Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok, fiatalok, ti mennyi...

Párok, fiatalok, ti mennyi idő után tudtatok saját lakást venni? Hány évesek voltatok, mennyi ideje voltatok együtt, mennyi ideig laktatok albérletben előtte? Volt-e már gyerek?

Figyelt kérdés
Mi 5,5 éve lakunk ugyanabban az albérletben. Nem szűkölködünk, nem is panaszkodni akarok, de pl most a környezetemben több olyan pár is van, akik tudnak lakást venni. Nekünk még legalább 8-10 év, mire egyáltalán hitelt tudnánk felvenni. Vagy lakáselőtakarékosságot indítanánk el, ami ugye legalább 5-6 év, vagy spórolunk, és még csak gyerek sincs, ezért nem merek belevágni az előtakarékosságba. Nálatok hogy volt? Én 26 vagyok, a férjem 34 éves.

2013. júl. 2. 15:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
na most írigykedem :( mármint nem tőletek sajnálom, megdolgoztatok érte, csak én is szeretnék már. Nem esek kétségbe, csak lenne már látszata a sok melónak :(
2013. júl. 3. 16:09
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

32 és 38 évesek voltunk. Akkor már négy éve éltünk albérletben. Azt a lakást vettük meg. Az egyik banknál volt egy kis ideig olyan hitel, hogy elég volt az 5%-át befizetni önerőként, ebbe a hitelbe ugrottunk fejest. Azóta is minden fillért félre rakunk, és törlesztjük belőle a tőketartozást. Így, nagyon bízunk benne, hogy max. még tíz év, és le lesz tudva a hitel.

Egyébként addig rendben van, hogy nyugaton teljesen általános, hogy az ember albérletben él, ott nem törekszenek a saját lakásra, de azért azt sem kellene elfelejteni, hogy ott a rendszer is teljesen más. Ott kiveszel egy lakást, és addig vagy ott, amíg te akarsz, nincs az a veszély, hogy a tulaj eladja a fejed fölül, vagy légből kapott összegeket akar belőled kicsikarni...Ha itt is normális albérleti rendszer lenne, ha itt is biztonságban érezné magát az ember a kivett lakásban, akkor minden bizonnyal itt sem az lenne a legfontosabb az emberek számára, hogy saját lakást vegyenek. Nem a birtoklási vágy hajtja őket, hanem a biztonság, a nyugalom, az otthon érzése. Márpedig ezek közül egyik sincs meg egy olyan helyen, ahol az albérletek nagy része olyan, hogy a tulajdonos állandóan a bérlő nyakára jár, nem mutat csekket, úgy kér el összegeket fogyasztás címén, és ki tudja milyen tulajdonos-albérlő problémák vannak még.

Nem kell mondani, hogy nem mind ilyen, csak én pont ilyet fogtam ki, mert én pont nem ilyet fogtam ki szerencsére. Ennek a lakásnak a tulajdonosával anno a négy év alatt jó ha háromszor találkoztam, de itt az oldalon is lehet elég sok rossz sztorit olvasni.

2013. júl. 4. 21:55
 13/16 anonim ***** válasza:
94%
Én kaptam egy lakást a szüleimtől 18 évesen, amit már évekkel előtte megvettek mert nagyon jó áron jutottak hozzá, arra a pár évre amíg nekem nem volt rá szükségem kiadták, így az ára is visszajött. A barátom pedig vett egy lakást 21 évesen, dolgozott a családi vállalkozásuknál egyetem mellett, emellett otthon lakott, mindent félre tudott tenni. Ez nagyobb volt így ebbe költöztünk össze, az enyémet kiadtuk. Később mikor összeházasodtunk mindkettőt eladtuk, meg még tettünk hozzá pénzt és átköltöztünk Budára kertes házba. Szerencsére mindketten jól keresünk így hitel nem kellett, főleg, hogy a lakások is elég jó áron mentek el.
2013. júl. 4. 22:06
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Totál átérzem a helyzeted. Én is csak "csorgatom a nyálam" amikor az ilyen tündérmeséket olvasom vagy látom,mint amiket itt is írnak a Válaszolóid. Sokan lehet,hogy nem is tudják milyen szerencsések. Ugye addig az ember nem igazán tudja értékelni amije van,míg a másik oldalt a hátrányaival jól ki nem tapasztalja,meg nem éli alaposan.

Egyébként esetetekben azt nem értem,miért mondod,hogy mire hitelt tudnátok felvenni az is 8-10 év? Ha jól vettem ki,van munkátok nem? Akkor kaphattok hitelt.

2013. júl. 12. 13:35
 15/16 A kérdező kommentje:
Önerőnk nincsen sajnos. Kemény 215.000 forint megtakarításunk van, úgyhogy ebből nem tudom, hogy tudnánk-e hitelt felvenni :(
2013. júl. 12. 16:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Persze hogy tudtok,főleg most,hogy az ingatlanárak ennyire lent vannak.... Akkor Rád is "irigykedem"!:)
2013. júl. 12. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!