Szerintetek is kár volt gyereket vállalnunk?
A párom 44 éves jelenleg munkanélküli, keres munkát de nem talál. Én öt hónapos terhes vagyok, mivel én dolgoztam fogok kapni gyedet, jelenleg a táppénz és a párom szociális segélye az összes bevételünk. A babának kaptunk egy csomó cuccot, kiságy, ruhák, babakocsi stb.
Most albérletben lakunk aminek a költsége nyáron 30000 forint télen pedig 50000-55000 forint.
A faluban többen lenéznek minket amiért a párom nem dolgozik és azt mondják, hogy hülyék vagyunk és minek nekünk gyerek a semmire. A szüleink segítségére nem számíthatunk. Jobb lett volna elvetetni a babát?
Kedves utolsó válaszoló vagyok
Őszintén szólva én erről a kérdésről egy másikra asszociáltam amikor elolvastam.Ott egy 40+-os évek óta idegösszeroppanásos férfinek(aki emiatt nem tud normálisan dolgozni) akart szülni a barátnője.Úgy,hogy a férfi a másik két gyerekével se foglalkozik.
Persze,simán lehet egy az egy másik kérdező,de hát na.Ehhez képest,szerintem elég korrekt választ adtam.
Azért van, ami árnyalhatja a képet.
Mikor teherbe estél már, akkor sem volt munkája? Mit dolgozott addig, mert mint írod a szakmáját, ami lenne neki, azt nem gyakorolta.
A nagy szomorú igazság az, hogy egy 44-45 éves munkavállalóért már nem kapkodnak, kivéve, ha valami jó szakmája van, és van benne gyakorlata, eredményei is, jó szakember. A pasidnak viszont úgy tűnik, ilyen nincsen. Ha már a teherbe esésedkor is munkanélküli volt, akkor már minimum szűk fél éve nem dolgozik, hanem kertet ás, meg segélyt kap... egyre kevésbé lesz kapós egy középkorú, hónapok óta csak a kertben kapirgáló, szakma nélküli férfi. ÉS albérletben éltek, senkire sem számíthattok. Télen benne lesztek a Fókuszban, hogy megfágy á gyérék, nincs tűzélő? Ja meg "a faluban" ez is szupi, még kevesebb esély van a munkavállalásra. Persze önmagában egyik körülmény se akkora tragédia, de így halmozottan?
Lehet én vagyok a számító, de én ilyennek nem szülnék. Nem elvetetni kell, nem kell megcsinálni. Persze, véletlen, meg gyógyszer mellett biztos. Szerintem az egész világon nem esnek rendes védekezés mellett annyian teherbe, mint amennyien itt egy hét alatt előadják.
Most már úgy is mindegy, de én is hülyének nézlek, hogy minek szülsz a semmire.
Írták itt, ha mindenki az ideális helyzetre várna nem lenne gyerek. Azért az ideális habzsi-dőzsi, meg az albérlet és az egyiknek még munkája sincs, de sok kilátása egy jó munkára se, nem ugyanaz.
Én nem vállaltam volna.
Nem lesz könnyebb semmivel sem, ha elmegy dolgozni, mert az a pénz mind kell majd a babára, viszont lehet 100x rosszabb a helyzet, ha nem megy el melózni, mert ennyiből nem fogtok tudni kijönni. Szóval max. ezt a szintet fogod tudni tartani, de feljebb nem lesz, csak lejjebb. Egy gyerek rengetegbe kerül, egy fiam van, 20. éves, úgyhogy tudom miről beszélek.
Hát sok sikert, de nem lesz egy fáklyásmenet.
Le lehet pontozni, de én eltörölném a szociális támogatások rendszerét.
Lehet gyereket szülni, kell is, de én addig semmiképpen nem vállalnék, amíg nem adottak a körülmények hozzá. Szülhetsz a vakvilágba még egy lecsúszott gyári munkást, aki iszik, nyerőgépezik, és veri az asszonyt, de felesleges.
"Szerintem nem kellene mindenkit egykalap alá venned! Kíváncsi vagyok én a te anyagi helyzetedre ha már itt tartunk."
Szerintem nem őt nézi le egy egész falu azért, mert a semmire szül. A szegénység egy kellemetlen dolog, de azért lenézni meg macerálni valakit nem szép dolog. Na de ha valaki még tetézi is a saját szar helyzetét a hülyeségével, az megint más.
Persze a gyereknek szeretet kell, meg stb. de senki ne hazudjon magának, a gyerekek nem hülyék, látják, hogy nekik mi van, mi nincs, másnak mi van, mi nincs, és itt most nem a videojátékra meg ilyenekre gondolok. Akármekkora a szeret, szar úgy felnőni, és egy életre megmarad az emberben, ha nekik nincs fára, hogy meleg legyen, meg nincs rendes ennivalóra, és ruhára se, mikor látja, hogy ez nem normális.
24, 25, 26, 27, 28, válaszolók!
Még jó hogy nem rátok fogok hallgatni beképzelt libák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!