Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg ezt a...

Hogyan oldjam meg ezt a dolgot, nem akarok szemét lenni?

Figyelt kérdés
ppárommal egyetemisták vagyunk, szüleinktől külön élünk, de anyukám lakásában. minden rezsit a szüleim fizetnek, a többit párom keresi meg egyetem melett. van egy nagyon jó barátnőm, akik 1 év után egyetemet váltott, elég nehéz volt neki, szüleinek már nem olyan jó az anyagi helyzete és nem tudtak neki albit fizetni, kolesz ronda volt. msegíteni akartam, így most nálam lakik, egyik pici szobánkban, a rezsiért. ezzel nincs is gond, nagyon szívesen. csak van egy barátja, aki távol jár suliba, másfél éve élnek távkapcsolatban. elején megbeszéltem vele, h persze, időnként nyugodtan jöhet, akkoris ha mi épp hazautazunk(havonta egyszer rokonokhoz). nem akarok szemét lenni, megértem. de most már szinte mindig itt van,egész heteket és nem zavar, csak az h a rezsi nagy részét akkoris mi fizetjük, plusz nekem kell mindent megcsinálni a lakásban, amire nincs sok időm, nehéz suliba járok. és nem tudom hogy beszéljem meg vele. vagy csak én vagyok túl rosszindulatú? azt mondja itt lesz pár napot, mondom ok, semmi gond, aztán eltelik 1 hét. szóval legalább szólna. csak nem akarom, h ezen összevesszünk. meg egy apróság, ami nagyon zavar, h igyekszek spórolni, erre ők díszkivilágítják a lakást, mindig én kapcsolom le a villanyokat, sokszor egy órát is ég feleslegesen. szerintetek hogy tudom ezt normálisan megoldani? vagy inkább ne szóljak? nem tudom. előre is köszi a tanácsokat
2009. okt. 19. 22:34
1 2
 11/16 bibi05 ***** válasza:

"msegíteni akartam, így most nálam lakik, egyik pici szobánkban, a rezsiért."

Ez most nem azt jelenti, hogy ő fizeti a villanyt, vizet, meg esetleg gázt? A rezsit. Vagy csak én nem tudok olvasni?

2009. okt. 20. 02:47
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Már simán kiderült minden olvasni tudó számára, hogy a rá eső rezsiért, azaz egyszerűen 3 felé osztják a rezsit, ő fizet 1/3-ot, a kérdező szülei a 2/3-ot.

Le kell ülni vele és szép nyugodtan, normálisan elmondani neki, hogy mi nyomja a szívedet. Csak őt engedték ide a szüleid, kéred ezt tiszteletben tartani, Legyen mondjuk havi max. 5-6 nap, amikor itt van a pasija. Kéred, hogy segítsen be ő is a lakás rendben tartásába és hogy figyeljen oda a rezsire (villany, satöbbi). Nem akarsz te többlet költségbe keveredni azért, mert megnegedted, hogy itt lakjon. Ennyi. Tutira oda fog onnantól ezekre figyelni.

2009. okt. 20. 07:24
 13/16 anonim ***** válasza:
Jó vastag bőr van a barátnőd képén...Az meg nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy ezzel gondot okoz, elvégre ő tudhatná a legjobban, hogy milyen kiadások vannak, mert nyilván annó, mikor kiderült, hogy nem tudják tovább fizetni a szülők az albérletét, akkor nyilván végeztek némi fejszámolást...és 3 ember után nem annyi a rezsi, mint 4 után...mellesleg neki kellene hálásnak lennie, és a lehető legkevesebb gondot okoznia, mert itt csak ő veszíthet, azt meg végképp nem értem, hogy ha ennyire rossz az anyagi helyzete, miért nem próbál ő javítani rajta (diákmunka), és miért mástól várja, hogy megoldja azokat. Szerintem komolyan le kell vele ülni beszélni, hogy nem ilyen feltételekkel költözött hozzád, ha értelemes, akkor ezt felfogja, ezen nincs is mit megsértődni, ha meg igen,, hát, menjen egy igazi albérletbe, oylan helyre, ahol nemcsak a rezsi ráeső részét kell fizetni, hanem a lakás bérletét is, és akkor összevetheti, hogy hol volt jobb...
2009. okt. 20. 08:39
 14/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. igen, a rezsi harmadát fizeti, bérleti díjat meg nem kértem és nem is fogok, nem ebből akarok meggazdagodni. csak valóban 4 emberre nem annyi, mint 3ra. egyébként nem élősködik meg nem rosszindulatú, ezt tudom, inkább nem veszi észre, hogy ez nem feltétlenül jó így. nem tiltakoztam az elején a párja ellen, mivel barátnőm is hazautazik időnként, így azért nem is érdekelt a dolog, mert ahány napot itt volt a barátja, annyit ő meg nem volt itt, így a rezsi ugyanannyi volt. de a rendszeres heti 4 nap már nem okés és azért kértem tanácsot, hogy ezt hogy beszéljem meg vele. mégegyszer köszi és mindenképpek leülök vele beszélgetni.
2009. okt. 20. 12:17
 15/16 anonim ***** válasza:

de én akkor sem értem

"züleinktől külön élünk, de anyukám lakásában. minden rezsit a szüleim fizetnek,"

máshol meg 1/3 - 2/3 arányról van szó, most akkor a csaj fizeti az 1/3-ot, a szüleid meg a 2/3-ot? vagy most mi van?

2009. okt. 20. 12:33
 16/16 A kérdező kommentje:
amígy mi laktunk csak itt, addig minden rezsit a szüleim fizettek. most hogy jött a barátnőm megbeszéltük, hogy mivel 3an vagyunk így 1/3 rész övé, 2/3 a miénk. persze az én részemről a szüleim fizetik. a számlákat a szüleim adják fel, nem is mi, csak én összeszámolom, h mennyi, elkérem a barátnőmtől a ráeső részt és odaadom apumnak a pénzt, ő meg feladja a csekkeket. és az volt a züleim kikötés, hogy okés, de csak 1 ember jöhet. és elég gáz nekem, hogy a rezsi jóval több, mint amennyivel 1 ember után nőne és nem az első hónap, hogy a mi részünk még úgyis több volt, hogy az 1/3 részt barátnőm kifizette. és szüleim tudják, hogy néha itt a barátja és tuti fognak szólni, hogy ez így nem oké, ők nem fizetnek másra. ezért is akarom ezt a problémát rendezni barátnőmmel, nem akarom, hogy a szüleim érezzék szükségét.
2009. okt. 20. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!