A nőknek miért olyan nagy teher a házimunka?
Egyrészt minden munka tud teher lenni, ha nem szereti az ember, ha már belefásult, vagy éppen nincs kedve. Ettől még megcsináljuk persze.
Másrészt sokszor inkább az a teher, ha semmibe veszik.
8 óra munka, gyerekekkel való foglalkozás mellett igenis teher. Nem vagyok tökéletes, a munkámat szeretem, a gyerekeimet imádom, főzni még szeretek, a többit meg nem...Utálok vasalni, felmosni, porszívózni. Amit meg az ember nem szeret csinálni, az igenis teher neki.
Amúgy meg kissé unalmas a sokadik jaj miért nyafognak a nők a házimunka miatt kérdés. Olvasd vissza a válaszokat.
És a férfiaknak miért akkora teher, hogy alig csinálnak valamit...?
Nekem is van 8 órás munkám, neki is, miért csak nekem kellene még egy műszakot lehúzni háztartási munkával?
Én most itthon vagyok, tehát bőven ráérek, van időm, mégis tehernek érzem a portörlést, mert borzalmasan utálom, ráadásul allergiás vagyok és tüsszögök tőle.
Amikor dolgoztam és olyan munkahelyen, ahol jól éreztem magam, nem éreztem igazi tehernek a 8, sőt nagyon még a 12 órás munkát sem, pedig az azért nem egy kis törölgetés volt.
Egyszóval ez relatív.
Én például azért nem szeretem, mert sziszifuszi munka. Hiába csinálom meg, másnap kezdhetem elölről. A ruhák még alig száradtak meg, amikor már a következő adagot mosom, tipikusan leszedem az első adagot, kiteregetem a másodikat, és utána kezdem el vasalni az elsőt... soha, soha nincs vége. Hiába mosogatok el, öt percen belül tuti legalább egy kávésbögre lesz megint a mosogatóban.
Ha bármi más munkát csinálok, annak van látszatja. Ha kifestem a házat, az három nap, de utána látszik a különbség, egy-két évig utána nem kell hozzányúlni. A nettó házimunka napi négy-öt óra, de már másnap kezdhetem újra.
Na én ezért nem bírom a házimunkát.
Mi hárman lakunk itthon. Apukám a kinti dolgokat intézi, állatok, fűnyírás, fapakolás stb. Anyukám dolgozik, és utána inkább tv-zik, megfőz holnapra, majd a kertben van sokáig, locsol, vet, kapál ilyenek. :D Én a szobámat takarítom, aztán anyuékét is rendbe teszem, aztán a konyhát is szivesen megcsinálom (mosogatógépbe pakolás, ha kell mellette mosogatás, tűzhely takarítás) aztán jöhet a nappali, előszoba, fürdő (csap, kád) majd söprés és felmosás. :D ezt zenehallgatás közben kb fél óra, 1 óra alatt megcsinálom :D ennyit el tudok viselni..szóval nekem nem teher
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!