Szerintetek is kár volt gyereket vállalnunk?
A párom 44 éves jelenleg munkanélküli, keres munkát de nem talál. Én öt hónapos terhes vagyok, mivel én dolgoztam fogok kapni gyedet, jelenleg a táppénz és a párom szociális segélye az összes bevételünk. A babának kaptunk egy csomó cuccot, kiságy, ruhák, babakocsi stb.
Most albérletben lakunk aminek a költsége nyáron 30000 forint télen pedig 50000-55000 forint.
A faluban többen lenéznek minket amiért a párom nem dolgozik és azt mondják, hogy hülyék vagyunk és minek nekünk gyerek a semmire. A szüleink segítségére nem számíthatunk. Jobb lett volna elvetetni a babát?
11.
Mondjuk a gyed annyival kevesebb is mint a fizetés.
Nem kell foglalkozni másokkal csak legyen valami tervetek hosszútávra is. Minden kötél szakad akkor fél év múlva te visszamehetsz dolgozni a apa meg mehet gyes-re a kicsivel.
Ha mindig arra várnánk, hogy megfeleljenek a körülmények a gyerekvállaláshoz, akkor sose esnék előre megfontoltan teherbe. 44 éves a párod, tehát, ha nevelni is szeretné azt a gyereket,akkor itt volt az ideje. Sokszor nem minden a pénz. Biztosan fog kapni munkát, ha akar, főleg nyáron tud annyit összefusizni, hogy egy kicsit tegyetek félre télre. Úgy gondolom, hogy nem lehettek rossz emberek, ha nektek lennék, megkérdezném a tulajt, hogy amíg meg vagytok szorulva, engednének-e egy keveset az albi árából, mert inkább fizettek most kicsit kevesebbet,de maradni szeretnétek. Tapasztalatból beszélek! A mi bérlőink télen vannak sz@rban, mert építőiparban dolgozik a családfő. Ilyenkor 15 ezer ft-ot elengedünk nekik a kemény fűtős hónapokból,mert nekünk is megéri, hogy fixek az albérlőink. Megbízunk bennünk. Jó, hogy nem kell megint keresgetni bérlőket, így mindenkinek okés. Plusz még szerintem jót is teszünk a másikkal.
Ha meg tényleg semmi esély a férjednél a melóra, akkor szülés után nem sokkal vissza kell menj dolgozni, ő meg otthon marad gyesen. Ha nem megy el dolgozni, akkor vegye le a terhet rólad és azt tegyétek, amit kell, ne azt amit szeretnétek.
Boldog babavárást!
De leírás alapján nem büdös neki a munka,nem vár csodára,dolgozik addigis ezt azt amig talál folyamatos melót.
Télen is kell fát vágni,behordani,havat takaritani,stb,nem fogtok éhen halni.
És mint irták,visszamehetsz dolgozni és ő lesz gyesen,sokan csinálják így,ma már nem gáz ha a pasi van gyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!