Miért nem képes belátni a férjem, hogy hibázott? Miért ő van megsértődve és felháborodva?
Teljesen jóindulatú a válaszom,de először is,nem kéne így beszélj a Férjed családjáról BÁRMILYENEK is Ők,el kell Őket fogadni olyannak amilyenek és így SZERETNI Őket és ezek után kaphatnád ezt visszafelé a Férjedtől is!
Hidd el ez így van.
Neki az a "normális család" Neked a Te családod az,így tudom,hogy nehéz (Én is voltam ilyen helyzetben),hogy más a minta,de nem lehetetlen amit írtam és hidd el,ha ezen változtatsz,könnyebb lesz minden.... Meg kell értened Őt....
5-ös - Mit értsen meg? Hogy anyagi csődbe döntötte a családját a szülei miatt? Hogy emiatt kényszerülnek a lány szüleihez? Remélem gyerekeik nincsenek, mert akkor még ők is szenvednének emiatt. És akkor a kedves férj meg morog, ahelyett, hogy örülne, hogy van tető a feje felett?
Szépen hangzik, amit te leírsz, de az is kitűnik, hogy nem vagy egyenrangú kapcsolatban, és a férjed azt csinál, amit akar. Ha a saját családod helyett a szüleire költi a pénzt? Ó, az is jó, hisz neki ez a minta, és szeretni kell ezt. Inkább taníts neki egy új mintát esetleg. A normálisat.
A gyökereket nem tudod megváltoztatni, Mindenki jött valahonnan és úgy kell elfogadni és szeretni amilyen. Empátiával kezelni az ilyen helyzeteket bármennyire is mást hoztunk/más gyökerekkel fejlődtünk. Természetes,hogy a Mi családunk (az új minta amiről beszélsz) más mint az Én családmintám vagy mint az Ő családmintája,mert (bár ezekből,de) közösen alkottunk egy újat.
De egyébként alapjában véve más az agyunk működése is Nőknek és Férfiaknak,tehát az ilyen jellegű különbségeket tekintve is kell az empátiás készség. Ez a feltétel nélküli szeretet, kevesünknek adatik meg ez az érzés,de törekedni lehet rá.
Hirtelen haragomban nekem is megfordul a fejemben a válás gondolata, de van 3 kicsi gyermekünk, ezért nem szeretnék elhamarkodott döntést hozni.
Nem, nem tűnt fel, hogy kevesebb a pénz, mert az építkezés is sokat visz és mivel mindketten vettünk alapanyagokat, fizettünk ki munkásokat, nem tűnt föl a hiányzó összeg, ami amúgy nem kiemelkedően nagy, de most egy fizetéshez mégis rengeteg. Nem ellenőrizgettem forintra a számlát, mert eddig megbíztam benne.
A szülei segélyen élnek, várják, hogy nyugdíjasok legyenek. Ledolgozott évük alig van, akkor sem voltak rendesen bejelentve. Nem tudnak semmit hozzáadni a törlesztőhöz. Ha nem adtunk volna havonta valamennyit (erről tudtam), akkor a rezsit sem tudták volna kifizetni. Már most is minden a kikapcsolás szélén van. A lakást nem lehet eladni, mert annyira lelakták, hogy a negyedét sem éri annak amiért vette a férjem.
Sajnálom, de nem tudok a férjem szüleiről más módon nyilatkozni, már ez is egy erősen cenzúrázott véleményem róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!