Élettársam házába költöztem, az utolsó örökölt 4 Millió forintomból újítottuk fel a házat. Most kértem, adjon erről egy elismervényt, de kiröhögött. Akkor nincs semmim jogilag?
Ez kellemetlen, mert ha a számlák nincsenek a neveden, vagy előtte nem kötöttetek erről szerződést, akkor nincsen semmid.
Én így jártam, hogy amikor kész lett a lakás felújítása, arra rá egy évre beadta a válókeresettett ( csak az összeg nem volt ekkora) Én meg ott álltam tehetetlenül, és azóta is albérletezek, meg eljátszom a gondolattal, hogy vagy megölöm, vagy lerombolom valahogy a lakást.
Elnézést kérek, de le kellet írnom.
Már megbocsássanak az előttem válaszolók, de elég rendesen félretájékoztatják a kérdezőt. Csak az nem tud érvényt szerezni négymilliós igazának, aki nem akar. Itt nem párszázezer forintról van szó, hanem egy olyan összegről, amely már látszik.
Márpedig a bizonyítási teher a másik félen van: állít valamit a kérdező, amelyet azzal tud megcáfolni az élettárs, hogy IGAZOLJA, a felújítás megkezdésekor rendelkezett ezzel az összeggel. Márpedig négymilliót nem igazán szoktak mellényzsebből kihúzni. Anyuka-apuka adhatta neki, na de akkor hol van az ajándék illetéke megfizetve, bevallva? Márpedig az nem kevés, potom egymillió forint ekkora összeg esetén. Mert ugye csak a bankbetét illetékmentes...
Tehát nem annyira veszett fejsze ez az ügy. Persze, ha a kérdező hagyja magát befolyásolni az abszolút negatív hangulatú válaszokkal, akkor valszeg soha nem fog eredményt elérni. Az, hogy valaki "beletörődik az igazságtalanságba", az nem azt jelenti, hogy nem is orvosolható az. Nem egy ilyen üggyel találkoztam már. Ki kell tartani, és végig kell csinálni.
Nem tudok jogilag hozzászólni, csak eszembe jutott valami. Azt írod, hogy élettársad, tehát 1. szeret, 2. nem örökölsz töle.
Mármost, ha elöállsz neki azzal, hogy ha véletlenül történne vele valami (autóbaleset, bármi), akkor Te elveszíted a teljes örökséged, esetleg földönfutóvá válhatsz, nem látja be esetleg az elismervény szükségességét? Ha veled van, elvileg szeret, és tisztában van vele, hogy a rokonságával szemben milyen nehéz helyzetbe kerülhetnél.
0:16-os ártatlanság vélelme van Mo-on, tehát nem a pasinak kell bizonyítania, hogy ő nem vette el a pénzt, hanem kérdezőnek, hogy odaadta. Hülye példa, de ha megerőszakolnak valakit, nem az állítólagos tettes bizonyítja, hogy nem ő volt az, hanem az elszenvedő, hogy megtörtént és ő volt az. Amúgy azt se tudjuk mennyi idősek, a pasi mondhatja, hogy összespórolta, akármi.
Tényleg meg kéne próbálni mindenképpen tanúkat szerezni, és valahogy rávenni, hogy írja alá a papírt.
Ha ez nem megy, 1, személyes női vélemény , de repülő rajtban lépj ki ebből a kapcsolatból, mert több is veszhet,
2, ha ezt nem akarod, akkor jegyzőhöz besétáltok, és hivatalosan élettársi kapcsolatban lesztek, ez kb olyan jogokkal bír már,mint a házasság, pl. hitel jár rá, vagyon közösség, és többek között örökölhetsz is utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!