Már megint egy karácsonyos téma tudod de evvel az egyel bajban vagyok. Szerintetek?
A helyzet annyiból áll, hogy most kezdtem az egyetemet, van már jónéhány új haver, 1-2 embert már barátnak is mondanék. Ám felvetődött bennem, hogy ilyenkor mi a legjobb ajándékozási módszer? Nem ismerem még annyira őket, hogy mindenki személyre szólóan kapjon valamit illetve pénzem sincs rá, másrészt meg bunkó sem szeretnék lenni senkivel, hogy pont ő miért nem kapott...
Szóval ilyenkor mi a legjobb megoldás? Mondjuk megbeszélni, hogy mindenki hoz valami kaját, üdítőt, sütit, likőrt, bort és egy kis közös karácsonyi evészetet tartunk? Ti ezt hogy oldottátok meg?
Köszi előre is! :)
A karácsonyt nálunk mindenki otthon töltötte. Egymásnak a haverokkal nem csináltunk semmit. Csak SMS szenteste. Ennyi
majd rá jössz,hogy vizsgaidőszakban örülsz,hogy élsz.
Szerintem jó ötlet egy közös karácsonyi evészet-beszélgetés-ivászat (utóbbi nyilván mértékkel). Nagyobb élmény lehet, mint ilyen-olyan, nem igazán személyre szóló kis ajándékot összevadászni mindenkinek... Össze is dobhatjátok a pénzt, vesztek enni-innivalót közösen, esetleg főzhettek is, ha van hol. Jó buli.
Nálunk a baráti körrel (anno mi is fősulin jöttünk össze, a többségünk ma is ugyanabban a városban lakik) mindig inkább közös délutáni-esti főzőcskézés, dumálás, borozgatás van valamelyikünk lakásán karácsony környékén, nagyon klassz szokott lenni.
1. válaszoló: ja, de egy napot azért csak rá tudna a többség szánni, ezért érdekel. :)
2. válaszoló: jó, hogy mondod! Van, akinek van saját lakása (albija), ott ez tök jól megoldható lenne! :)
Második válaszoló vagyok: ha van albérlet, ahova mehettek, akkor simán megoldható, kevesebbe is kerül, mint ha mindnekinek ajándékot vásárolgatsz.
Az mondjuk tényleg húzós, hogy a karácsony bizony a vizsgaidőszak kellős közepén van, amikor mindneki parázik - főleg, ha elsősök vagytok az egyetemen, de azért nem reménytelen a dolog.
Kérdezd meg a többieket, mit gondolnak, esetleg ne ragaszkodj a karácsonyhoz - lehet az Mikulás is, vagy bármilyen alkalom. A lényeg, hogy együtt legyetek, hátha egy jó kis társaság jön össze hosszú távra is.
Nekünk sikerült, bár már több, mint 10 éve diplomáztunk, még mindig összejárunk. Legközelebb novemberben megyünk egy kis faluba, ahol kibéreltünk egy házat egy hétvégére - ott lesz az aktuális főzés-dumálás-borozgatás :)
Szerintem jó ötlet ez a közös buli..
Én a közeli barátaimnak is csak egy-egy tábla csokit, meg egy üdvözlőlapot szoktam venni, ha pedig még arra sincs pénzem, akkor megbeszéljük, hogy idén ne ajándékozzunk. (Többnyire ők is le vannak égve. : D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!