Került már valaki más kultúrájú családba? Hogy küzdötte le a különbségeket? Én most arabokkal élek, és nagyon nehéz, pedig segítőkészek, mi könnyíthet a dolgon?
Nem mennék a helyedben. Ha már itt, a saját hazádban korlátozni akarnak mi lesz hazai terepen?
Ezt is érdemes elolvasni:
Ne tedd ki magad veszélynek egy munka miatt!
Ha csak annyi lenne, hogy idejövök, dolgozom aztán elmegyek, nem lenne gond. De velük élek és az életükbe is eléggé belefolyok (ami meglepő annak fényében, hogy elvileg náluk a magánélet egy olyan dolog, ami tényleg nem tartozik másra). Ez teszi nehézzé.
Egyébként valóban érdekes, csak ettől még nehéz elviselni.
Oké, megpróbálom összefoglalni amik eddig voltak:
egy egyiptomi családnál dolgozol Mo-on, akiknek a ház körül segítesz, és ha jól értettem magyar ügyekben is segédkezel.
Velük élsz, a munkaköröd nevét nem tudtam kitalálni, max mindenes házicseléd gondolom, esetleg busásan meg is fizetnek téged érte.
Sírsz, hogy nem bírod őket, mert lenéznek, és borzalmas a kaja. Utána felveted, hogy lehet, hogy mész velük Egyiptomba, de az arab kulturájuk miatt eléggé gyerekként kezelnek. Hiába a saját hazádban vagy.
Nos... én nem értem miért sírsz. Ha magas fizetésed van náluk, és a pénz miatt maradnál, akkor szorítsd össze a fogadat, és bírd ki.
Más esetben fogd magad, és húzd el a kondezcsíkot!
Még másabb esetben ( ha vmit kitalálsz, h miért nem akarsz elmenni, de jajteszegény) akkor aki hülye, az az is marad ;)
Én fognám a bőröndömet, megköszönném az eddigi munkájukat, és otthagynám őket, mert a saját kultúrámat soha nem fogom feladni, FŐLEG NEM A SAJÁT HAZÁMBAN!
ugy kell hozzaallnod hogy kedveolnek ezert aggodnak miattad naluk ez igy szokas.
Semmi nincs mogotte csak joindulat.
ha egyiptomba mesz ot is vigyazni fognak rad en ennek orulnek.
persze az o erkolcsi felfogasuk szerint egy nore vigyazni kell mint egy gyerekre.
ha meg akarod szokni akkor olvass sok olyan konyvet ami a muszlim csaladokrol szol pl a hercegno lanya
Hát ez az összefoglaló nem egészen sikerült :)
Nem sírok, van egy adott helyzet, amire keresem a megoldást. Na most a helyzet leírása nélkül nem várhatom, hogy bárki is segíteni tudjon.
Kicsit több jóindulattal kellene viszonyulni az emberekhez...
Egyébként nyilván benne van a dologban a pénz. De mondjuk amit nem tudsz, hogy előtte hosszú hónapokig nem találtam munkát, momentán elég negatív a büdzsém, ha innen elmennék, kb. a híd alá mehetnék.
Természetesen összeszorítom a fogam és ki fogom bírni, mert nincs választásom. De attól még megpróbálhatom egy kicsit megkönnyíteni a dolgom, nem?
Azár Náfíszí: A Lolitát olvastuk Teheránban
Carolyn Baugh: Kairói kertváros
ha a blogot olvasgatod jobban megerted honnan ered a nokkel valo viselkedes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!