Élettársam házába költöztem, az utolsó örökölt 4 Millió forintomból újítottuk fel a házat. Most kértem, adjon erről egy elismervényt, de kiröhögött. Akkor nincs semmim jogilag?
Azt valóban nem tudja bizonyítani, hogy nem a kaszinóban verte el a kérdező a pénzét, viszont az élettárs ha a feketén kerestem, vagy kölcsönkértem indokra hivatkozik, akkor az vagy az élettársa eltitkolt jövedelme , vagy a kölcsönadó eltitkolt jövedelme, és a bírság (apeh), jóval magasabb lesz, mint ez a 4 millió Ft. Szval 4 millió Ft után fizetendő 36%szja, 8,5 % egyéni nyugdijjárulék, 6 % egészségbizt.járulék, 1,5 % munkavállalói járulék, + a munkáltató által megfizetendő 29 % tb járulék, 11 % egészségbiztosítási járulék, 1 % munkaadói járulék , ...
Erre jön a 100 % -os mértékű bírság, valamint a késedelmi pótlék. Így már érhető? Ha azt mondja hogy feketén kereste. Ki vállalná be, hogy kölcsönadta neki. Te bevállalnád? És te miből tudtál kölcsön adni? Akkor neked volt eltitkolt jövedelmed? Gondolkozz egy kicsit...
Az apeh csak papíron indít vagyonosodási eljárást magánszemélyek, sőt cégek ellen is. Hiába jelented fel a feketemunkát is, soha senki nem fogja megvizsgálni. Azt apeh találomra vizsgál.
Egyébként az egyik fél nem tudja bizonyítani, hogy elköltötte a 4 millióját. Ha kivette apránként a bankból akkor mi van? Aztán meg meg akarja duplázni az élettársa által. Nincs róla számlája. Csak azt tudja felmutatni, hogy volt 4 milliója ami most nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!