Mit csináljak a barátommal? 23 éves és nem tudja megbecsülni a pénzét? Én 18 vagyok és én a zsebpénzem is mindig elrakom. Ez nevelés kérdése?
Figyelt kérdés
Én is szeretnék megvenni mindent: táskát,cipőt,stb, mégis inkább félrerakom a pénzt vagy legalább annyit h mindig tudjak vmiből éldegélni!Szerintetek h van ez?2009. okt. 16. 21:54
11/13 anonim válasza:
hát mond meg neki hogy most döntse már el hogy költ vagy nyávog.Vagy akkor ne már neked sírjon hogy nincs pénze.mert utálod.
12/13 anonim válasza:
Az önálló életre való érettség nem feltétlenül korfüggő. Amint látod, Te alkalmas vagy rá, a barátod meg nem. Azt pedig előre megítélni, hogy valaki beosztó lesz-e, vagy az "éljünk a mának" típus marad élete végéig, igen nehéz vállalkozás. 50-60 éveseket is ismerek, akiknek soha életükben nem volt egy fillér se a zsebükben, mert minden bevételüket hónapról hónapra elköltik, de huszonévesekről is tudok, akik suli mellett keményen melóznak és már komoly összeget raktak félre az önálló életkezdéshez. Még csak az sem mérvadó, mit látott valaki otthon, milyen mintája volt. Van, aki pont azért lesz spórolós, mert otthon sose volt pénz és van, aki pont azért kergül meg, ha pénzhez jut, mert otthon folyton spóroltak. Sokat beszélgess a barátoddal és próbáld megtudni, milyen a jövőképe. Abból sok minden kiderül...
13/13 A kérdező kommentje:
Beszéltem már vele erről és azt mondta ha lesz majd családja jobban beosztja a pénzt,de nincs erre se garancia! Azért köszi mindent!
2009. okt. 17. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!