Mik az érvek a koporsós illetve hamvasztásos temetések mellett/ellen, az anyagiakat nem tekintve? Mit választanátok?
"miért kell a hamvasztást választani csak azért mert az elhunyt, rossz állapotban van vagy éppen felismerhetetlen "
Akkor még nem láttál tényleg rossz állapotban lévő rokont. (anyukát, apukát, gyerekedet, stb.)
Hogyne tudna bejutni :) Becsócsálja magát szépen, nem nyitja ki a zárat, és úgy megy be :D
Én hamvasztatnám magam, aztán szétszóratnám, teljesen mindegy, hol. Az is megfelel, ha a vécén húznak le, a lényeg, hogy semmiképp se legyen sírom (polcon állni meg tényleg morbid). A sír az élőknek van. Aki emlékezni akar rám, az sír nélkül is emlékezni fog, plusz még a sír karbantartásával se kell nyűglődnie. Aki meg elfelejt, az sírral is elfelejtene...
Hamvasztás. A koporsós helyeket bérelni kell és egy idő után elég kellemetlen. Úgy értem, hogy nekünk megvan vidéken az egyik ükapám sírja. Na most 10 évente benyújtják a számlát, hogy fizessünk érte, vagy ledózerolják, kiássák és közös sírba teszik. Még él egy nagyon öreg néni, aki ismerte, szóval mindig kifizetjük. Persze, most nem nagy összeg, amit elkérnek, de nem lehet a végtelenségig csinálni, ahogy egyre többen halnak meg az idő során. Az meg eszméletlenül morbid, amikor megkérdezik tőled, hogy na most mi legyen a csontjaival. Lehet, hogy nem is ismertük, de nekünk borzalmas érzés lenne rábólintani, hogy ássák ki őt.
A hamvakat ezzel szemben hazaviheted ha nem akarsz már fizetni érte, mert távoli rokon, vagy esetleg nem is ismerted. Másnap pedig szétszórhatod a Duna parton, utána bedobsz egy-két virágot és szerintem jobb érzés.
CSAK AZ OLVASSA EL AKIT ÉRDEKELNEK A TEMETÉS ÉS HAMVASZTÁS RÉSZLETEI!!!
Kukacok?
Szerintetek egy fa koporsó a nedves földben mennyi ideig bírja?
Nos, egy ideig igen, azonban amikor anyámmal gondozzuk a nagyszülők sírját odafelé találkoztam már több besüppedt sírral. Amikor először láttam meg is kérdeztem, h miért néz ki így. A válasz most szakadt be a koporsó...
Hamvasztás?
Van olyan ismerősöm aki ilyen helyen dolgozik...
Azt mondta, hogy akit hamvasztanak elvágják a combhajlító izmait, mert ahogy ég a halott és húzódnak össze a szövetei a test "felül".
Valamint hamvasztás után nem teljes hamut kapunk utána jön a csontdaráló.
Szép kilátások :(
"hamvasztás után nem teljes hamut kapunk"
Már miért kapnánk? Az ember elégetésekor nem éghet porrá az teljesen nyilvánvaló!A hamvasztóberendezés tartozéka az őrlő be van építve!
A kukac a koporsóba meg nem kívülről megy be ez nagy tévedés!Az ember belében vannak alvó élősködök amik az élő szervezetben nem, a halottban aktívizálódnak.
Igazad van, csak akik előttem a hamvasztást preferálták úgy jött le, hogy az egy steril "rózsaszín történet" hamvasztás-->hamuszórás és boldog visszaemlékezés.
Pfujj kukacok de a csontdarálásról szó sem esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!