2 csillagos hotelben szállodavezetőnek lenni, vagy 4 csillagosban recepciósnak lenni. Karrier fejlődés szempontjából melyik a jobb?
Ha szállodavezető alatt az intézmény igazgatóját érted, akkor az. Csak nem szabad leragadni, 1, max 2 év és váltani kell (felfele).
Mostanában recepciósnak még 5*-os szállodákba is szoktak felvenni egyetemista diákokat meg gyakornokokat, nem egy komoly presztizsű dolog.
A 2*-os szállodavezető pozícióból van feljebb. Pl 3*-os front office manager (értsd recepció vezető) Egy vezetői pozíció mindig jó alap a ranglétra megmászására.
4*-os recepciós általában végállomás onnan nemigen van feljebb. Max évek múlva ha a közvetlen felettesed felmond/kirúgják. De akkor is az kerül a helyére aki a legrégebb óta van ott. Én jelenleg egy pesti belvárosi 5*-os szállodában vagyok recis. Én vagyok a rangidős azaz ha a FOM elmegy én lépek a helyébe. Ki tudja az mikor lesz. Azzal vége is a ranglétrának. Onnan nincs följebb. Recepciós vezetőből nem leszek soha szállodaigazgató. Én a helyedben a vezetői pozíciót választanám, aztán apránként egyre komolyabb helyekre bekerülni.
Egy példával élve: Egy kamionsofőrből sem lesz soha egy logisztikai vállalat vezetője, de egy kis fuvarozó cég feje felküzdheti magát oda azáltal hogy egyre nagyobb cégekben tölt be vezetői pozíciót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!