Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelességünk befogadni a...

Kötelességünk befogadni a férjem előző házasságából született kisebbik lányát csak azért mert az anyjának elege van belőle?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy szívtelenségnek fog tűnni, de nem bírom elviselni azt a lányt. Most 12 éves és kinézetre egy aranyos kislány, de ez csak a látszat. Hisztis elkényeztetett és sokszor már arra is gondoltunk, hogy valami mentális problémája is lehet, de az anyja nem akarja orvoshoz vinni. Külföldön élnek, így csak évi 1 hétig van nálunk, ez bőven elég mindenkinek, néha még sok is. Eddig az anyja védte meg mindentől, még engem is feljelentett, amiért egyszer felpofoztam a lányt, amikor tört-zúzott egy boltban, mert nem kapta meg a kiszemelt játékot. Nekem ez nem hiányzik. A gyerekekre is rossz hatással lenne. A férjem nem tud neki nemet mondani, csak a lányáról van szó, így nekem kell a sarkamra állnom. Az lenne a kérdésem, hogy jogilag kötelesek vagyunk-e befogadni?
2013. júl. 3. 16:02
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
76%
mindenki a mostoha anyát "szidja" miközben a valódi anya a problémás! mi az,hogy kirakja a 12 éves lányát??
2013. júl. 3. 16:32
 12/40 anonim ***** válasza:
80%

Én megértem a kérdezőt!

Ha jól értem, neki is van gyereke aki kedves jól nevelt. És van egy másik gyerek, aki 12 éves és se az apja se az anyja nem nevelte, mert a gyerek nem magától lesz ilyen!

És a nyakába akarják sózni.

Egy 12 éves gyerek eddigi nem nevelését nem lehet (vagy legalábbis) nagyon nehéz helyrehozni és teljesen érthető, hogy

1. félti a saját gyerekeit,

2. félti a saját szépen felépített családi életét.

Nem vagy köteles befogadni és még csak meg sem vetlek érte. Sajnálom a 12 éves kislányt, de egy elrontott "életörömöt" én sem vállalnék fel. Oldja meg az, aki elrontotta.

2013. júl. 3. 16:33
 13/40 anonim ***** válasza:
93%
11: Egyetértek! A vérszerinti anyuka most ügyesen megoldja a problémáit azzal, hogy kirakja a kiscsajt, aki az ő nevelésének az eredménye, aztán szenvedjen vele más.
2013. júl. 3. 16:36
 14/40 anonim ***** válasza:
80%
szerintem nem arról van szó, hogy a mostohaanyát szidnák, hanem arról, hogy a kislány 12éves nem beszél magyarul, ahogy látom és kirakja az anyja az apja új családja pedig nem akarja befogadni. Persze, hogy az anyja az, aki igazán gerinctelen de itt egy kislányról van szó, aki nem csoda, ha ezt nehezen viseli. Láttam, hogy volt, aki azt mondta kezelje a "problémát", aki okozta. Ez a probléma történetesen egy kislány...
2013. júl. 3. 16:40
 15/40 anonim ***** válasza:
80%

itt mindenki nagyon könnyen mondja,hogy : be kell fogadnia,stb!

DE: csak azért,mert az anyuka megunta,hogy problémája van vele-azért ez túlzás!!

2013. júl. 3. 16:43
 16/40 anonim ***** válasza:
42%
#11: az egy más téma, a kérdés nem arról szólt.
2013. júl. 3. 16:49
 17/40 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Hasonló tapasztalataim nekem is vannak. nővéremet apám nevelte 24 éves koráig. Majd lepasszolta hozzánk. De a nővérem annyira nem volt nevelve, hogy pl. nem törölte fel maga után a vizet a fürdőben, és ha anya szólt neki, akkora hisztit levágott!

Meg egy szobába kellett lennünk, és ugye nekem megvolt a rendszerem, mikor fekszem, mikor kelek...stb. Este nem hagyott aludni, mert neki az sem volt megszabva gyerekként sem, hogy mikor feküdjön le. Reggel 1 órával korábbra állította az ébresztőt és folyton szundira tettea Vagyis kelés előtt egy órával 5 percenként csörgött a telefon. Amíg nálunk lakott 5 évig NEM TUDTAM MAGAM KIALUDNI. És még napestig sorolhatnám a hülyeségeit. Mert egy surmó paraszt volt, bár még mindig az, mivel sose volt nevelve. Nem ő tehet róla. persze hogy befogadtuk, anyám édes lánya. Igaz anyámnak majdnem ráment a házassága a nővérem idiótasága miatt. És még csak nem is hibáztathattuk őt...

Nem irigyellek, hogy mindez egy idegennel vár rád, aki még csak nem is hajlandó megtanulni magyarul...

2013. júl. 3. 16:50
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, 14 éves koráig, elírtam
2013. júl. 3. 16:51
 19/40 anonim ***** válasza:
9%
A kérdést látom senkinek nem sikerült értelmezni... Nem arról van szó, hogy az igazi anyja kidobta a gyereket, hanem arról, hogy évente 1 hetet az apjával töltene a kérdező háztartásában. Én sok gyereket láttam már, szerintem egy hetet ki lehet bírni. Az ilyen gyerek általában szeretethiányos, ahogy romlik a személyisége, egyre jobban ellöki magától mindenki, spirál lefelé. A kérdezőnek azt tanácsolnám, hogy anyaként próbáljon meg feléje közeledni és ne pofonnal nevelje.
2013. júl. 3. 16:52
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
(#19: szerintem neked nem sikerült értelmezni)
2013. júl. 3. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!