Hogyan tudnám felnyitni a fiam szemét, hogy a választottja egyáltalán nem való hozzá?
Kérlek titeket, lépjetek túl a "megint egy fiús anyuka" szlogenen.
A fiam 25 éves és fülig beleszeretett egy nála jóval idősebb 3 gyermekes nőbe. Ezzel még magában semmi baj nem lenne, de folyamatosan derülnek ki a hölgyről információk és úgy tűnik, hogy szinte mindenben hazudik. A fiam persze a fellegekben jár és bármit képes elhinni a nőnek. Már azt tervezi, hogy megkéri a kezét. Ha volt már valaki ilyen helyzetben, hogyan tudta visszarángatni a gyermekét a valóságba? Vagy hagyjam és tanuljon a saját kárán, még akkor is, ha azzal anyagilag és érzelmileg is lenullázza magt?
Eddig sem mondtam semmi rosszat a nőről, pont azért, mert nem akarom elmarni magam mellől a fiamat. Próbáltam a hölgynek segíteni is, de ha nem nem tart rá igényt, akkor nem teszem. Azt viszont elvárná, hogy befogadjam a házamba.
A fiam még tanul és mellette dolgozik. Egy baleset és az azt követő depresszió miatt lett ilyen. Igaz, nem ő vezetett, de mégis bűntudata van. Egy barátja meghalt a balesetben ő pedig elég sok maradandó sérülést szerzett. Azóta mintha másodrangú embernek tartaná magát. Jár orvoshoz, de attól félek soha nem lesz már a régi.
Határt szabhatsz az anyagi lenullázásnak, az érzelminek nem.
Ha nincs is olya lakhelye a fiadnak, ami fölött ő rendelkezik egyedül, mert veled lakik, akkor ez könnyű lesz, mert beleszólásod van, hogy abból, ami a Tiéd is, mennyit vehet igénybe a nő. Nekem pl. megszabta anyukám, hoyg mennyit vendégeskedhetnek ott a barátaim (sajnos, pedig nem állt fenn iylen veszély). Szóval ezért tehetsz Te. A Veletek közösből nem adhat neki, ha megtiltod.
Ne fogadd be a házadba, ennyi.
Szabj határt, hogy mennyit vendégeskedhet ott úgy, hoyg ő ezt nem viszonozza.
Én sose hívnék meg oylan fiút magamhoz,aki nem hív meg magához. Egyoldalú akkor a kapcsolat, nem egyenrangú.
Mindig figyelek arra, hoyg amennnyit a fiú adni tud, nagyjából annyit adjak én is.
Istenem, ennyi rosszindulatú válaszadót!
Vegyétek már észre, hogy a kérdező nem egy hárpia, aki a kicsifiát örökké magához akarja láncolni, hanem egy normális, aggódó anya! A gyereke lelkibeteg és egy korántsem egészséges kapcsolatba menekül. Melyik anya ne szeretné megvédeni egy ekkora hibától?
Ha itt egy nő feltesz egy kérdést, melyben leírja, hogy 8 általánosa van, sose dolgozott még de van 3 gyereke, eltartatja magát az állammal és az apával/apákkal, és most épp a következő áldozatot készül becserkészni, valamint 36 évesen a párja szüleire akaszkodna rá, és emellett még hazudozik is...hát olyan kommentek születnének itt, hogy ihaj. Most meg a kérdezőnek szól be minden 2. válaszadó, hogy hagyja őket.
Kérdező: a nálatok töltött időt valóban korlátozhatod illetve teljes mértékben be is tilthatod. Nem vagyok az ilyen megoldások híve, de ez a nő egy hazug és egy élősködő egyben. A fiúnak egyszerűen magyarázd el mindenféle szidalmazás nélkül, tárgyilagosan, hogy szerinted ez nem egészen normális életvitel, és te ennél jobbat kívánsz neki, ennyi.
26-nak
Azért írták sokan, hogy ne szóljon bele, mert sajnos az az általános, hogy a fiús anyák túlságosan féltik a gyereket. Sokszor ok nélkül nem jó nekik a jelenlegi barátnő, de nem volt jó az előző és nem lesz jó a következő sem. Azt hiszik, hogy egy barátnő nem tudja ellátni a fiúkat, úgy ahogy ő. Ez az egy legalább biztos, de egy pasinak barátnőre, feleségre van szüksége. Nem még egy anyára.
Mintha a bátyámról irtál volna,bár közöttük nem 11 év volt csak 6 és nem 25 éves volt hanem 30.Nálunk hatalmas nagy problémák voltak emiatt.Akkor halt meg édesapánk,örököltünk pénzt amit lakásvásárlásra akartunk forditani.Mivel én külföldön élek,megbiztam testvéremben,édesanyámban.A csajjal mentek lakást nézni és a végén még majdnem a felét a nevére iratta és be is költöztette.Összeköltözés után 3-4 héttel közölte,hogy ő mégsem akar 1 pasival együtt élni,igy bátyám kiköltözött.
Mindegy a lényeg az,hogy résen legyél,mert az egy dolog,hogy érzelmileg megszivatja az ellen nem tudsz tenni,de a teljes életét ne tegye tönkre.Ne hagyd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!