A nők akkor is ragaszkodnának a közös kasszához, ha sokkal többet keresnének, mint a férfi?
"Ha sok ilyen férfi van, mint az én drága exem"
Plusz egyről tudok, az én volt férjem. Az ő férfiúi büszkeségét is sértette, hogy többet keresek és még lakásom is van, ráadásul a felelőtlensége miatt (arra is képtelen volt, hogy a számlákat úgy befizesse, hogy a kezébe nyomtam a pénzt és a csekkeket is, mert ő 4-kor végzett én meg 7-kor) a kezemben tartottam a pénzügyeket. És igen, szerinte ez ok a megcsalásra.
Fogalmam sincs, nálunk senki nem ragaszkodott a közös kasszához, egyszerűen nekünk ez a természetes. A mi számunkra a külön kassza egy házasságban természetellenes (bocsánat azoktól, akik külön kasszán vannak, tudok olyan házasságokat is, amik külön kasszával működnek jól).
A kapcsolatunk elején én álltam valamivel jobban, akkor is közös kassza volt, most a férjem áll jobban, most is közös kassza van.
Csak érdekességképpen, nem tudom máshol és másnál hogy van ez, de: az én környezetemben inkább a férfiak ragaszkodnak a közös kasszához, meg hogy ne legyen házassági szerződés, a nők inkább szeretik magukat bebiztosítani anyagilag.
Ha egy család működőképes és az értékek a helyükön vannak, akkor mindegy ki keres jobban, közös a kassza.
Ilyen rafináltságokon akkor és azok törik a fejüket, akik szét akarnak menni és már nincs meg köztük a bizalom. Megpróbálják egymást kijátszani, az már régen rossz.
én többet keresek olyan 30 ezerrel,és közös kasszán vagyunk az esküvő óta
előtte pár hónapot éltünk együtt,addig úgy működött,hogy mindketten fizettük a rezsi és a kaja,tisztítószer egyéb dolgok felét.nekem akkor még voltak hiteleim,azokat fizettem a maradék pénzemből,a férjem meg tette el,ami maradt.esküvő után az ő számláját megszüntettük,és egy közöset nyitottunk két kártyával.mindenki annyit költ róla,amennyit akar.bár inkább én költök,mert a férjem nem vásárol,nem fizet csekket.csak magának vásárol kaját,amit napközben eszik,én vacsorára főzök.egyikőnket sem zavarja,hogy az én fizetésem több,bár ez a 30 nem olyan sok,de azért csak több
nálunk a párom (férfi) keres többet mint én, mégsem ragaszkodtam soha a közös kasszához.
ha fordítva lenne, akkor sem tenném.
nem szívesen költöm más pénzét, és ugyanígy én sem érezném magam felhőtlenül ha más rendelkezne az enyém felett.
Nálunk amikor összeköltöztünk,akkor párom keresett kétszer annyit mint én,akkor még diák voltam.Most én keresek kb háromszor annyit mint ő,most is közös kassza van,egy számla,két kártya.
Így a normális.
Igen!
Elég régóta vagyunk együtt, volt, hogy én kerestem többet, volt, hogy ő. Volt, hogy én voltam munkanélkül, volt, hogy ő.
Most a férjem kapott egy új mellékállást, automatikusan a közös számlánkra utaltatja a fizetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!