Számodra mi volt a legszomorúbb és a legfájdalmasabb felismerés amire a családoddal kapcsolatban ráeszméltél?
Vannak itt szomorú történetek.. :(
Kedves előző válaszoló (24/L) !
A húgod most hol tart, mit csinál?
Az én gyerekem is autista (4 éves). Sokat sír, "hisztizik", de legalább beszél. Sokat foglalkozunk vele, a kicsire kevesebb idő jut (2 éves). Kicsit off, de akár privátban is: tudnál segíteni, hogy mire figyeljünk oda a kicsinél, hogy ne rontsuk el a gyerekkorát???
Amúgy az én problémám: mióta kiderült, hogy "baj" van az egyik gyerekkel - meg már korábban is.. az a kevés rokonunk sem volt ránk kíváncsi, akikkel eddig tartottuk a kapcsolatot..Nem tudom..Azt hiszik, hogy az ő gyerekük is autista lesz, ha találkoznak néha? (irónia....). Formális, évi 1x-i találkozások vannak, kötelező ajándékokkal. Az egész olyan hivatalos, mint egy munkahelyi értekezlet kb..
Nálunk sincs olyan, hogy "leadjuk" a gyereket nyáron, még sosem aludtak másnál egyedül. Anyukám néha vigyáz rájuk, ha orvoshoz stb.. kell mennem.
A férjem részéről meg nincs rokonunk, csak a szülei, akik szintén nagyon formálisan viselkednek, a hűvösségükkel még Finnországban is kirívóak lennének.
Elkeserítő (egyben örvendetes is -egy kis paradoxonnal élve), hogy a barátainkra jobban lehet számítani!
Utolsó:
hát nálunk is ez megy kb... Apai nagymuterom vigyáz a hugomra néha, anyum félállásban melózik. az én hugom most 19 éves, ilyen bentlakásos intézménybe van. Nem beszél, nem szobatiszta, vagy mi, meg hisztizik. A rokonok tőllünk is eltávolodtak 1 évbe 2 x ha beszélünk velük. Volt olyan aki Taigetosz szökevénynek nevezte a húgomat meg ilyesmik.. Ritka szar gyerekkorom volt, főleg h falun laktunk, gyorsan hire ment a dolgoknak, pl. játszótérre se tudtk levinni meg hasonlók. Én pl. az iskolába se birtam beilleszkedni, 2 féle személyiség-zavarom van jelenleg. Tőlünk még a "barátok" is el kezdtek eltünni, meg nem mondom már neked h pl. anyumat mikor hívta el valamelyik "barátnője" mondjuk kávézni.
hogy rasszisták, hogy minden álmomat még gyökerében elpusztítják, mindenbe beleszólnak és olyan férgek néha, hogy a hátam mögött intézkednek és nekem már nincs más választásom , csak elfogadni azt, amit ők kiügyködtek...
21/L
apám "molesztált" 18éves koromban (elég tág a kategória, nekem ez már az volt), akkor nem mondtam el anyámnak, nehogy elváljanak, 12évvel később kibukott és anyám csak annyit mondott, igen apa, ezt el tudom képzelni rólad h ezt tetted.Ezzel el volt intézve, úgy érzem cserben hagyott.
Apám már akkoriban is ivott, most már anyám is. A gyerekeim másik 2 nagyszülője is alkoholista, pedig egyikből sem nézné ki senki, napközben normálisak, munka után jön a java. És jelenleg itt kell élnem velük újra és nézni ahogy néha eltorzult arccal jönnek-mennek a házban mint a zombik és mentegetni őket a gyerek előtt hogy most azért nem lehet bemenni hozzájuk mert fáradtak, pihennek, akármi. Apám erre azt mondta hogy úgyis én is inni fogok...31N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!