Párok, fiatalok, ti mennyi idő után tudtatok saját lakást venni? Hány évesek voltatok, mennyi ideje voltatok együtt, mennyi ideig laktatok albérletben előtte? Volt-e már gyerek?
32 és 38 évesek voltunk. Akkor már négy éve éltünk albérletben. Azt a lakást vettük meg. Az egyik banknál volt egy kis ideig olyan hitel, hogy elég volt az 5%-át befizetni önerőként, ebbe a hitelbe ugrottunk fejest. Azóta is minden fillért félre rakunk, és törlesztjük belőle a tőketartozást. Így, nagyon bízunk benne, hogy max. még tíz év, és le lesz tudva a hitel.
Egyébként addig rendben van, hogy nyugaton teljesen általános, hogy az ember albérletben él, ott nem törekszenek a saját lakásra, de azért azt sem kellene elfelejteni, hogy ott a rendszer is teljesen más. Ott kiveszel egy lakást, és addig vagy ott, amíg te akarsz, nincs az a veszély, hogy a tulaj eladja a fejed fölül, vagy légből kapott összegeket akar belőled kicsikarni...Ha itt is normális albérleti rendszer lenne, ha itt is biztonságban érezné magát az ember a kivett lakásban, akkor minden bizonnyal itt sem az lenne a legfontosabb az emberek számára, hogy saját lakást vegyenek. Nem a birtoklási vágy hajtja őket, hanem a biztonság, a nyugalom, az otthon érzése. Márpedig ezek közül egyik sincs meg egy olyan helyen, ahol az albérletek nagy része olyan, hogy a tulajdonos állandóan a bérlő nyakára jár, nem mutat csekket, úgy kér el összegeket fogyasztás címén, és ki tudja milyen tulajdonos-albérlő problémák vannak még.
Nem kell mondani, hogy nem mind ilyen, csak én pont ilyet fogtam ki, mert én pont nem ilyet fogtam ki szerencsére. Ennek a lakásnak a tulajdonosával anno a négy év alatt jó ha háromszor találkoztam, de itt az oldalon is lehet elég sok rossz sztorit olvasni.
Szia! Totál átérzem a helyzeted. Én is csak "csorgatom a nyálam" amikor az ilyen tündérmeséket olvasom vagy látom,mint amiket itt is írnak a Válaszolóid. Sokan lehet,hogy nem is tudják milyen szerencsések. Ugye addig az ember nem igazán tudja értékelni amije van,míg a másik oldalt a hátrányaival jól ki nem tapasztalja,meg nem éli alaposan.
Egyébként esetetekben azt nem értem,miért mondod,hogy mire hitelt tudnátok felvenni az is 8-10 év? Ha jól vettem ki,van munkátok nem? Akkor kaphattok hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!