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Köszönts fel. Csak nem kell szinpadi előadást csinálni hozzá. Nem kell ezen a napon felmenni hozzájuk, telefonon felköszöntheted. Ha mégis személy szerint akkor egy szál virág is elég. Ennyi belefér. Az öregek már csak ilyenek. Viszont a párodat valagbarughattad volna anno, hogy figyelmeztesse őket.

Sosem felejtem el mikor apám elfelejtette az anyám névnapját. Akkor én 8 éves voltam. NAp végéig várt az anyám, hogy kinek jut eszébe, de végül rájött, hogy a férje ehhez túl feledékeny. Én ott bőgtem apám mellett amikor anyám jól megmondta neki a magáét, hogy milyen figyelmetlen.

Nálunk fordítva avan egyébként a dolog. A születésnap privát, csak a család tudja. Az én anyósom például nem, mert nem mondtuk meg neki. De a névnap az olyan amit mindenki tud akki naptárba néz. Tehát mindenki maga dönti el felköszönti e a másikat vagy sem. Anyósodttól nem várhatod el hogy ezt tudja, de a férjedtől igen hogy szóljon!

2009. okt. 22. 13:33
 9/14 anonim ***** válasza:
13:18 aji az mi?
2009. okt. 22. 13:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok eleve rosszban és nem te vagy az a nő aki elrabolta a kicsi fiúkat köszöntsd fel. lehet valamiért "elfelejtette"

Én mivel nem vagyok túl jó viszonyban már odáig jutottam,hogy nem köszöntünk névnapot. Állandóan mindenki név- és születésnapja előtt és napján azzal vagyunk traktálva és hívogatva, hogy ilyen meg olyan rokon névnapja van. Nekik minden családi eseményre tortát süt anyós. Az én születésnapomra meg beállított egy fél kínai balzsammal, mondván tudom ,hogy kell de ha már nem használod add vissza. kösz.

2009. okt. 22. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!