Hazudott! Nem is kis dologban! Most mit tegyek? Választásom se nagyon van.
Olyan dologban ami ellen semmit nem tudok tenni.
Megbeszéltük a barátnőmmel, hogy ha becsúszik egy gyerek akkor nem tartjuk meg de fogamzásgátlót szed és mindig védekezünk mindenhogy, erre most terhes. Biztosra akartam menni, 6/5 pozitív. Kérdeztem, hogy akkor most mi lesz és azt mondta, hogy nem veteti el DE MEGÍGÉRTE! Én megmondtam neki, hogy nem akarok gyereket vagy ha igen akkor majd valamikor később, mondjuk 10 év múlva. Szó se volt olyanról, hogy megtartjuk. Nem merek gyereket vállalni, félek tőle (most nincs kedvem kifejteni, hogy miért) és ő ezt tudta/tudja nagyon jól. Nem tudok mit tenni vagy lelépek vagy maradok egy olyan kapcsolatban, környezetben ahol hazudtak és egy olyan gyerekkel kell együtt élnem akit nem akartam. Elmondta, hogy nem veteti el és egy kis veszekedés után eljöttem mert nem tudtam kezelni a helyzetet. Azóta hívogat, írogat, hogy milyen bunkó vagyok. Komolyan én vagyok a bunkó mert kijelentettem, hogy nem kell gyerek? Nem én hazudtam hanem ő és ő erőlteti a gyereket is. Nem akarok gyereket elegem van és fizetni se akarok utána. Apaságit a biztonság kedvéért csináltatni fogok de kizártnak tartom, hogy bárkivel is megcsalt volna mert azt észrevettem volna. Nagyon bénán hazudik. Nem volt rossz a kapcsolatunk ezt leszámítva. Mit csináljak?
Az a baj, hogy meg vagy ijedve és a lányt akarod hibáztatni érte. Ha ő azt mondta volna neked anno, hogy nem veteti el a gyereket, akkor nem szexeltek? Vagy ha ezt tudtad volna előre, hogy megtartaná, akkor mellette maradnál?
A válasz szerintem az, hogy nem. Azt mondtad volna neki, hogy oké, de ennek ellenére ugyan úgy otthagynád most gyerekestül, hiába beszéltétek volna meg, hogy megtartja a becsúszott babát.
Éppen ezért teljesen fölösleges azon vitázni, hogy ki mit mondott. Benne vagytok ebben a szituban és értelmes felnőtt ember módjára kéne megoldanotok. Értem, hogy benned van apád borzalmas viselkedése, ami miatt félsz, de én ezt jó jelnek venném, hogy védeni akarod egy esetleges rossztól. :)
Főleg a gyerekkori trauma miatt, benézhetnél egy pszichológushoz. Talán ha megértenéd magadat egy kicsit, akkor kevésbé félnél, vagy tudnád mit is akarsz. Szerintem nem kell sok, de egy-két alkalom biztos segítene.
A barátnődet pedig hívd fel, kérj bocsánatot, amiért elfutottál a probléma elől és ajánld fel, hogy beszéljétek át valamelyik nap, de nagyon lesokkolt a hír. Mondd el neki, hogy mi minden miatt vagy bizonytalan, miért nem szeretnéd még és hogy mi bánt. Igyekezzetek nyugodtak maradni, mert semmit sem oldottak még meg üvöltözéssel.
Ha normális a lány, akkor biztos ad neked pár napot átgondolni, hogy mit is akarsz pontosan, vagy hogy kicsit helyrerázd az érzéseidet, mert jelenleg az első sokk beszél belőled.
Mint írod, 3 éve vagytok együtt, akkor beszéltétek meg, hogy nem akartok gyereket. + év alatt sok minden változhat, barátnőd lelkileg is NŐ lett, nem hazudott neked, de ez a szitu előhozta benne az anyai ösztönöket. És azt azért tudnod kellett volna, hogy olyan nő nagyon kevés van, aki gyerek nélkül akarja leélni az életét, bármit is mond előtte.
És h azt mondta volna az elején, hogy nem veteti el, ha becsúszik, akkor nem szexeltél volna? Kétlem...
És akármilyen védekezés mellett is becsúszhat, azt tudnod kell!
Figyelj, neked jogod van nem tudomást venni a barátnődről ezek után, meg a gyereket sem kell lásd ha nem akarod, de neki meg joga van megtartani, ha úgy akarja!
Gyerektartást meg fizetned kell, az meg a gyerek joga!
Ha ennyire félsz attól hogy gyereked lesz,miért nem köteted el magad?Várj tudom a választ..mert lehet hogy majd egyszer meggondolod magad és majd akarsz gyereket.
A lány mikor megigérte neked hogy elveteti,nagy valószinűséggel igy is gondolta akkor,csak éppen ezt egy olyan helyzetben igérte meg amikor még nem volt terhes.Most az és meggondolta magát,mint ahogy te pár év mulva meggondolhatod magad és te is akarsz gyereket.
Aki jön azzal, hogy hát feltámadtak az anyai ösztönei a csajnak. Az mit szólna hozzá, ha a férje félrekefélne, míg ő otthon babázgat és a férje azt mondaná, hogy "drágám, csak feltámadtak bennem a fajfenntartási ösztönök, azért dugtam minden nap munka után azzal a csajjal. Bocsi, tudom, h neked hűséget fogadtam az esküvőn, de hát azóta már eltelt 3év és addigra igazi férfi lett belőlem"
:D
Utolsó, ne gyere már ezzel a süket dumával.. ez hülyeség! Ne keverjük már a kettőt!
Kérdező, te nem szereted a barátnőd és mondhatod, hogy igen,pedig nem, ha te egy ilyen helyzetben egyedül hagyod, meg sem próbálod megérteni, tudomást sem akarsz venni a gyerekedről...
Miért nem tudsz vele normálisan, higgadtan beszélni? Itt elég bunkó stílusban írsz.
Te nagyon nem akarod ezt a Kicsit, nem ítéllek el érte, legalább őszinte vagy. Nem vagy rá felkészülve, ez ellen nem lehet tenni. A barátnődnek is meg van a maga igaza, a biológia dolgozik a testében, ilyenkor inkább az érzelmek dominálnak, mint a racionalitás.
Jelenleg kibékíthetetlen az ellentét közöttetek és teljesen megrendült a bizalom, ezért időre van szükség. Az biztos, hogy a párkapcsolatotoknak most annyi, így nem lehet folytatni. Mire a kicsi megszületik, lenyugszanak az indulatok. Ha külön akarod folytatni, az is érthető, de a gyereknek Te vagy az apja és Te is maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!