Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság után ha a nő elveszít...

Házasság után ha a nő elveszíti a munkáját mi történik?

Figyelt kérdés

Nálatok ez hogy van?

Tegyük fel a nőnek megszűnik az állása, kirúgják vagy esetleg felmond, akkor mi lesz tovább amíg nem talál magának új munkát? Ki tartja el? A férje?

2013. júl. 10. 08:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
ajaj *vettél
2013. júl. 10. 08:59
 12/23 anonim ***** válasza:
Még jobbat mondok, ha a munkanélküli segély lejár, csak bizonyos egy főre jutó jövedelem alatt kapsz további segélyt az önkormányzattól, ez pedig kb. 25e/fő. Ha ennél több, akkor a törvény ilyen szinten is azt mondja, tartson el a férjed, és fizesse ki a tb-det havonta, mert ugye, a törvényben a tartás fejében már nincs olyan, hogy a férj biztosítása a családtagokra is vonatkozik. Mi így jártunk.
2013. júl. 10. 09:05
 13/23 anonim ***** válasza:
Ja te vagy a kondibérletes, akkor rád a segélymegvonás nem vonatkozik. :)
2013. júl. 10. 09:07
 14/23 anonim ***** válasza:
ja, nem bkv bérletet vettél? nahát. Keress munkát, mert nehéz, de ha nem is keresel, akkor biztos hogy nem lesz.
2013. júl. 10. 09:11
 15/23 anonim ***** válasza:

14

A másik kérdésében leírta, hogy még tanul, max. diákmunkát kapna.

2013. júl. 10. 09:17
 16/23 anonim ***** válasza:

diakmunka kivallo nem?

kondiberlet felesleges lehet funi uszni ingyen is tornazni egy dvd vel.

De te tudod ha jut ra miert ne

a tanulas is munka igy senki nem szolhat egy szot sem.

2013. júl. 10. 10:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Azért nagy a különbség aközt, hogy létfenntartáshoz szükséges élelmet, vizet, rezsit, stb-t előteremti, és természetesen osztoztok rajta, és aközt, hogy ő keresi a pénzt, te pedig olyasmire költöd, amire nincs feltétlen szükséged. Ha az egyik fél munkanélküli, mindkét félnek meg kell szorítani a nadrágszíjjat. Szerintem evidens, hogy tízezres nagyságrendű pénzköltés esetén akkor is megbeszéli a pár az anyagiakat, ha amúgy mindketten dolgoznak. Akkor meg főleg, ha csak az egyiknek van munkahelye. Közös a pénz, de pont emiatt kell előbb őszintén megbeszélni, és csak azután költeni. (négylábú asztal - keress rá youtube-on.)
2013. júl. 10. 10:43
 18/23 anonim ***** válasza:

Szerintem ez attól is függ, hogy mennyit keres a párja, illetve hogy hogyan áll a dolgokhoz. Ha nagyon jól keres és nem zavarja, hogy a barátnője kondibérletet vesz, akkor miért ne venne? Ha teszem azt én dolgoznék és a párom nem (belátható okok miatt, pl. tanulás) és én nagyon jól keresnék (értsd kaja, rezsi mellett bőven jut akár luxus dolgokra is), akkor engem abszolút nem zavarna, ha vesz magának kondibérletet.

Ez akkor zavaró tényező, ha éppen csak fent tudják magukat tartani egy fizuból, de a barátnő dolgozni nem akar menni (diákmunkára se) és mégis költekezik. Nem tudjuk, hogy melyik helyzet áll fenn.

2013. júl. 10. 11:32
 19/23 anonim ***** válasza:

Kondibérlet... Én motoros túrákra járok jövedelem nélkül, s az nemcsak benzin és szállás külföldön, de a motort gyakran is kell szervizelni, új gumiszett, miegymás. Igaz, erre nekem szükségem van, nem azért vettem motort, hogy ne használjam, csak mivel a házra kell minden megmaradó pénz, nem Szicíliába járunk, csak a Tátrába, Erdélybe, horvát tengerpartra. Jut rá. (Mondjuk a páromnak szava se lehet, mert az utóbbi években sokkal több pénzt hoztam a házhoz, mivel örököltem. Ez nem tesz jót a lelkemnek, mivel az ölembe hullt, bár elég sok szenvedést okozva, de azért nem az a klasszikus eltartás.)

Úgyhogy én is azt mondom, hogy nagyon nem mindegy, valóban jutott-e rá s mit szól hozzá a másik. Csak mert egy jövedelem van, nem feltétlenül kell minden luxusról lemondani (már ha a kondibérlet luxus... nem alapvető szükséglet, de lehet, hogy valakinek az kell ahhoz, hogy ténylegesen felemelje a fenekét és formába hozza magát. én itthon súlyzózom és a boltba biciklizek, mégis megértem, ha valaki más). Az szegénységtudatot okozna, én utálnám. Szórni akkor se szórjuk a pénzt, ha sok van, de bizonyos apró luxusdolgok kellenek.

2013. júl. 10. 12:14
 20/23 A kérdező kommentje:

Jut rá természetesen mert 5.000 Ft és korlátlan, sokkal jobban megéri mintha alkalmasat veszek ráadásul, öltözködés, mi egymásra nem költök.

Még most vettem először, meg még egy-két alkalommal veszek aztán már elég lesz az itthoni torna!

2013. júl. 10. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!