Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen keresztnevet javasoltok...

Milyen keresztnevet javasoltok, ami magyaros, de külföldiek, főleg angol anyanyelvűek is könnyen kiejthetik tipikus magyar családnévhez?

Figyelt kérdés
Azért ilyen fontos ez,mert angol nyelvterületen élünk a párommal egy jó ideje, de barátom nagyon megszenved a nevével, mert az amerikaiak nem tudják kiejteni a nevét, se leírni. A keresztnevét még csak-csak, Andrásnak hívják, de még az is probléma neki, Andrew-ként mutatkozik be, vagy Andy miután 6x elismételi, a keresztnevét feladta már, nem értik, még azt is nehezen értim meg, hogy elől van a családnév. Szóval ezért lenne fontos egy ilyen név. Nem akarunk angol nevet, magyart szeretnénk, de olyat, amit egy külföldi is ki tud ejteni. Lány és fiú nevek.

2013. júl. 17. 06:38
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Válassz ékezet nélküli nevet, és amiben nincs a magyarra jellemző kettősbetűk.rengeteg ilyen név van.

Pl. a Tibort akárki ki tudja mondani de a Csabát már nem biztos a cs. miatt.

És az Annát, Erikát, Evelint is csak úgy példázok de a Zsófiát, Zsuzsannát,Csillát már nem biztos.

2013. júl. 17. 11:43
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:09-es:

NEM Mari az a név, amit ajánlanak, hanem a Maria, becézés NÉLKÜL. A legtöbb külföldi helyen nem divat a nevek becézése, elferdítése.

2013. júl. 17. 13:26
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kulfoldon elunk, ket gyerekunk van. Veronika es Adam. Mindenki nagyon jol erti, hisz ott is hasznalatos nevek, de ha hazajovunk latogatni, akkor sincs problema. Amikor a lanyom szuletett meg az Alexandran is elgondolkodtunk, de vegul Veronika lett. :) Nem bantuk meg.
2013. júl. 17. 16:18
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két lányom van, Rebeka Lili és Emma Olivia. Remekül ki tudják ejteni a nevüket. :) De a férjem külföldi, szóval a vezetéknévvel sincs probléma. Ha fiúnk lett volna, akkor gondolkoztunk a Sámuel, Simon, Dávid és Olivér neveken.. de mindkettő lány lett. :)
2013. júl. 17. 17:14
 25/31 A kérdező kommentje:
Emma és Dániel szerintem szép és menne a párom nevéhez. Neki erős, kicsit erős hangzású vezetékneve van.Nem akarom leírni a nevét, de hasonló, mint a Bozsaszki. Kedves válaszoló, aki írta, hogy miért nem kérdezek meg angolokat, az nehezen menne, mert ők nem ismerik a magyar neveket és írtam, hogy magyar nevet akarok adni, nem angolt.
2013. júl. 17. 17:30
 26/31 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a Lilit imádom, szívesen adnám a lányomnak, de bennem van az, hogy a volt hörcsögömet és kislány csincsillámat is úgy neveztem el.
2013. júl. 17. 17:32
 27/31 A kérdező kommentje:
21-es neked is köszönöm. Anna is nagyon szép név és nincs benne ékezet. Zsófiát, Zsuzsannát, Zsaklint teljesen kizártam, azzal megkínlódna itt mindenki. Az én nevemet szerencsére ki tudják ejteni az itt élők, mert a keresztnevem nemzetköziki, a családnevem rövid és ékezet nélküli. Csak a párom példáján látom, hogy milyen nehéz itt nem angolos névvel. Többször küldtek már neki postán fontos iratokat, amiben elírták a nevét, emiatt egy csomót kellett telefonálnia és időigényes. Az ékezetet nem értik mi,kiejtve, miuátán párom betűzi a nevét is vannak akiknek gondot okoz helyesen leírni.
2013. júl. 17. 17:38
 28/31 A kérdező kommentje:
Kedves 23, én is Veronika vagyok. Nekem sincs bajom a nevemmel, mivel ez is nemzetközi név, szóval az angolban is van ez a név, csak annyi, hogy azért meg kell említenem, hogy ne C-vel írja, hanem K-val, mert itt Veronicaként használják.
2013. júl. 17. 17:40
 29/31 anonim ***** válasza:
2013. júl. 17. 17:45
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szép neveket írtatok, kivéve Nintendó. :)
2013. júl. 17. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!