Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság után ha a nő elveszít...

Házasság után ha a nő elveszíti a munkáját mi történik?

Figyelt kérdés

Nálatok ez hogy van?

Tegyük fel a nőnek megszűnik az állása, kirúgják vagy esetleg felmond, akkor mi lesz tovább amíg nem talál magának új munkát? Ki tartja el? A férje?

2013. júl. 10. 08:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ki tartaná el.
2013. júl. 10. 08:42
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
hát... ezt jelenti a házasság... hogy már nem egyedül küzd meg a gondokkal, hanem a férjével együtt.
2013. júl. 10. 08:43
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem férjem sincs, "csak" párom. Ő tart el mitóta nem dolgozom (részben végül is, mert volt egy kis spórolt pénzem, de már az is elfogyott). Nagyon rendes, nem csesztet. De tulajdonképpen ez a szerelem/szeretet lényege, nem? Bajban is a másik mellett...
2013. júl. 10. 08:45
 4/23 A kérdező kommentje:
Igazságként elmondom hogy ma kiírtam egy kérdést, párom külföldön dolgozik, én pedig nem dolgozom, de vettem magamnak egy bérletet, és már az emberek azzal dobálóztak hogy én költöm, szórom a párom pénzét!
2013. júl. 10. 08:46
 5/23 anonim ***** válasza:
91%

Csjt. IV. 32. Paragrafus

4.41 A háztartás költségei - Tartás

32. § (1) A közös háztartás költségeinek fedezésére elsősorban a házastársak keresménye és egyéb közös vagyona szolgál. Ha a házastársak az életközösség fenntartása mellett külön élnek, megélhetésük költségeit elsősorban szintén ilyen módon kell fedezni.

(2) Ha a közös vagyon a közös háztartás költségét nem fedezi, a házastársak kötelesek ahhoz különvagyonukból is egyenlő mértékben hozzájárulni. Ha csak egyik házastársnak van különvagyona, ő egymaga köteles ebből a közös háztartás költségének kiegészítéséhez szükséges összeget fedezni.

(3) A házastárs köteles a különélő és önhibáján kívül rászoruló házastársát - ha arra nem érdemtelen - különvagyonából is eltartani, amennyiben házastársa megélhetésének költségeit a közös vagyonból nem lehet fedezni, és a tartás nem veszélyezteti a kötelezett saját, valamint annak megélhetését, akinek eltartására házastársával egysorban köteles. Ez a rendelkezés arra az esetre is irányadó, ha a házastársak között vagyonközösség nincs.

2013. júl. 10. 08:49
 6/23 anonim ***** válasza:

Mégis ki tartaná el? Ha a szomszéd a két szép szeméért vállalja, akkor úgy is lehet.

De erről szól a jóban-rosszban.

(az másik dolog, amikor arról van szó, amit itt is lehet rengeteget olvasni, hogy a másik fél nem is akar dolgozni. Akkor ez már élősködés a másikon. Tegnap is volt ilyen kérdés, a lány írt be, hogy az anyja gürizik, az apja meg nem is akar dolgozni)

Szóval megvan az éles határ a szolidarítás, egymás segítése, a problémák közös megoldása, és a dolgozzon a másik, én nem ugyan nem fogok között.

2013. júl. 10. 08:54
 7/23 anonim ***** válasza:
J, és belinkelnéd?
2013. júl. 10. 08:55
 8/23 anonim ***** válasza:
26%
Persze. Ki tartaná el? Nekem sincs munkám, mert a gyerekek állandóan betegek, és nincs kire bízni őket. Ha felváltva megyünk táppénzre, akkor a férjemet is kirúgják, és akkor semmink sem lesz. Így mindig én maradtam otthon. Akárhányszor találok magamnak valami munkát, mindig ezért rúgnak ki.És addig a férjem keresetéből élünk.
2013. júl. 10. 08:56
 9/23 anonim ***** válasza:
Megtaláltam, köszi.
2013. júl. 10. 08:56
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy vetél bérletet. És most szabadon tudsz rohangálni munka után. Reméljük sikerül találni! Minden jót!
2013. júl. 10. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!