Mit szólt a családod ahoz hogy animéket nézel-animefan vagy?
Már felmerült ez a kérdés több fórumon,így megkérdezem itt is :)
nekem a családom nem tudja hogy mi az az anime ha rákérdeznek hogy mit nézek akkor csak azt mondom nekik hogy japán rajzfilmet.
Igazából én még abban az életkorban vagyok hogy anyumék örülnek hogy rajzfilmeket nézek így nem akarom lerombolni az örömüket.
Sok animefan családja már rossz szemmel nézi hogy gyermeke mondjuk már felnőtt de még mindíg rajzolt filmeket néz.
Nekünk a családban amúgyis mindenki rajzfilm rajongó szóval ez nálunk nem is probléma :)
mi a helyzet veletek?
És is 12 éves vagyok.De nem szeretem a rajzfilmeket.És hangsúlyozom mindenkinek,az anime NEM rajzfilm.A legtöbb anime célközönsége idős(!) tinédzserek és fiatal felnőttek.Rengeteg 16+ anime van,ami természetes.
• Az Anime a rajzfilmekkel és a filmekkel egyenrangú,KÜLÖNálló kategóriát képvisel.Nem összetévesztendő •
Japánban a felnőttek is nagy számban néznek animét...Az európaiak csak összetévesztik őket a rajzfilmekkel,ami hatalmas hiba,és idegesítő is,mert azzal hogy rajzfilmnek nevezik,olyan szinten lekicsinyítik az animék korhatárát,hogy csak.
Amúgy nem nagyon szólnak bele...Én inkább olyan animéket nézek,aminek van valami üzenete,mondanivalója (lásd:Naruto Shippūden),és így is beszélek róla mindenkinek,még a családnak is,hogy egyes animék a felnőttek számára is szórakoztatóak tudnak lenni.Tehát aki azt gondolja,hogy egy gyerek,amiért animét néz,nem nőtt fel még teljesen,az tévesen állapít.
Elnézést,nem szeretek okoskodni és nem is akarok,de nem szeretem,ha valamit tévesen ítélnek meg. :)
Amúgy nekem személyesen ezek az indokaim:akármennyire hihetetlen,elképesztő hogy milyen tanulságos tud lenni.Ráadásul nagyon szeretem a japánokat,és az animék által körülbelül megismerhetem beszédstílusukat és szokásaikat.Sőt,segítségükkel megtanultam sokkal szebben rajzolni - a mangáknak hála pedig,könnyebb a képregényrajzolás.És természetesen az animék buzdítottak arra,hogy valamennyire megtanuljak japánul.És külön köszönet Kishimoto-nak,a Naruto és Naruto Shippūden című anime illetve manga alkotójának,rengeteg mindenen átsegített.
A japánok csodálatra méltóak :)
Hát, én nem vagyok annyira animefan. Ha valami nekem tetszőt találok, azt megnézem. Pár éve a Samurai Champloo-t néztem xD Ja, a Hetaliára rákattantam. Tetszik, hogy az országokat emberként ábrázolják és jókat lehet rajtuk röhögni. Anyukám tud erről, de ő nem szól bele, bár fogalma sincs arról mi a különbség a rajzfilm és az anime között.
Viszont azt nem tudja, hogy szoktam olvasni shonen-ai vagy yaoi doujinshit. xDDDD Csak Dánia és Norvégia kapcsolatát szeretem olvasni!
Régen láttam pár meleg animét, de nem tetszettek annyira. Ebből csak 2-3 volt jó. Azóta nem nézek és keresek ilyet, mert nem akarom az időmet erre pazarolni. A Dennor jobb xD
A szüleim előtt inkább nem nézek animéket. A legutóbb elkaptak egy jelenetet belőle, és félreértették.:D
Amúgy nem nagyon érdeklik őket az animék.
Egyébként én ilyeneket nézek: Tokyo Ghoul, Death Note, Wagaya No Oinari-Sama,Noragami stb...:D Imádom ezeknek (főleg a Tokyo Ghoulnak) az Openingjeit *..*)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!