Te hogyan reagálnál vagy mit tennél?
Figyelt kérdés
Egy szegény sorban lévő házaspárnak segítettem.Én is szegény vagyok.Adtam nekik multi funkcionális konyhai robotgépet,gőzölős vasalót,ezek vadonatújak voltak és dobozukban még,nagy asztali ventilátort,gurulós utazó bőröndöt és még sok apróságot.Meghívtam ebédre őket több alkalommal is.Aztán közölték,eladják a számítógépüket X forintért,ha akarom én is megvehetem ugyan abban az árban.Ezen megsértődtem.Úgy érzem,adtam annyit,hogy ingyen ide adhatták volna,vagy kevesebb pénzért.Ha viszont pénz kell nekik,akkor meg inkább nem is kellett volna felajánlaniuk.Jogos volt a felháborodásom??#reagálás #pofátlnság.
2013. jún. 25. 15:28
11/13 anonim válasza:
hm szerintem csak lehet néha nagyvonalúnak is lenni. nem hiszem, hogy ez kihasználás lenne. Ha akar az illető, mástól vesz számítógépet, nem csak az a számítógép létezik a világon. megérthetné, hogy a nála is szegényebb ember nem tud lemondani az X ezer forintról, csak azért, hogy a hálájukat kimutassák.
ha szívességből ad valamit az ember, akkor szerintem adja önzetlenül, és ne sértődjön meg, ha nem kapja vissza. Ha nem tud önzetlenül adni, akkor adja el pénzért a dolgait, és akkor nem lesz rossz a szájíze.
Én egyszerűen csak nem vagyok kicsinyes, és nem hiszem, hogy ettől alacsony lenne az érzelmi intelligenciám.
12/13 A kérdező kommentje:
Nem vártam hálát,de kihasználós sértésre sem vágytam.Én azt sajnálom,hogy te nem nézel jobban a dolgok mögé.Te csak az írt szöveget értelmezed,de nem olvasol a sorok között.Nem sértegetlek,csak gondolat indítónak szántam neked e sorokat.Ne a hirtelen jött gondolatnak higgy,előbb gondold át az egészet,esetleg képzeld bele magad,és aztán fogalmazd meg reakciódat.
2013. jún. 26. 20:05
13/13 anonim válasza:
nem, tehát KÉPTELEN lennék egy ilyen pitiáner ügyön kiakadni :)
ez van! más az értékrendem. és nem cserélném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!