Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a család szerepe a 21....

Mi a család szerepe a 21. században?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy érvényes-e még a családi példakép, érték? Vagy két ember miért házasodik? Gondolnak-e vajon a születendő gyerek(ek)re is?
2009. okt. 15. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne dőlj be a korszellemnek. Mi más feladata kellene hogy legyen mint mindenkori feladata: elősegíteni az abban lévő egyének fejlődését, életét.

A család védelmez, szocializál és elsődleges szinten nevel. Nem válthatja ki semmiféle "új rendszer".

2009. okt. 15. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Az, ami régen. Két szerelmes össze akarja kötni az életét, aztán gyerekeket terveznek (ha terveznek). Régen is ez volt, bár nem pont ilyen körülmények között. Szerintem, akármennyire is ócsárolják a 21. sz. züllöttségét, a család még mindig ugyanaz a biztonságot nyújtó háttér, ami volt.
2009. okt. 15. 19:52
 3/8 anonim válasza:
100%
A család szerepe az, hogy minden tagnak a napi hajsza és stressz után békét, nyugalmat, harmóniát adjon:)Ha ez nincs, sérül mindenki, leginkább a gyerekek.Ezt nemrég ismertem csak fel, és be is adtam a válókeresetet:(
2009. okt. 15. 20:01
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Talán nem elválni kellene hanem kiiktatni a hajszát és az egyéb zavaró dolgokat amik a nyugalom útjába állnak!!
2009. okt. 15. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy a kérdező milyen példakép értékről beszél?

Mert sokféle van!

Egyházi Nemesi vagy Paraszti vagy Kommunista vagy a fogyasztói társadalom példaképről?

Mindegyiknél más a családpéldakép..

2009. okt. 15. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Szóval melyik kaszt példaképértékéről van szó?
2009. okt. 15. 21:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal nehezebb egyben tartani a családot. Eleve h megszűnt a generációs együttélés. Nagyok a távolságok és ezt semmilyen videocset v telefon nem változtatja meg csak max enyhítheti. Mindez az állandó megélhetési dilemma miatt. Én inkább elhidegülést, kiégettséget, közönyt és túlhajszoltságot tapasztalok a családokban.
2009. okt. 15. 23:10
 8/8 anonim válasza:

utolsó hozzászólóval nem értek egyet. A többgenerációs együttélés miatt ment tönkre a házasságom. Mindenki duruzsolt a páromnak, miért vagyok sz@r..holott csak annyi a bajuk velem, hogy nem vagyok dollármama..nem férek bele a "karsztjukba"

a kérdezőnek pedig azt tudom mondani, ha családot szeretnél, alakítsd úgy a környezeted, amiben jól érzed magad te is és a párod is, ha megvan köztetek a harmónia, kisugárzik az egész családi környezetre..még mindig jobb, mint állandó veszekedésben felnőni... sok sikert!

2009. okt. 17. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!