Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Letenni pénzt vagy "élni"?...

Letenni pénzt vagy "élni"? Nektek melyik a fontosabb? Gyerek szempontjából melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Viszonylag mindketten jól keresünk a férjemmel, eddig is tartalékoltunk, ezután is fogunk, de most egy kis vita támadt közöttünk pénzt illetően. Két gyermekünk van 10-12 évesek. Igyekszünk nekik mindent megadni (ami nekünk kimaradt) különórák, sport, jobb holmik, kirándulások hétvégente, családi nyaralás. Emellett örülök, hogy magamon sem kell végre garasoskodni. Ami marad azt letesszük. A taníttatásukkal nem lesz probléma, egy kis kezdőtőkét is kapnak majd így. Férjem szerint vissza kellene fogni magunkat, és inkább többet letenni, hogy többet adhassunk majd nekik. (talán egy-egy kocsi, egy közös lakás, amiből majd elindulhatnak). Jól hangzik persze, de szerintem a pillanatban élés, az hogy most kiélvezzük az életet, az élmények fontosabbak számukra is.

Ti hogy vélekedtek erről?

2013. júl. 4. 08:26
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Ezek a dolgok (kocsi, lakás) mind-mind feleslegesek egy fiatalnak.

Engem azzal indítottak el, hogy 5 évig fizették az egyetemet és a hozzá kapcsolódó költségeket és utána "megdobtak" még 2 millió forinttal.

Lakás: Saját lakás őszintén szólva fiataloknak nem való. Tudom, hogy Magyarországon mánia a saját ingatlan, de egy 30-35 év alatti embert egy saját lakás inkább visszahúz.

Gondolj bele, ez már teljesen egy más világ. Lehet, hogy a gyereked nem ott kap majd munkát, ahol a lakása lesz. Sőt, a fiatalok (köztük én is) már megyéket, vagy éppen a fél országot képes átköltözni egy munka miatt. Akkor egy saját lakás megint csak nyűg.

Autó: Nekem nem volt rá szükségem (még mindig nincs és 28 vagyok), de ha valamelyikőjük kifejezetten szereti a kocsikat, esetleg akkor. De az autó is inkább egyfajta pénztemető (hiszen az értéke folyamatosan csökken és sok mellékes kiadás van vele), ami hogyha nem a faluból kell bejárnia dolgozni a város közepére, akkor felesleges lesz neki. Csajozni autó nélkül is lehet, még ahhoz sem kell. Ha később akar, majd úgy is vesz magának.

Mi lenne ha első lépésnek a férjeddel kiszámolnátok, hogy mégis mennyibe kerül pluszban az, amire gondoltatok (mai áron). Mondjuk 2 autó, 2-2 millióért (jobb minőségű használt) és egy lakás valahol 8 millióért (amire még rájön 1-2 mint plusz költség).

Na most nézzétek meg, hogy ehhez a 14 millióhoz havi szinten mennyi pénzről kell lemondanotok. (Már látszik, hogy marha sokról.)

Elképesztően jó szülők lehettek és természetes hogy MINDENT meg akartok adni nekik, amit csak lehet, de mégsem kellene MINDENT megadni nekik. Ha jól neveltétek őket, akkor úgy is fognak tudni boldogulni az életben ilyen kifejezett, közvetlen segítségek nélkül, amikre talán szükségük sincs (ha én 18-25 évesen kapok egy autót és egy lakást, valószínűleg túladok rajtuk).

Ha mindenképpen adni szeretnétek nekik valamit, akkor az legyen inkább fejenként 2-3 millió forint készpénz, amit az egyetem elvégzése után kapnának meg.

Szóval még egyszer, gyerek szempontjából szerintem az a jobb, ha nem kötitek le őket ilyen kifejezett ajándékokkal (lakás, autó), inkább hagyjátok hogy ezekben a kérdésekben is ők döntsenek majd, hogy egyáltalán szükségük van-e akkor rájuk.

Viszont az sem jó, ha mindent a fenekük alá toltok és nem tanulnak meg legalább egyszer valamilyen saját célért keményebben dolgozni. (Úgy értem, hogyha mondjuk az egyikük álma egy autó, akkor sokkal jobban fog örülni neki, ha legalább az autó egy részéért ő dolgozott meg.)

2013. júl. 7. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!