Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együttélés során is kell egy...

Együttélés során is kell egy sarok, ami csak a tied. Más hogyan oldja ezt meg?

Figyelt kérdés
Tény, hogy ha két ember együtt él, idővel besokall, ha nincs hova elvonulni néha. Egy konyha, egy fészer vagy műhely, külön szoba. És ha kicsi a lakás? Mások milyen trükkökkel élnek a békességért? Mégse lehet mindig elmenni otthonról!
2009. okt. 19. 09:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk viszonylag nagyobb a ház (két szoba, nappali, stb...), így ha valaki magára akar maradni, akkor elvonul ide-oda. Illetve, ha látom a páromon, hogy magára szeretne maradni, akkor kitalálok valamit és elfoglalom magam. :)
2009. okt. 19. 09:28
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Van egy másik szoba ami csak az enyém, ott is van számítógép, TV, minibár és hűtő. Ha nincs kedvem sehova menni, de szükségem van az egyedüllétre, csak elvonulok oda. Szerintem ezt bármilyen kis lakásban meg lehet oldani, pl egy laptoppal akárhova el lehet vonulni, jó időben még az erkélyre is. Ám ha van egy külön szoba, onnantól csak a képzelet szab határt(billiárdszoba, csocsóasztal, barkácsműhely).
2009. okt. 19. 09:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nappali+háló+gyerekszoba van, tehát nincs külön hobbi-helyiség, de azért van lehetőség leheveredni vagy elvonulni, ha vmelyiknek épp úgy tartja a kedve és van rá mód/idő a gyerek mellett (1 éves, tehát többnyire nincs).

pl gyerek alszik, én olvasok, férjem játszik a pc-n ~ vagy ilyesmi.

2009. okt. 19. 10:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a konyha volt mindig a magánterület - függetlenöl attól, hogy tényleg volt-e ott valami dolgom. NAgyon fontosnak tartom, hogy mindenkinek legyen egy kis magánélete, különben nem sokáig lehet birni.
2009. okt. 19. 10:20
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
én sajna hiába van hely,néha csak kiülnék este egy picit a levegőre a lépcsönkre,de a párom azonnal fut utánam,hogy mi bajom van stb,nem hagy egyedül...szal hiába akarnék én a lakás bármely pontján vagy kint egyedül lenni,nem tudok.nappal a gyerekek(3 éves és1,5 éves).késöbb meg mikor alszanak akkor a párom miatt nem megy,pedig néha jol esne!
2009. okt. 19. 10:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is pici a lakás (egy szoba csak). Ez a konyha dolog működik, ill. a szobát kell úgy berendezni, hogy legyen egy leválasztott rész (ahol az ágy és az alvós terület van, mint egy háló), ill. külön egy nappali szerűség, ahol kanapé, tévé, stb. Ezt egy térelválasztó könyvespolccal pl. ügyesen meg lehet oldani. Máris majdnem olyan, mintha 2 külön szoba lenne. :)
2009. okt. 19. 11:04
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
A lepontozó ne csak gyáva féreg módon, kerülőűton tegye ezt, hanem kommenteljen ide és indokolja is meg.
2009. okt. 19. 11:12
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

Külön szoba. Én másképp bele se mennék az együttélésbe, akkor se, ha gyerekek vannak. Ez nem utálatosság, de nekem egyrészt kell a hely a könyvtáramnak, jegyzeteimnek, másrészt mivel otthon dolgozok, nem lehet úgy, hogy zavarjanak. Továbbá, ha nem egyszerre kelünk, miért verjük fel egymást? - nem mindenki olyan, hogy fényben, ágyúdörgés mellett is alszik, mint a bunda.. (Bár alapból a közös ágyban alvás híve vagyok, de lehetnek szituációk, amikor egy-egy napra a külön szobában alvás jobb) Volt egy színész, aki a külön szobát is megemlítette, amikor 50 éves boldog házassága titkáról kérdezték (nem tudom a nevét, bocs)

Gárdonyiról Egerben elmondták, hogy ha írt, kizárta a családját a szobájából. Neki, egy férfinak tudtommal ezt senki nem vetette szemére - egy nőnek is joga van a zavartalan munkavégzéshez - vagy bármihez, amit egyedül szeretne csinálni. Hú, meg is őrülnék, ha nem lenne külön szobám!!!!! Puszilom a lepontozókat előre is!

2009. okt. 19. 11:20
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
Bocs az off-ért, de mi a fene ez a lepontozás? Nem mindegy, hogy kinek mennyire hasznos, amit vki más ír? Mindenkinek a saját baja, ha nem érti meg az értelmes választ, vagy tetszik neki a baromság.
2009. okt. 19. 11:35
 10/15 anonim ***** válasza:
91%
Utsónak: az a zavaró számomra a lepontozásban, hogy ha 50 alá megy, akkor nem látszik a válasz, csak ha fent a kérdés alatt bejelöli az olvasó. És sokszor teljesen értelmes válaszokat pontoznak le. De a lepontozás lélektana is érdekes önmagában - sokszor azt pontozzák le az emberek, ami igaz, csak ők túl gyávák hozzá, vagy maguknak sem ismerik be, irigyek, stb. stb. stb.
2009. okt. 19. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!