Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csapnak össze mindig...

Miért csapnak össze mindig olyan lelkesen a házasság ellenzők azokkal, akik ebben a formában látják a családot megvalósulni?

Figyelt kérdés
Nekem visszatetsző az apasági nyilatkozat, másnak nem. Nekem fontos a papír , másnak nem. De állandóan ez a mutogatás, meg a sztereotípiák, hogy aki házas, egy "buta tök" (elnézést) , mert 1. Azért teszi, mert kötelezik rá 2. A gyerek miatt teszi 3. Nő és azért teszi mert rá akar akaszkodni a párjára. 4. Ugyancsak nő. és 200 fős lagzit akar meg karátos gyémántgyűrűt. 5.. mindig a nő akarja, a pasik nem szeretik ha "megfogják" őket.
2009. okt. 21. 14:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
57%
Ezt nem az egyik heves vitát keltett kérdés alapján írod??
2009. okt. 21. 14:57
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik oldal próbálja gyenge érvekkel meggyőzni a másik oldalt arról, hogy amit ők gondolnak, az rossz, és az egyik oldal gondolatai a jók.

Szerintem egy férfit sem lehet belekényszeríteni a házasságba. Ha egy férfi nem akar házasodni, akkor nem is fog. És a férfiaknak is fontos lehet, hogy legyen egy biztos pont az életében, a család, aki jelen esetben a felesége.

2009. okt. 21. 15:02
 3/20 A kérdező kommentje:
Kedves első: DE igen, azért írom. Van ellenpélda is, amikor tényleg egy nő "zsarol", csak azt nem értem, hogy mi az a nagy dolog, ami miatt a "házasság" vita tárgya ennyire. Házasság= 5 év után válás, a feleség visz mindent+ gyerektartás? Miért ez nem lehet élettársi kapcsolat esetén? Ismerek olyanokat, akik így is kihúzták a párjuk lába alól a talajt, nem házasságban is lehet közös tulajdon ugyebár...
2009. okt. 21. 15:06
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

A gyenge érvek pedig mindig csak a másik oldal szerint gyenge érvek. Akár melyik oldalról is legyen szó. Mivel férfiak és nők esetében is is vannak házasságpártiak és ellenzők is, még ilyen szempontból sem okos dolog ezt szétválasztani. Szerintem minden kapcsolatban ennek közös megegyezésnek kellene lennie. És tartani magunkat hozzá, ha pedig visszatáncolnánk, azt felvállalni őszintén. Ha valakinek ezek a dolgok nagyon fontosak, sajnos erre rámehetnek kapcsolatok. Hiába mondja erre valaki, hogy nem kell komolyan venni, ha neki ez fontos. Az ilyen dolgokra szerintem legkevésbé sem hatnak az észérvek, alapvető hozzáállásbeli kérdésekről van szó. Emiatt van, hogy mindenki hajtja a maga igazát és nem tágít, sokszor vérre menő vitákba szállva.

Szerintem akármennyire sem ért valaki egyet a kérdezővel ilyen esetben (tehát ha az normálisan tette fel a kérdését), szapulni, gorombáskodni akkor sem ildomos.

Mindenki elmondhatja a véleményét, de a másikat letorkollni nem kell.

2009. okt. 21. 15:09
 5/20 A kérdező kommentje:
3. Teljesen jól látod. Csak ha én pl. házasságpárti vagyok, és leírom miért, rögtön rámförmednek, hogy itt egy "lüke". És ha olyan a kérdés, ami ugye pont a házassági ellenzéket vonzza, akkor sok lúd disznót győz alapon kikövezik onnan azokat, akik a másik oldalt védenék. Ez szerintem meg félelmet takar...
2009. okt. 21. 15:16
 6/20 anonim ***** válasza:
88%
már elnézést kedves kérdező, de TE nem ugyanúgy sztereotípiákat használsz ennek a kérdésnek a részletezésében, mint amit reklamálsz? :)
2009. okt. 21. 15:17
 7/20 anonim ***** válasza:
50%
Sokan mondják, hogy a házasság csupán egy formaság, egy "fecni" papír, semmi több, illetve hogy nem ezen múlik egy kapcsolat komolysága vagy működőképessége. Viszont van egy dolog, amiben a sok Mr. és Mrs. Szkeptikus is renszerint egyetért, mégpedig abban, h legkésőbb a gyerek érkezésekor azért már igenis illendő lenne hivatalosan is összekötniük az életüket, h ne az ártatlan gyerek sínylődjön attól esetleg, h házasságon kívüli kapcsolatba született bele véletlenül..
2009. okt. 21. 15:20
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindkét oldalnak tiszteletben kellene tartani a másik álláspontját.

Én személy szerint házasságpárti vagyok, és ezért már nagyon sok bántó megjegyzést kaptam (hogy terrorizálom a vőlegényemet).

Nem ítélem el azokat, akik papír nélkül is boldogok, de akkor ők se avatkozzanak bele a házasodni kívánók dolgába.

2009. okt. 21. 15:21
 9/20 A kérdező kommentje:
ha most ideírna valaki azzal, hogy "lehet hogy te házasságpárti vagy, elfogadom, de én 20 éve boldogan élek a józsival vagy katival papír nélkül is " akkor nem pontozom le, nem kritizálom, szíve joga. Csak rossz olvasni, hogy írsz valamit és rögtön jön a kontra, hogy "te lüke vagy, mert..."
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
En ferfi vagyok, es nekem is fontos a hazassag. Legyen ott a felesegem ujjan a gyuru, h tudjak, h mar nem szabad preda, hanem csaladja van. Igen, ha megtehetem, akkor minel dragabb gyurut veszek neki. A felesegem csak naszuthoz ragaszkodott, de nekem igenis fontos volt a lakodalom, h a csaladommal, a szeretteimmel megosszam az oromom. Nem erzem magam megfogva, egyzseruen csak szerencsesnek, h van egy gyonyoru es okos felesegem:-)
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!