Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan küzdjem le ezt az érzést?

Hogyan küzdjem le ezt az érzést?

Figyelt kérdés

apárommal még csak 9 hónapja vagyunk együtt,de tervezzük, hogy egyszer összeházasodunk és gyerekünk is lesz.De én már annyira szeretném ha már most lenne.Mindig szerelmesen akartam férhez menni és fiatalon gyereket szűlni.Igaz anyagilag nem állunk túl jól, szóval esküvőre most nincs pénz,de ha becsúszna a gyerek azt megtartanánk,de még nem akar.Még pár évet szeretne gyűjtögetni és korainak tartja.AMiben igaza van,de miért érzek így?Miért akarok már most mindent?

25/L

2009. okt. 20. 06:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
Mert nö vagy és az anyai ösztön felül uralkodik ,és kicsit félsz nehogy késö legyen. Aszthiszem ez lehet az oka 32/L
2009. okt. 20. 06:51
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Használd a józan eszedet.Gyereket csak akkor szabad vállalni,ha el is tudjátok tartani.Még elég fiatal vagy,várhatsz a babával néhány évet.És a 9 hónap sem olyan nagy idő,hogy biztosak lehettek a kapcsolatok jövőjét illetően.A babát mindkettőtöknek akarni kell,nemcsak neked,ha csak nem akarsz egyedülálló anya lenni.A gyerek érdekei fontosabbak,mint a te vágyaid.
2009. okt. 20. 07:30
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Szia.

Én is nagyon nagyon vágyom gyerekre és esküvőre, de a párommal úgy döntöttünk várunk még. Pedig lenne pénz egy esküvőre,(persze nem luxus esküvőre, olyan átlagosra) és már lassan 4 éve együtt is élünk, de nem szeretnénk ha a gyerekünknek nem tudnánk megteremteni a megfelelő körülményeket. Nem elkényeztetni szeretnénk, meg nem luxusban nevelni, csak mondjuk legyen egy szobácskája, meg megtudjuk neki venni amire szüksége van és ne kelljen azon gondolkozni, hogy honnan vegyem el a pénzt amikor jön a tél és kell a gyereknek egy kabát. Talán a párod is ezért akar kicsit gyűjtögetni. És ha te is erről az oldalról szemléled a helyzetet talán könnyebb lesz elviselni a várakozást. És az, hogy ezt érzed teljesen normális, hiszen felnőtt nő vagy akiben dolgoznak a hormonok!

2009. okt. 20. 07:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Mi kb 14 hónapja voltunk együtt a párommal, amikor becsúszott a baba. Várható volt, hiszen csak kiszállással védekeztünk, de a kezdeti sokk után már nagyon örültünk neki. Miért?

Elbeszélgettünk, és mindketten arra az álláspontra jutottunk, hogy ha mi választhatjuk meg az időpontot, amikor készen állunk egy gyerekre, sosem vállaltuk volna. Sosem éreztük volna magunkat elég késznek a dologhoz. Ő 25, én 26, pont ideális életkor. A párom is úgy volt vele, hogy nem akar 30 évesen gyereket szülni, mint a karrierista nők, akik csak húzzák és húzzák a dolgot... Nem volt sok pénzünk, de azért volt. És a gyerekvállalás úgysem a pénzen múlik elsősorban, az egész fejben kezdődik el.

2009. okt. 20. 08:53
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem rábeszélni akarlak, de ha nekiálltok gyereket tervezni, sosem lesz alkalmas az időpont. Nekünk becsúszott, most 1 éves és megmondom őszintén sose voltunk még akkora mélyponton mikor megszületett. Párom épp elvesztette az állását. Mára minden rendben van, nem szűkölködünk. Ezt nem láthatod előre mi lesz egy év múlva.

Azért érzel így mert most vagy abban a korban, hogy átértékeled a dolgokat, lányból nővé érsz.

24\L

2009. okt. 20. 10:14
 6/12 A kérdező kommentje:
Persze páromat is megértem,mert nincs most pénzünk,de mi van ha akkor sem lesz.Ráadásul fiatal vagyok és a biológiai órám ketyeg.Szeretjük egymást, ez nem vitás,de a fiúk miért nem érzik azt, sose lehet elég korán kezdeni?Mi van, ha már 30 évesen késő lesz?Persze szeretnék saját lakást és anyagi biztonságot még a baba előtt,de nincs garancia arra, hogy 5-10 év múlva jobb lesz.
2009. okt. 20. 11:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Lehet, a párod fél, tudod a férfiak nem szeretik a nagy terheket cipelni. Semméképp se eröltesd. Ha annyira vágyakozol a feleség és anyaszerepre, (ami nem csak abból áll, hogy van egy cukor kisbabánk), akko keress egy olyan hapsit, aki már ott tart. Legyen idősebb nálad v. 10 évvel, és általában családias típus. Aki keres, az talál.
2009. okt. 20. 19:18
 8/12 anonim ***** válasza:

A pasik piszokul ráérnek,hiszen még akár 60 évesen is tudnak gyereket"csinálni".Egy nő viszont 16-26 éves kora között van a legjobb"állapotban" a terhességre.Így még a nők 30 felé azt érzik,hogy kezdenek kicsúszni az időből,a férfiak még mindig csak az aktivitásuk felénél járnak.

Egyébként tényleg nincs "jó"idő.Mert akkor tologathatnánk,hogy lehetne nagyobb,több szoba,nagyobb kocsi,nyaraló stb..

2009. okt. 21. 02:03
 9/12 A kérdező kommentje:

NEm akarok idősebb pasit keresni,mert én a páromatszeretem és tőle akarok gyereket és vele akarom leélni az életem.Amúgy volt nekem 30 feletti barátaim is,de ők csak futó kapcsolatnak akartak, szóval azoknak hamar vége szakadt.

Nővérem 30 évesen szűlt 1 egészséges kisbabát,de ismerek olyat aki 26 évesen már csak tablettával tudodtt teherbe esni,mert nem volt peteérése kb.1 évig és még csak nem is menstruált.

De most boldog anyuka:)

2009. okt. 21. 07:28
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!Én csupán általánosságban beszéltem,mert mindig van kivétel.Ismerek olyant,aki 48 évesen szült,a saját húgom,meg nem tud teherbe esni.

Aztán van olyan pasi,aki 20 évesen meg volt őrülve,hogy gyerekeket akar,apám már rég nyugdíjas,de még mindig nem érti anyámnak miért kellett gyerek...

Viszont míg a legtöbb nő,harmincasan még babázni szeretne,a pasik ebben a korban szívesebben söröznek a haverokkal.

2009. okt. 21. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!