Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mik az érvek a koporsós...

Mik az érvek a koporsós illetve hamvasztásos temetések mellett/ellen, az anyagiakat nem tekintve? Mit választanátok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 26. 21:24
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
anyukám is a kukacokkal érvel, így róla tudom, hogy hamvasztást szeretne. mamám viszont így érvelt: "elégetnétek, mint egy kutyát?", így róla tudjuk, hogy koporsós temetést szeretne.
2013. jún. 26. 23:11
 22/36 A kérdező kommentje:
Hát igen, az idősebbek többsége inkább a hagyományoshoz ragaszkodik.
2013. jún. 26. 23:14
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Én már szóltam, hogyha úgy alakul, akkor hamvasztást kérek!:-) Nem magam miatt, mert az különösebben nem érdekel, hanem a hozzátartozóim miatt. Szerintem óriási különbség van egy koporsós és egy hamvasztásos temetés között. A koporsóban a halott test közelsége szerintem sokkal drámaibb és fájdalmasabb a hozzátartozóknak, mint amikor egy urnában vannak már a hamvak. Én nem szeretném, hogy a temetés egy iszonyú megrázkódtatás legyen, ezért tartom jobbnak a hamvasztást. Legalábbis én eddig azt tapasztaltam, hogy sokkal elviselhetőbb volt minden urnás temetés a koporsósnál. Ezen kívül /szintén tapasztalatból mondom/ sokkal hamarabb elengedi az ember a szerettét akkor, ha nem jut eszébe nap mint nap, éjjel-nappal, hogy pillanatnyilag milyen állapotban lehet a koporsóban. Szóval nem szeretném, ha a hozzátartozóimat ez a kérdés is foglalkoztatná...

Talán ez a két dolog amit érzelmi érvként a hamvasztás mellett fel tudok hozni.

2013. jún. 26. 23:38
 24/36 anonim ***** válasza:

A hamvasztás utáni csontörleményre, meg jönnek a csontkukacok...

Úgy, hogy az sem jobb.

2013. jún. 27. 04:42
 25/36 anonim ***** válasza:
71%

Ha majd egyszer egy DNS-ből fel szeretnének támasztani, akkor csak koporsósban van erre esély.

Hamuból nem lehet!

2013. jún. 27. 04:45
 26/36 anonim ***** válasza:
Igen utolsó ... ez már hiába tudjuk ,hogy nem sok esély van rá,de nekem is az eszembe jutott ;) !
2013. jún. 27. 06:42
 27/36 anonim ***** válasza:
Egyébként nekem emlékszem gyerekkoromban a kripta volt "szimpatikus".. Most is azt vallom ,nem rossz az,ha az egész család egy kriptán belül nyugszik.
2013. jún. 27. 06:45
 28/36 anonim ***** válasza:

Én is a hamvasztást választanám magamnak, bár remélem egy ideig még nem kerül rá sor.

Kályhapárkányon én sem szeretnék lenni, az iszonyú nyomasztó lenne az élő lakóknak.

Úgyanúgy a kukac miatt választanám.

2013. jún. 27. 07:49
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem is tudom. Tudjátok én attól félek, hogy feltámadnék. És milyen szar lenne egy koporsóban! Ha már meghalok, haljak meg rendesen, égessenek porig!
2013. jún. 27. 07:54
 30/36 anonim ***** válasza:

Tapasztaltam mindkettőt.

Nekem azburnás nagyon személytelen, nem segítette a gyászomat, a lezárást, míg a koporsós igen.

Valahgy a koporsóban tudtam, hogy benne van a szerettem, és most akkor őt temetjük el, míg az urnába valahogy nem tudom belegondoloni, hgy az ő, ha nálunk is nyílvános lenne a hamvasztás, mint néhány más országban, akkor biztosan másképpen éreznék.

Ha valakit hamvasztanak, akkor nem látom értelmét a temetésnek, hiszen nekem a hamvasztás jelenti a testi valójának elmúlását, míg a koporsósnál a földbe való eltemetés.

Én így érzem.

2013. jún. 27. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!