Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelességünk befogadni a...

Kötelességünk befogadni a férjem előző házasságából született kisebbik lányát csak azért mert az anyjának elege van belőle?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy szívtelenségnek fog tűnni, de nem bírom elviselni azt a lányt. Most 12 éves és kinézetre egy aranyos kislány, de ez csak a látszat. Hisztis elkényeztetett és sokszor már arra is gondoltunk, hogy valami mentális problémája is lehet, de az anyja nem akarja orvoshoz vinni. Külföldön élnek, így csak évi 1 hétig van nálunk, ez bőven elég mindenkinek, néha még sok is. Eddig az anyja védte meg mindentől, még engem is feljelentett, amiért egyszer felpofoztam a lányt, amikor tört-zúzott egy boltban, mert nem kapta meg a kiszemelt játékot. Nekem ez nem hiányzik. A gyerekekre is rossz hatással lenne. A férjem nem tud neki nemet mondani, csak a lányáról van szó, így nekem kell a sarkamra állnom. Az lenne a kérdésem, hogy jogilag kötelesek vagyunk-e befogadni?
2013. júl. 3. 16:02
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

De, sajnos jól értelmezték a kérdést. Az anyja megmondta, hogy az idei 1 hetes látogatás után nem kívánja hazavinni a lányát, mert semmi szüksége nincs a folyamatos idegeskedésre, ordibálásra.

Azt sem tudom, hogy időben és anyagiakban hogyan tudnánk kijönni. A férjem 2 munkahelyen dolgozik, sokszor csak aludni jár haza, így is alig jövünk ki a pénzünkből. Együtt neveljük az én két fiamat, a férjem fiát és nagyobbik lányát.

2013. júl. 3. 17:01
 22/40 anonim ***** válasza:
30%

hát a leirtak alapján nem csodálom ha nem szivesen vállalnád.

Nem tudtok beszélni az anyjával,hogy: párhétnél tovább ti sem tudjátok vállalni.

2013. júl. 3. 17:06
 23/40 anonim ***** válasza:
32%
Hát sajnos a kényszer nagyúr. Ha nem akarjátok intézetbe adni, márpedig feltételezem, ez fel sem merült, akkor vagy megoldjátok valahogy, vagy beszéltek anyukával, hogy ez így nem fog menni...
2013. júl. 3. 17:11
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most kell a kisasszonyt keményen elővenni és döntés elé állítani. 12 éves nem 2, fel kell fognia. Változtatnia kell a viselkedésén, mert ha az anyja nem viszi vissza és ti sem vállaljátok, akkor irány az intézet... az meg nagyon nem jó neki...

Én ha lenne gyermekotthonban ismerősöm, megpróbálnám megbeszélni, hogy tehessünk egy látogatást: ez vár rád kisanyám, ha nem kapod össze magad.

Lehet emlegetni a szeretetet, elfogadást, stb, de van akinél ez nem működik, a cirkuszi tigris sem azért ugrik át a karikán mert az idomár megsimizte a pociját, hanem mert a s.ggére odacsapott az ostorral. Most nem a pofonra vagy a verésre célzok, hanem a határozottságra, hogy ennek a gyereknek már az kell.

2013. júl. 3. 17:17
 25/40 anonim ***** válasza:
3%

21: Ilyen nincs. Ha ő a gondviselő (márpedig ha a férjed évente csak 1 hétre látja, akkor az anya az), akkor kötelessége gondoskodni a gyerekről, nem hagyhatja az apjánál.

A másik mondjuk az, hogy (ezért majd biztos leszavaznak), a férjed szemszögéből nézve előbb mondanék le rólad, mint a lányomról. Sőt, kapva kapnék a lehetőségen, hogy végre velem lehet, akár véglegesen is. Úgyhogy jól gondold meg, mennyire erőlteted ezt a dolgot a férjednél.

2013. júl. 3. 17:21
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
25: én viszont ebben nem vagyok biztos. A kérdező férje lehet, hogy kényelmesen elvan a közös kis életükben, nevelik a gyerekeiket, és eddig azért bírta a lányát, mert tudta hogy egy hét múlva eltűnik a hisztijeivel együtt. Ha választania kell aközött, hogy szétváljanak és ő marad a gyerekével akit nem tud kezelni, meg a nyugodt családi élet között, akkor nem biztos, hogy a gyereket választaná...
2013. júl. 3. 17:29
 27/40 anonim ***** válasza:
6%
26: erre azt tudom csak mondani, hogy amelyik férfinek bármi más fontosabb a gyerekénél (kényelem, nyugalom?), az rohadjon meg. A férfiasság itt kezdődik, nem ott, hogy mennyit nyom fekve meg hány lóerős a kocsija.
2013. júl. 3. 17:54
 28/40 A kérdező kommentje:

Valóban a férjem van a legrosszabb helyzetben. Ő szíve szerint befogadná a lányát, de azt is tudja, hogy akkor a másik két gyerekét veszíti el. Ők nyíltan megmondták, hogy nem akarnak a testvérük közelében élni és egy esetleges szétköltözésnél hivatalosan vagy nem hivatalosan, de velem akarnak maradni. Elég sok mindent megbeszéltünk az utóbbi hónapban és a gyerekek véleményét is kikértük. Az én fiaim sem kérnek a folyamatos hisziből. Bár még nem nagykorúak, ők is tulajdonosai a háznak amiben élünk és úgy vélem, ezért joguk van abba is beleszólni, hogy ki lakhat itt.

Okosabbak nem lettünk, csak jobban kétségbeestünk. Tudjuk, hogy mit kellene tennünk,de pontosan látjuk annak a következményeit is.

2013. júl. 3. 18:03
 29/40 anonim ***** válasza:
81%
27-es, és szerinted az ilyen anya milyen? Miért az apát bántod?
2013. júl. 3. 19:11
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

27-es nevelni kell. Bár nyilván mindkét szülőnek, de ebben a szituációban, ahol a gyerek az anyával másik országban él és az apját évente 1x látja egy hétig, nyilván ha ez a férfi lenne a legjobb apa a világon sem tudna ebbe a nevelésbe beleszólni. Ezt a gyereket az anyja rontotta el!

A Kérdezőnél 4 gyerek van ha jól sejtem 2 előző házasság, 2 a mostani férjtől. A férj szinte csak aludni jár haza, azaz az "idegen" (még csak nem is rokon) nőre hárulna még ez a gond is! Tudod mikor vállalnám be a problémás gyereket! Lehet szépíteni, ha bevállalják válás lesz ez tuti! És nekem a 4 normálisan nevelt gyerekem nyugalma ezerszer többet ér!

Nincs jó megoldás, lehet már az egy hétre sem hoznám el, hogy nehogy itt tudja hagyni!

2013. júl. 3. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!